Русия не остави вариант за САЩ в Сирия

Влиянието ни намалява, констатира Ню Йорк таймс
11 фев 2016 12:14,
134
Русия не остави вариант за САЩ в Сирия
Снимка: Reuters. архив

От месеци Съединените щати твърдят, че няма военно решение на кризата в Сирия, от която може да се намери изход само с политическо споразумение между президента Башар ал Асад и разпокъсаната опозиция, която опитва да го свали от власт, пише в. "Ню Йорк таймс".

Но след дни на интензивни бомбардировки, които може да върнат Алепо в ръцете на правителствените сили, руснаците може би доказват, че Вашингтон греши. Възможно е да има военно решение, само че то няма да бъде нашето решение, а това на руския президент Владимир Путин, заяви високопоставен американски представител, цитиран от вестника.

Пред този вариант е изправен държавният секретар на САЩ Джон Кери в момент, когато в Мюнхен започват ключови преговори за прекратяване на огъня и създаване на хуманитарен коридор, който да облекчи положението на умиращите от глад сирийци, обсадени в над 10 града, предимно от силите на Асад.

Руските военни действия промениха хода на един конфликт, който бе в застой от години. Изведнъж Асад и съюзниците му поеха инициативата, а подкрепяните от САЩ бунтовници бяха обърнати в бягство. Ако в Мюнхен бъде договорено прекратяване на огъня, то вероятно ще настъпи в момент, когато Асад държи повече територия и има по-голямо влияние от когато и да било след началото на бунта през 2011 г., пише "Ню Йорк таймс".

Без политическо уреждане или засилване на военните действия, САЩ не само че остават с минимално влияние върху хода на събитията в Сирия, но и без жизнеспособна стратегия как да бъдат обединени всички враждуващи страни срещу "Ислямска държава", предупреждава американският ежедневник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
48
 
! Отговори
чукча преди 8 години
Какво значи "Режима на Асад"?Човек дойде на власт след избори, със сигурност по-демократични от тези тук, с които избрахме Борисов и президента освен да е нямало и някой сирийски Костинброд.Официално само Русия е поканена там-има си резолюция на ООН! Всички други са агресори-Идил,умерените сърцеядци,турци,натовци американци...А с агресорите се постъпва само по един начин.
18
2
 
43
 
! Отговори
Башар Асад преди 8 години
Ура за Путин!!!
17
2
 
35
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Газта няма алтернатива, поне в близките 100 години. Ако те слушаха теб, германците нямаше да правят втори клон на Севрен поток и да удвоят вноса на руски газ. Защо не се топлят на соларните панели?
16
2
 
38
 
! Отговори
БРАВО РУСИЯ преди 8 години
Светът се надява на теб!
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сирия родители кръщават новородените си момиченца с името Русия.В знак на благодарност към освободителя.Това е положението.
14
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия се била върнала? Света все по бързо се отърсва от изкопаемите горива и преминава на възобновяема енергия. Как в контекста на този факт русия се връща? След 5 години че молят европа да им купува газта за жълти стотинки, защото алтернативната енергия ще замени голяма част от консумацията на газ.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не обичам руснаците, заради мърсотийте които са ни правили и продължават. Но в случаят със Сирия са единствената надежда на тази някого хубава държава. Достатъчно е само да се погледне, какво стана с Ирак и Либия.
12
2
 
25
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 14И кои са тези дето ги мразят!???Хранените хора на САЩ и трансджендърите!!
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера шефът на американските ВВС в изслушване пред Пентагона е припаднал на трибуната, след като е трябвало да обясни за какво са похарчени стотици милиарди доларa за изстребителя F-35, който за нищо не ставал.
10
1
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
За пилотите на А-10 настъпиха трудни времена... Сватби се вдигат все по-рядко, болниците от ден на ден намалят....
9
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците постигнаха с това след като всички техни съседи ги мразят всеки търси алтернатива на руския газ и иска да няма нищо общо с тази скапана държава. Рублата пада, глада настъпва. Да им е честита победата.
8
5
 
44
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До кокоspaЗнам, несправедлив е живота, но свиквайте! Деветдесетте години приключиха бързо, Русия се върна!
7
26
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Какви самолети идващи от Турция бе?Нали вече и лястовичките не хвърчаха там, след като самаямагучая разположи це300-400-500 и т.н. ?!?!? :))))
6
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще бъде и занапред! Нали Русия беше регионална сила. А пък без нея не може да стане нищо по света.
5
2
 
52
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 8 години
""""""Влиянието ни намалява, констатира Ню Йорк таймс""""""--ето за какво измират милиони по света--само заради интересите и алчността на САЩ
4
32
 
4
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
ЕТО това е бъдещето на Сирия-разделена между тия тримата сатрапи от картинката!!Унищожена територия,разделено по верски принцип население-и удоволеттворени болни амбиции на горните герой.
3
2
 
19
 
! Отговори
joni revolvera преди 8 години
AZ misleh che iskat horata da jiveqt po dobre, a To bilo za vliqnie, t.e. diktat
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне си признават че не ги интересува мира, а интересите.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
меки китки