Москва: САЩ бомбардират Алепо!

US самолети нанесоха удари по девет обекта там
11 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
182
Москва: САЩ бомбардират Алепо!
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната заяви днес, че не руски, а американски самолети са извършили вчера бомбеното нападение срещу Алепо, предаде ТАСС.

Американски щурмови самолети нанесоха удари по девет обекта в северния сирийски град, каза говорителят на министерството генерал Игор Конашенков.

"В 13,55 часа московско време вчера от територията на Турция по най-късата траектория към Алепо в сирийското небе навлязоха два щурмови самолета А-10 на американските ВВС и бомбардираха обекти в града. Нямахме достатъчно време да определим чии са обектите. Ще ги проучим по-внимателно", посочи Конашенков.

Още по темата

Генералът припомни, че по-рано говорителят на Пентагона Стивън Уорън отново е заявил, че руски самолети са нанесли удари по граждански обекти в Сирия, включително по две болници в Алепо. "Вчера руската авиация не е бомбардирала обекти в този град", увери Конашенков.

Ситуацията със сегашните обвинения срещу Русия напомня случаите с унищожаването от американската авиация на болница в афганистанската провинция Кундуз или на позиции на иракската армия във Фалуджа, допълни той.

Говорителят на руското министерство на отбраната разкритикува оглавената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", че отказва да споделя разузнавателна информация за обекти на терористичната групировка в Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерския говорител.

Русия споделя свои разузнавателни сведения със Съединените щати и те ги "приемат с благодарност", но не отвръщат със същото, каза Конашенков. Генералът отбеляза, че Русия многократно е искала от САЩ и съюзниците им разузнавателни данни в отговор на обвиненията, че руснаците нанасят удари по "погрешни мишени". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
6
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
113, с умен поглед ще громи СССР.
87
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 113Умнико работих във фирма която доставяше услуга Карта на България няма да споменавам имена.Снимковия материал с намалени характеристики тоест 16 битов цвят само за 111 000 кв/км България беше 60 ГБ. Военните ползват не само по-висока разделителна способност но и по-високо качество на самите цветове. По-модерните спътници снимат и спектогравски в други дължини на вълнитеПлощта на Русия е 17 000 000 КВ/КМОсъзнаваш ли какви обеми снимкова информация трябва да се обработи за 5 мин
86
4
 
4
 
! Отговори
циника преди 8 години
123, гледам че си обсебен от водката. Тежки ли са проблемите с алкохола?
85
9
 
12
 
! Отговори
циника преди 8 години
Украйна да си публикува документите за погромите срещу полското, еврейското и руското население след влизането на Вермахта през 1041 г. Английската преса вече публикува много неща в последните месеци. Оттам да почнат! А ако толкова не им харесва на украинците съветското и сталинско наследство съвсем спокойно например могат да се откажат от Западна Украйна, която получават именно от Сталин.А и от самата си държава, която получават от Ленин:).Ама те са избирателни украинците-хитреци на дребно:))
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най много да разделят сирия на две - руска и натовска част :) стар номер :) нищо ново :) не рабрахте ли още че двете велики сили първо за взаимно допълващи се и второ ако русия няма враг няма да е русия :) с една дума , всичко е цирк за маймуните като нас :) ето като при нас ако русия не бе създала дпс сега нямаше да имаме проблем с такива като местан и турция ако не чака 5 века да ни освободи нямаше и да мразим турците толкова :)
83
2
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
120, водки, каси....стига вече с тия тъ.пи клишета, а:))
82
3
 
8
 
! Отговори
циника преди 8 години
116, много журналистическа пля.ва си погълнал и затова поставяш Сталини Хитлер на едно:)
81
3
 
5
 
! Отговори
циника преди 8 години
113, а бе направо американските компютри могат и в отрицателно време да обработват. Само с телекинеза могат да разрушат целите в Русия:)). Айде спрете се вече:))
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти за НАТО ли си или не си ? И внимавай ,какво ще ми отговориш !
79
2
 
12
 
! Отговори
циника преди 8 години
ох, САЩ са помагали на СССР не поради някакъв акт на особено великудошие или на благотоврителност, а защото са разбирали, че падането на СССР би означавало край и на САЩ. Представете си гигантските ресурси в Евразия в ръцете на Хитлер, представете си колко лесна плячка щяха да са и британските колонии в Азия и... Трансатлантическата цивилизация е дотам:)). Когато Рузвелт е помагал на СССР в него е говорил инстинкте за самосъхранение.
78
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 101. Ами САЩ са помагали на СССР защото тогавашния им президент е бил достатъчно прозорлив за да предвиди че при евентуална победа на Хитлер следващите са те. И никакъв океан е нямало да ги спаси. Сегашните президенти обаче са доста умствено недоразвити и не могат да преценят че това, което създават ще се обърне против тях. И пак океана няма да ги спаси.
77
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 106За несведующите обяснявам.Лети си спътник и снима мама Раша. Този спътник не може да предаде данните защото му трябва наземна станция с голям капацитет. Не може сам да обработи снимките защото ще му трябва енергетиката на МКС или Ядрен реактор.след 20 мин долита до Хамерика, 5 мин за сваляне на снимките 5-15 мин за обработка от наземни компютри, Човек да вземе решение 5 мин, 30 минути ядрена ракета да долети до точката където има руска ракета.Ракетата е на 40км от там. 40км/ч
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната пак похлопва на "Европейската"врата.
75
0
 
11
 
! Отговори
циника преди 8 години
Същата работа като битката за Германия и Берлин. Американците виждат как руснаците накланят рязко везната в своя полза и за да станат част от победата се присъединяват, бомбейки и атакувайки сломената вече цел:)))
74
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До КОСТАС ЛИНКЕ 103Петрола на ИД се изнася покрай Алепо към турската Граница. На североизток Кюрдите са затворили границата. След като се прекъсне пътя на петрола ИД няма да има пари. Повечето от ИД са наемници.За да прекъснат връзката ИД Турция се водят боевете по границата от Лактакия до КюрдитеСлед това няма да е по-лесно ако някой си мисли че ИД ще се разпадне. Ще ги бомбят поне още година може и две.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Игра на думиКой ми *** в гащите?Всички си пробват новите оръжия в Сирия, а после се обвинявят един друг. Жалко за обикновенните хора които са принудени да напуснат домовете си за да се спасят или да умрат някъде по пътя уж за по добър живот. Нито САЩ нито пък Русия са толкова добронамерени, трепят всичко по пътя си, после се оправдават с терористи и тн. Големите империи винаги водят войни далече от центъра винаги воюват в перифериятя и ако е възможно с чужди наемни армии и тн
72
5
 
3
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
Отворете гугал.мапс и вижте къде е ЛАТАКИЯ !!--ТЯ Е НА МОРСКИЯ БРЯГ !!КАКВА РУСКА ПОБЕДА В СИРИЯ..ИСЛАМСКА ДАРЗАВА ДЪРЗИ 3/4 ОТ СИРИЯ + 13 ОТ ИРАК = ВСИЧКО = 300 000 км2...== КОЛКОТО ИТАЛИЯ !РУСИЯ НЕ МОЖЕ ОЩЕ ДА ИЗЧИСТИ БРЕГОВЕТЕ..КАМОЛИ ДА ТРЪГНЕ НАПРЕД ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА, КЪДЕТО Е ИДИЛ ??РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ИДИЛ.АЗ ИСКАМ РОСИЯ ДА НАПАДНЕ ТУРКИТЕ..ТЕ СА ВРАГА..А НЕ ИДИЛ.
71
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 85Умнико това което казваш е вярно. НО има едно ГОЛЯМО НО1. Франция, ВБ, Израел, Индия, Пакистан, Китай имат по 300 ядрени бойни глави и това е достатъчно да унищожат всеки противник2. РФ има 3000 10% да оцелеят С Цялото НАТО и САЩ е свършено.Ето това означава ядрен паритет и сигурност. А руските ядрени ракети са надеждно защитени. Подводниците и от кея в Мурманск или Владивосток могат да унищожат всички цели на НАТО, Подвижните комплекси когато са на поход са невидими...
70
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 95. Ммдаа, той и Хитлер е мислел същото, че за седмица ще превземе Русия. Какво е станало знаем всички.... И Наполеон преди него се е напънал... и таз знаем какво е станало. Така че .....
69
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До пустинна буря 94Умнико едно е сражение между 2 казионни армии особено ако атакуващата разполага един път с 25 години по-модерна техника и второ два пъти по-голяма численост и съвсем друго е да изтласкаш бунтовници и партизани от една област или град.Научи си урока наречен Фалуджа първа и втора операция. Също така във Фалуджа Хамериканците загубиха повече техника от войната срещу Садам