Москва: САЩ бомбардират Алепо!

US самолети нанесоха удари по девет обекта там
11 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
182
Москва: САЩ бомбардират Алепо!
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната заяви днес, че не руски, а американски самолети са извършили вчера бомбеното нападение срещу Алепо, предаде ТАСС.

Американски щурмови самолети нанесоха удари по девет обекта в северния сирийски град, каза говорителят на министерството генерал Игор Конашенков.

"В 13,55 часа московско време вчера от територията на Турция по най-късата траектория към Алепо в сирийското небе навлязоха два щурмови самолета А-10 на американските ВВС и бомбардираха обекти в града. Нямахме достатъчно време да определим чии са обектите. Ще ги проучим по-внимателно", посочи Конашенков.

Още по темата

Генералът припомни, че по-рано говорителят на Пентагона Стивън Уорън отново е заявил, че руски самолети са нанесли удари по граждански обекти в Сирия, включително по две болници в Алепо. "Вчера руската авиация не е бомбардирала обекти в този град", увери Конашенков.

Ситуацията със сегашните обвинения срещу Русия напомня случаите с унищожаването от американската авиация на болница в афганистанската провинция Кундуз или на позиции на иракската армия във Фалуджа, допълни той.

Говорителят на руското министерство на отбраната разкритикува оглавената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", че отказва да споделя разузнавателна информация за обекти на терористичната групировка в Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерския говорител.

Русия споделя свои разузнавателни сведения със Съединените щати и те ги "приемат с благодарност", но не отвръщат със същото, каза Конашенков. Генералът отбеляза, че Русия многократно е искала от САЩ и съюзниците им разузнавателни данни в отговор на обвиненията, че руснаците нанасят удари по "погрешни мишени". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
13
 
! Отговори
ДЯДО ЙОЦО преди 8 години
Боже мили господи! Дали ще доживея да видя отново свободата. Дано Русия, час по скоро прекрачи Дунава.
67
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси и руската наглост!
66
18
 
7
 
! Отговори
пустинна буря преди 8 години
САЩ смачкаха Ирак и цялата руска бойна техника с руските им военни инструктори за по малко от седмица ако сега тръгнат срещу *** и два дена ще са много да ги изравнят със земята за разлика от руските удари които изтрепаха камилите и камиларчетата
65
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 89Чесно не съм останал с подобно впечатление. Тв Алфа я гледах последно като бях на някаква екскурзия в хотела. Лично в къщи не се приема. Но като гледам воя по форумите плюят се на регулярна основа. И едните и Другите и Третите. Черния ПР стана стандарт в БГ политика.
64
2
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
"Великите сили" се сбиха на чужд за тях терен. Без да питат сирийците дали искат да ги бомби кой що завърне. Какво ни гарантира, че някой ден няма да вземат да си ги мерят на наша територия? *баxти на какво се е обърнал светът......
63
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 80Абе защо изведнъж атакистите спряха да плюят по депесеСвършиха рублите. Криза е, само разните Бобита останаха да пишат.
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Путин! Поганците си намериха майстора. Коз, коз...и кюрд пика.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До eddimПредполагам са координирали действията си с руснаците за да не стане "сакатлък".обадили са се на колхозниците да не се врат в Алепо :)
60
2
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До до Боби 67"За Виетнамската война не е коректно да се говори,това е първата война в която има участие,американската армия тогава няма опит,преди това е имало само гражданска война в САЩ и друго участие няма американската армия...."Е,ПИЧ,ТИ РАЗБИ СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!С лека ръка зачерта 100години американско минало!Значи според тебе САЩ не са участвали в двете световни войни и Корейската????За дребните с Мексико и Испания(за Куба) да не говорим.Учителят ти по история май не струва....
59
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 80Защото станаха 3 отрочета. ДПС, на Касим ДАЛ и на Доказано Турския Агент Местан. Чакат да видят при кой ще остане парата и при кой ще отиде електората след грубата намеса на Турция във нашата политика.
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 80Абе защо изведнъж атакистите спряха да плюят по депесещото си мъркат заедно в сараите :)
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алкохолиците констатирали какво било станало :) Конашеко, на радарите видяхте ли нещо или гледахте репортажите по CNN?
56
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 73Умнико В Кореа е имало повече Сухопътни сражения от Колкото Във Виетнам. В Кореа не е имало управляемо оръжие а във Виетнам САЩ разработват всичко на което се крепят сега и Управляеми бомби и Анти радар ракети и далекобойни ракети с ТВ насочване.Не просто като пуснеш достатъчно кръв на Американците бягат. Последен пример Сомалия и добре представящия нещата филм "Блек Хоук е Свален"
55
19
 
8
 
! Отговори
Михал преди 8 години
На руснаците и русофилите пак САЩ им пречат. Комунистически манталитет.
54
1
 
7
 
! Отговори
eddim преди 8 години
Ако САЩ удрят ислямистите в това няма нищо лошо. Дано и занапред е така. Предполагам са координирали действията си с руснаците за да не стане "сакатлък".
53
10
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 63Умнико Су-24 са 47 годишни бараки но след модернизация бомбят всеки ден по 3-4 полета ИД и "Свободните", Су-25 са 37 годишни и рашките се чудят нова версия на тях или по техен модел нов самолет да почнат да проектират/произвеждатА-10 на такъв тип мисии до 200км от базата могат да доставят до 7т бомби даже чистия Бомбер Су-24 не може да направи това макар че на теория може да вдигне 8 тона бомби.Така че Осведоми се за реалностите преди да коментираш.
52
6
 
16
 
! Отговори
Leki преди 8 години
Драги руснаци, ако четете тези коментари, призива е - сваляйте всички самолети, които не са поканени и ваши...
51
2
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименДо 63 Явно не следиш събитията!След като американците видяха ползата от вехтите и бавни Су-25 за борба с наземни цели без силна ПВО,веднага върнаха А-10 в строя!Най-вероятно ще ги използват докато им изтече ресурсът и чак тогава ще ги бракуват(каквито бяха първоначалните намерения).Просто отчетоха,че няма свалени Су-25 и А-10 спокойно ще върши същата работа в пъти по-евтино от Ф-ките.
50
14
 
6
 
! Отговори
до Боби 67 преди 8 години
За виетнамската война не коректно да се говори, това е първата война в която има участие Американката армия тогава няма опит, преди това е имало само гражданка воина в Сащ и друго участие няма американката армия ,нормално е при първа битка една държава без традиции да загуби войната.
49
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Боби русите винаги навънка се наакват,доказано многократно