Москва: САЩ бомбардират Алепо!

US самолети нанесоха удари по девет обекта там
11 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
182
Москва: САЩ бомбардират Алепо!
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната заяви днес, че не руски, а американски самолети са извършили вчера бомбеното нападение срещу Алепо, предаде ТАСС.

Американски щурмови самолети нанесоха удари по девет обекта в северния сирийски град, каза говорителят на министерството генерал Игор Конашенков.

"В 13,55 часа московско време вчера от територията на Турция по най-късата траектория към Алепо в сирийското небе навлязоха два щурмови самолета А-10 на американските ВВС и бомбардираха обекти в града. Нямахме достатъчно време да определим чии са обектите. Ще ги проучим по-внимателно", посочи Конашенков.

Още по темата

Генералът припомни, че по-рано говорителят на Пентагона Стивън Уорън отново е заявил, че руски самолети са нанесли удари по граждански обекти в Сирия, включително по две болници в Алепо. "Вчера руската авиация не е бомбардирала обекти в този град", увери Конашенков.

Ситуацията със сегашните обвинения срещу Русия напомня случаите с унищожаването от американската авиация на болница в афганистанската провинция Кундуз или на позиции на иракската армия във Фалуджа, допълни той.

Говорителят на руското министерство на отбраната разкритикува оглавената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", че отказва да споделя разузнавателна информация за обекти на терористичната групировка в Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерския говорител.

Русия споделя свои разузнавателни сведения със Съединените щати и те ги "приемат с благодарност", но не отвръщат със същото, каза Конашенков. Генералът отбеляза, че Русия многократно е искала от САЩ и съюзниците им разузнавателни данни в отговор на обвиненията, че руснаците нанасят удари по "погрешни мишени". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари модератори , не ви лу омръзна да триете коментари?. Забелязал съм, че ако коментарите съдържат глупости и обидни думи но са с евроатлантическа нагласа не ги триете но ако са с Българска ги триете.
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемите на Сирия ще се задълбочават с приближаването на края на войната,защото разбитата държава е чудесна възможност за инвестиции.Не случайно чак сега американците се активизираха.Има едно US пародийно филмче с Любо Нейков- War inc,което сякаш е правено като за Сирия.
106
0
 
28
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 140Умнико НЕ ПУТИН а САЩ превърнаха Украйна във враг на РФ75% от СТОКООБОРОТА на Украйна отиваше за РФ - ГАРАНТИРАН ПАЗАР. РФ спонсорираше УКР икономика с отстъпка в ГАЗ само с около 3 милиарда $ годишно. Това при Янукович.При Потрошенко Яцечук и СЕОАКАШВИЛИ. МоторСич, Одеските корабостроителници, Антонов, КРАЗ се РЕОРГАНИЗИРАТ - разбирай продават на безценица след 2 години управление на Майдановци и това е черешката на тортатаФАКТ - ФАЛИТ след ОТКАЗ не загуба на 75% от пазара си
105
0
 
2
 
! Отговори
55 преди 8 години
Той направи така...
104
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 138Военните Тъпчо действат с разделителна способност точка на 10*10 см Ракета Топол М е 23м дължина и 4 м ширина 920 000 точки или 0,000092 Кв/КмНамери 100 произволно движещи се 0,000092 КВ/КМ обекта на площ 17 000 000 Кв/КМ Като поне примерно 1/3 от повърхността е покрита с облаци?Не напразно Военните наемат ГОЛЕМИ МАТЕМАТИЦИ за да решават подобни задачи. Не напразно само САЩ в техните служби имат поне 100 суперкомпютъра И пак остава 45-60 мин забавяне на удара по целта.
103
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече никой не вярва на Америка краварите си плямпат всеки ден простотии и глупости разни
102
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглоста на Сащ няма граници добре ,че Путин остави Сащ в Сирия без варианти
101
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на бомбардировките руски самолети не са летели за разлика от американските ама това за пьн като тебе няма значение
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващият пьт някой барадавачник ще бьде свален случайно и истината ще излезе на яве
99
23
 
5
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 8 години
До АнонименКолко трябва да си нагьл за да бомбардираш мирни хора и после да кажеш ами те американците виновни ! Ааааааааайсиктир драги зрители
98
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е москва да бомбардира Вашингтон с тополи-м
97
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко трябва да си нагьл за да бомбардираш мирни хора и после да кажеш ами те руснаците виновни ! Ааааааааайсиктир драги зрители
96
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то не им е за сефте на краварите наскоро в Афганистан сьщо бяха избомбили болница с лекари без граница
95
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникаДругаря Ердоган и на нас ни е подготвил подарък а дали ние сме готови да го получим...........
94
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой съмнявал ли се е в лицемерието на американците???
93
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика дръжте крадеца! Ей подли душици са това краварите
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен "България е в ЕС и НАТО"ХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААА..................
91
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН !!!
90
5
 
19
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
РОССИЯ ВЧЕРА ОБЯВИ, ЧЕ ЦЯЛАТА ПЛОЩ ОТ 90' ГРАДУС ДО БРЕГОВЕТЕ НА РУСКИЯ СЕВЕР---- ВЕЧЕ СА РУСКА ДЪРЖАВНА СУВЕРЕННА ЗЕМЯ !! == ТОВА Е 2 МИЛИОНА И 700 000 км2 ..а преди 15 години ПУТИН ОБЯВИ ОХОТСКО МОРЕ ЗА РУСКО ВЪТРЕШНО ДЪРЖАВНО ЕЗЕРО..А ТО Е 1 583 000 км2 !!!РОССИЯ + КРИМ = 17 125 000 +..сталин имаше ПРОБЛЕМ С НОРВЕГИЯ ЗАРАДИ 30' -я МЕРИДИАН, ПО КОИТО ИСКАШЕ ДА МИНАВА ГРАНИЦАТА....СКОРО ПУТИН ЩЕ ПОПРАВИ ТАЗИ РАБОТА. А НОРВЕГИЯ ДОРИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ВЪРНЕ И ГОЛЕМИЯ СВАЛБАРД...НО ПУТИН Е ДОБЪР.
89
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 122Ано Умни или не Ано ТъпиВ Украйна не се намира Архива на СССР. Всичко в СССР като направи 1,3,5 години в зависимост от тип документи отива в Архива. Украйна има Архива на УССР и то само от времето след 1950г когато горе долу се нормализира живота. А важните документи така и така заминават в централния архив.Така че всичко това са ИЗМИСЛИЦИ - СООРИ че ти развалих "Новината"