Москва: САЩ бомбардират Алепо!

US самолети нанесоха удари по девет обекта там
11 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
182
Москва: САЩ бомбардират Алепо!
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната заяви днес, че не руски, а американски самолети са извършили вчера бомбеното нападение срещу Алепо, предаде ТАСС.

Американски щурмови самолети нанесоха удари по девет обекта в северния сирийски град, каза говорителят на министерството генерал Игор Конашенков.

"В 13,55 часа московско време вчера от територията на Турция по най-късата траектория към Алепо в сирийското небе навлязоха два щурмови самолета А-10 на американските ВВС и бомбардираха обекти в града. Нямахме достатъчно време да определим чии са обектите. Ще ги проучим по-внимателно", посочи Конашенков.

Още по темата

Генералът припомни, че по-рано говорителят на Пентагона Стивън Уорън отново е заявил, че руски самолети са нанесли удари по граждански обекти в Сирия, включително по две болници в Алепо. "Вчера руската авиация не е бомбардирала обекти в този град", увери Конашенков.

Ситуацията със сегашните обвинения срещу Русия напомня случаите с унищожаването от американската авиация на болница в афганистанската провинция Кундуз или на позиции на иракската армия във Фалуджа, допълни той.

Говорителят на руското министерство на отбраната разкритикува оглавената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", че отказва да споделя разузнавателна информация за обекти на терористичната групировка в Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерския говорител.

Русия споделя свои разузнавателни сведения със Съединените щати и те ги "приемат с благодарност", но не отвръщат със същото, каза Конашенков. Генералът отбеляза, че Русия многократно е искала от САЩ и съюзниците им разузнавателни данни в отговор на обвиненията, че руснаците нанасят удари по "погрешни мишени". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
a преди 8 години
До АнонименA 10 si e tochno analog na ruskia Su24
127
7
 
5
 
! Отговори
османлията не орел преди 8 години
Разбрахте ли руски хибридчета че путин му идва края сваршва му тока.и без това му бяха дали три четири месеца.бензиностанцията беше до тук....
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 164А-10 и абсолютно демодиран летящ танк, мощно въоръжен, но никоя ракета тип "Стингър" или "Игла" няма да му прости - двигателите му са слабо защитени и попадението в тях е лесно. Съвременните ПЗРК различават топлинните капани и лесно ги преодоляват. При завой са много уязвими. Предполагам, че полетът им е документиран от радарите на С-400 и сирийските ПВО и скоро ще лъснат нечии зад.ниZi. Но тази наглост означава едно - ГОЛЯМА ВОЙНА!
125
2
 
4
 
! Отговори
Мунч0 преди 8 години
До 43 "Доган и пеевски, хората на Влад ***!Разбрахте ли ве атакисти смешни!Всички от едно място се храните!"--------Само ти май не си разбрал. Турция в опита си да защити останалите си агенти в България стига до такива плоски и комични сценки.
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действията на Русия в Крим бяха провокирани от действията на ЕС и САЩ в Украйна.За международно решение на Кримския казус не се работи,използва се единствено за икономически репресии над Русия.Крим не е международен прецедент,имаме си Кипър и Газа.Когато международните институции и общност показват двоен стандарт ,те не будят доверие.Светът се профанизира опасно и крайният резултат е видим в Сирия.
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ и ОНД запазват традиционната си държавност.В ЕС не е така особено за слабите икономически държави,които губят суверенността си дори във военен аспект,какъвто е случаят с липсата на бойни самолети у нас.ЕС е ужасен социален експеримент с непредвидими последици за най-слабите членки,за които не се мисли. Русия няма с какво да ни помогне,защото сме тотално зависими от интервсите на силните членки на ЕС.
122
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътувам по работа в много страни по света, но да ви го кажа честни Чао на руснаците по света никой не вярва и думичка изречена от руска уста или подписана от руска ръка, хората просто не вярват, а и никога не са вървели на руснака, от времето на Сталин и Хитлер плана за поделба на Европа до 1994 договора за гарантирането на териториалната цялост на Украйна ако Украйна се откаже от 1400 ядрени бойни ракети на един ху. място от москва
121
9
 
3
 
! Отговори
на лъжливото овчарче преди 8 години
Целия свят (с изключение на Башар Ал Асад ) русия бомбандират алепо , целия свят има руски войници в Украйна, москва казва че няма, след като ги плениха, москва - на ваканция с танковете си били, целия свят руския самолет бе свален от терористите, москва не е вярно, стар и износен бил еърбъса, признаха си чак след като американците им показаха сателитна снимка...
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NAVREMETO GERMANZITE RAZRUSHIHA STOTIZI MIRNI GRADOVE V GERMANIA,A SEGA UNISHTOGAVAT MIRNOTO NASELENIE NA ALEPO-SURIA.
119
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ играят мръсно, опитват се да дискредитират Русия.
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да не сме крайни!Естествено,че в САЩ има нормални и образовани хора.Явно в цял свят на ръководни постове се издигат *** от безродната класа на снобите.Човешките пороци са еднакви навсякъде.Трябва много труд за да се направи от едно човешко същество разумно такова.
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АтласPokraj kravarite i amudzhite shte qdat hurkata.
116
1
 
27
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Краварите скоро ще гризнат дръвцето,ама много-скоро.Гнуsна пасмина,сбирщайн от бокlука на света.
115
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 158От наше Село СофияХоби Оръжие и Авиация
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби-пич,откъде си?!?
113
1
 
27
 
! Отговори
Другари още малко преди 8 години
Не бойте се още малко и фалит на западния проект, вижте българските пророци като ванга и сава Севроюкова. Да му мислят политиците когато народната вълна залее.Не бойсе народе, почва се и ще е за добро
112
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 155АСАД може и не много адекватна, Може не много модерна но има ПВО различна от Картечници качени на джипове ползващи се реално 100% по земни цели и тук таме по някоя ПЗРК я работеща я не заради изтекъл срок на годност.А-10 е брониран и много устойчив на бойни повреди самолет, но за ракетна ПВО е голяма тлъста летяща максимално с 700км/ч (когато носи бомби) цел. Самите А-10 под 6000м не биха си позволили да летят ИДилци може да стрелят профилактично по тях и може да уцелят.
111
16
 
5
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Това са гнусни антиамерикански инсинуации...
110
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 140 продМдаа Виктор Суворов е намесен ... Мдаа поне десетилетие наистина бях фен на В Суворов. С удоволствие четях книгите му. Докато не почнах да смятам с елката. Суворов и всички които го цитират вярно ползват истински и реални данни показани и от СССР и от руски дисиденти и от Немците. Много ме кефи обаче факта как успява, и доста време падах в тоя капан, да ползва само статистика за да докаже каквото иска.Пробудих се СТАТИСТИКА ли казах? Тя е на ей толкова / / от СТЪКМИСТИКАТА
109
14
 
3
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Това са гнусни антиамерикански инсинуации...