Русия не остави вариант за САЩ в Сирия

Влиянието ни намалява, констатира Ню Йорк таймс
11 фев 2016 12:14,
134
Русия не остави вариант за САЩ в Сирия
Снимка: Reuters. архив

От месеци Съединените щати твърдят, че няма военно решение на кризата в Сирия, от която може да се намери изход само с политическо споразумение между президента Башар ал Асад и разпокъсаната опозиция, която опитва да го свали от власт, пише в. "Ню Йорк таймс".

Но след дни на интензивни бомбардировки, които може да върнат Алепо в ръцете на правителствените сили, руснаците може би доказват, че Вашингтон греши. Възможно е да има военно решение, само че то няма да бъде нашето решение, а това на руския президент Владимир Путин, заяви високопоставен американски представител, цитиран от вестника.

Пред този вариант е изправен държавният секретар на САЩ Джон Кери в момент, когато в Мюнхен започват ключови преговори за прекратяване на огъня и създаване на хуманитарен коридор, който да облекчи положението на умиращите от глад сирийци, обсадени в над 10 града, предимно от силите на Асад.

Руските военни действия промениха хода на един конфликт, който бе в застой от години. Изведнъж Асад и съюзниците му поеха инициативата, а подкрепяните от САЩ бунтовници бяха обърнати в бягство. Ако в Мюнхен бъде договорено прекратяване на огъня, то вероятно ще настъпи в момент, когато Асад държи повече територия и има по-голямо влияние от когато и да било след началото на бунта през 2011 г., пише "Ню Йорк таймс".

Без политическо уреждане или засилване на военните действия, САЩ не само че остават с минимално влияние върху хода на събитията в Сирия, но и без жизнеспособна стратегия как да бъдат обединени всички враждуващи страни срещу "Ислямска държава", предупреждава американският ежедневник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите в Югоизточна Турция са обявили автономията на следните области и градове, както следва: 1. В провинция Шърнак- областите Силопи, Шърнак и Джизре 2. В провинция Газиантеп- област Низип 3. В провинция Мардин- гр. Нусайбин 4. В провинция Хаккари- град Юксекова 5. В провинция Муш- град и област Буланък (населен с арменци и кюрди) и град Варто, spodeli.eu.
58
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ванга излезе права като каза крах за америка и Русия ще е велика
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооооооо господа хамериканци светьт вече не е еднополярен светьт вече е многополярен Рейгьн го няма Елцин сьщо има един макак обонго и великият Путин
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68 яде дьрва !
55
0
 
27
 
! Отговори
към 59 преди 8 години
Сирийските кюрди отвориха не посолство, а дипломатическо представителство в Москва, но и това е звучен руски и сирийски шамар на Турция. Кюрдските сирийски опълченци се бият като лъвове срещу терористичните групировки в Алепо. Асад е склонен да им даде автономия след освобождението.
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте какво пише БЕЗ ВАРИАНТИ ЗА МАКАКА ОТ БЕЛИЯТ ДОМ шат на патката главата америка пашла в жопу
53
24
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ОТ как турците свалиха милиционерския самолет ,руснаците станаха много дисциплинирани и кротки !!! Авганистан е нищо !В Сирия Кремълските *** ще изядат най - дебелото дърво !!!!
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тео пьрво вьзтановете Ирак Либия и тн че тогава Сирия хаха
51
1
 
17
 
! Отговори
hehe преди 8 години
До Анонимен 58 А за борсовите индекси нещо да кажеш ......над -30% само за един месец и половина ...и Запада не е цъфнал и вързал ..и там излизат проблеми ......каза им Путин ....това със санкцийте ще ви се върна като бумеранг !!!!тази година ще е годината на падащия DAX и DOWJ...
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Русия браво на Путин пак им го набута на англоманго в жопите
49
18
 
1
 
! Отговори
тео преди 8 години
По голямаглупост не бях чел !!! Че какво да праят САЩ в Сирия, разрушена от руснаците и Башар Асад , бедна и без ресурси ! По важно е кой ще я възстановява след като обесят Башар Асад и изгонят руснаците ??? Пак ГЕРМАНИЯ ли ще викат да дава милиарди ?????
48
1
 
10
 
! Отговори
anonime преди 8 години
do maksimum 40 godini,ruskiq shte stane nai - govorimiq ezik ;) typi amerikanci
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти рублата не я мисли нали имаш левчета
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
я беженцевАНКАРА, 11 февраля. /Корр. ТАСС Кирилл Жаров/. Президент Турции Тайип Эрдоган не исключил, что республика может открыть свои границы для прохода сирийских беженцев в Европу. Об этом он сказал во время выступления перед бизнес-кругами республики. ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА ЕВРОГЕЙОВЕТЕ УРА ТАВАРИШИ
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Звучен руски шамар на турция. Сирийските кюрди отвориха посолство в Москва.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоооооооо Американски пешки Путин нарита ли ви а ще ми се правите на отворени
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве хората тук са ви го написали много ясно че Русия нарита Сащ какво ми се пените още еееееееее омрьзна ми от *** да ми доказват че Сащ били най най може но са най най прецакани
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нужда от нов Военен трибунал за извършения планиран геноцид (вече над 250 000 души са загиналите) срещу християните, кюрдите, алевитите, асирийците и друзите в Сирия и Ирак от страна на Турция, САЩ, Саудитска Арабия, Катар, Израел и с подкрепата на Германия, Франция, Великобритания и Йордания!
41
16
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Войната в Сирия се води между Турция и СА от една страна и Русия от друга. Кремълската пропаганда, за да засили значението на руската намеса, се опитва да обясни, че САЩ имали намеса в Сирия. И някои им се връзват. А иначе, големия печеливш накрая ще бъде Иран.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фронта ан Нусра(ал Кайда),ИД и тюркмени(абсолютни талибани) са дотук опозиционните фракции воюващи срещу Ассад,къде са умните и красиви опозиционери,които САЩ се опитва да ни втълпи,че съществуват? Предполагам,ще ги видим в някоя Холивуд продакшън,мили доктори,инженери и някоя готина мацка с изрязано деколте!