Москва: САЩ бомбардират Алепо!

US самолети нанесоха удари по девет обекта там
11 фев 2016 15:22, Анисия Иванова
182
Москва: САЩ бомбардират Алепо!
Снимка: БТА

Руското министерство на отбраната заяви днес, че не руски, а американски самолети са извършили вчера бомбеното нападение срещу Алепо, предаде ТАСС.

Американски щурмови самолети нанесоха удари по девет обекта в северния сирийски град, каза говорителят на министерството генерал Игор Конашенков.

"В 13,55 часа московско време вчера от територията на Турция по най-късата траектория към Алепо в сирийското небе навлязоха два щурмови самолета А-10 на американските ВВС и бомбардираха обекти в града. Нямахме достатъчно време да определим чии са обектите. Ще ги проучим по-внимателно", посочи Конашенков.

Още по темата

Генералът припомни, че по-рано говорителят на Пентагона Стивън Уорън отново е заявил, че руски самолети са нанесли удари по граждански обекти в Сирия, включително по две болници в Алепо. "Вчера руската авиация не е бомбардирала обекти в този град", увери Конашенков.

Ситуацията със сегашните обвинения срещу Русия напомня случаите с унищожаването от американската авиация на болница в афганистанската провинция Кундуз или на позиции на иракската армия във Фалуджа, допълни той.

Говорителят на руското министерство на отбраната разкритикува оглавената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", че отказва да споделя разузнавателна информация за обекти на терористичната групировка в Сирия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки министерския говорител.

Русия споделя свои разузнавателни сведения със Съединените щати и те ги "приемат с благодарност", но не отвръщат със същото, каза Конашенков. Генералът отбеляза, че Русия многократно е искала от САЩ и съюзниците им разузнавателни данни в отговор на обвиненията, че руснаците нанасят удари по "погрешни мишени". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
А ти колко видя 6 или 7?И всеки бежанец който видиш лично го питаш от къде е ли?
47
8
 
18
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 55 Умнико Северен Виетнам отстъпваше на САЩ десетки пъти а нанесе най-позорното поражение на ХАмериканците.Да на хартия РФ отстъпва на НАТО и САЩ по-специално няколко пъти. Обаче това ще стане само и единствено ако САЩ преместят всичките си войски в Европа, З А Г О Л В А Й К И З А Д Н И Ч А С Т И В Пасифика, Атлантика, Южна Америка, Персийския залив и така нататък всички те САЩ бази по светаИ за БИС от ТЕХНИЧЕСКО/ГЕОГРАВСКИ причини Самолетоносачи могат да ползват само срещу базата в Сирия
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Било е с американки самолет ,може и по заповеди на Америка ,но със сигурност не и американски пилоти ,Американците не правят така те пращат други на война.Няма да жертват американски пилоти.Важно е да има напрежение.Руската армия ако иска тези обекти да ги бомбардира ,ние нямаше и да разберем че въобще има обекти там ,камо ли болници ,просто щяха да изчезнат от картата.Та двете страни си имат различни тактики не знам кой е крив и кой е прав.
45
5
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
До КЕФЖалко безсилие струи от всяка една твоя дума.А какво ли ще стане ако на изборите в САЩ изберат за президент Тръмп който похвали Путин преди време и германците изгонят Меркел. Какви ли ще ги бръщолевиш тогава.
44
33
 
7
 
! Отговори
US преди 8 години
Ето за това САЩ е велика нация и военна сила номер 1 света. Спокойно и методично смазват руските блядoве и сирийския диктатор убиец Асад
43
5
 
16
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Вътрешни брутни продукти, бла бла. Вие си свестявайте припадащите генерали в мирно време, после ми обяснявай.
42
7
 
33
 
! Отговори
Пре преди 8 години
ФАЩ не могат без да не унищожават невинни хора !
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ан нусра,ид и тюркските талибани,са съюзниците на нашите шошита. Браво на такива демократи.
40
24
 
6
 
! Отговори
КЕФ преди 8 години
НЕФТА 20 ДОЛАРА И АЛКОХОЛИЗИРАНИТЕ АЗИАТСКИ О.ТРЕПКИ ЩЕ ЯДАТ БОРШ ОТ СТАРИ АРМЕЙСКИ БОТУШИ И СЪВСЕМ ЩЕ ОСКОТЕЯТ! ЩЕ ОДЕРАТ ЖИВ П.УТЛЕРА И ОРДАТА МУ И РУСИЯ ОКОНЧАТЕЛНО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ! ТОВА ГО ЧАКА ЛИЛИП.УТЛЕРА. АМИН! БОГ С НАМИ!
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus, хахаха, Shopp,хохлите - отново истерия?
38
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние знаем къде са учили сегашните ръководители на Русия, но не знаем кой ги е научил така талантливо да унищожават свята държава. Това, което не са успели да направят нито Наполеон, нито Хитлер, го прави Путин.
37
28
 
3
 
! Отговори
до rusnak преди 8 години
Русия отстъпва във военно отношение по всички показатели почти три пъти. Да се съревновават със Запада - САЩ, Канада, ЕС и т.н. в областта на въоръжението, когато техният общ БВП е над 50% от световния, когато делът на руския е едва 2%, могат само не съвсем здрави хора. Надпреварата във въоръжението довърши Съветският съюз, макар че той значително по-малко зависеше от Запада, отколкото днешна Русия.
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей Одисей, много си наперен, обаче поогледай се около себе си. То няма вече българи останали,даже *** няма вече, човеко. Няма ги - някой избягаха, други остаряха, трети перманентната мизерия ги смачка. Останаха роми , политици и меки китки, от тях защита на имот, майка, род и родина не чакай....
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
евтина пропаганда
34
0
 
9
 
! Отговори
mator преди 8 години
Одкъде има информация че са девет???
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно Алепо неизбежно ще падне в ръцете на сирийската армия и американците почистват бъдещите компромати. Няма да им е за пръв път да си изоставят бившите марионетки и съюзници. Но да не стават за резил пред света после, е най-добре да ги пречукат сега докато още могат....
32
29
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
ипично за руските управници. Вместо да си подредят у дома, се заемат да се укрепават с военни авантюри.Така беше и в Афганистан - комунизъмчето се разпадаше, а те хукнаха да оправят някакъв банкрутирал режим.И сега последствията за рассийката ще са същите.Ама какво да очакваме от кагебист - той да оправя държави не знае, само това знае.
31
26
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Запасил съм се с пуканки и кола и ще гледам как месец и наред асадистите ще се бъхтят за Алепо и ще тъпчат руините му с труповете си. Доста фира ще дадат и разни ирански генерали и безумци от Хизбула което си е бонусОт другата страна са Ал Нусра и това също си е бонус.
30
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган и пеевски, хората на Влад ***!Разбрахте ли ве атакисти смешни!Всички от едно място се храните!
29
6
 
26
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Удивително как ислямизираните бг ***, поддържащи идил, турция, саудитите и спонсора им терористичен сащ, не разбират, че руснаците още малко ще ви траят, въпреки дългите провокации, след което ще настъпи такова меле, че ви е бедна фантазията.. Няма да има къде да се покриете.