Асад твърдо решен да си върне контрола върху цяла Сирия

Сраженията обаче може да продължат дълго, смята той
12 фев 2016 21:17, Красимир Ангелов
40
Асад твърдо решен да си върне контрола върху цяла Сирия
Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад заяви, че е твърдо решен да си върне контрола върху цяла Сирия, но предупреди, че сраженията срещу бунтовниците, които се опитват от пет години да го свалят от власт, може да продължат дълго, предаде Франс прес.

"Не е логично да кажем, че има част от нашата територия, от която ще се откажем”, заяви Асад в ексклузивно интервю за Франс прес, направено преди ден в сирийската столица Дамаск. По думите му “независимо дали ще можем или не, това е цел, която ще се опитаме да постигнем, без да се колебаем".

Асад заяви, че иска да води преговори със сирийската опозиция, като същевременно продължава да води война срещу въоръжения бунт.

"От началото на кризата ние вярваме напълно в преговорите и в политическите действия. Но воденето на преговори не означава, че спираме да се борим с тероризма”, каза Асад и подчерта, че единият въпрос е независим от другия, но че и двата са неотложни за Сирия.

В интервюто сирийският премиер посочи още, че има риск от саудитска и турска интервенция в Сирия. "Това е вероятност, която не мога да изключа поради простата причина, че Ердоган е нетолерантен и радикален, настроен е положително към Мюсюлмански братя и изживява своята отоманска мечта.”

Асад отбеляза, че основната битка за Алепо цели да се пресече пътя между тази сирийска провинция и Турция, а не да се превземе този град, който е вторият по големина в страната. "Важно е да пресечем този път, защото той е основният път за снабдяването на терористите", каза Асад.

По отношение на Европа и миграционната криза, пред която е изправена, президентът каза, че Европа трябва да създаде условия, които да позволят завръщането на бежанците в Сирия. "Призовавам европейските правителства, които допринесоха директно за това масово преселение, като осигуриха покритие на терористите и като наложиха ембарго на Сирия, сега да помогнат за завръщането на сирийците у дома им", каза Асад.

Той отхвърли категорично обвиненията на ООН, че неговият режим извършва военни престъпления и каза, че повечето от докладите на институции на ООН са били политизирани и необосновани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
и аз така мисля преди 8 години
Тази стания няма да докара много рубли за българската икономика. По принцип колкото по-дълго продължава конфликта в Сирия, толкова по-дълго рашките ще правят пачки от свръх цена на нефт и газ.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция и саудит арапия на международен трибунал, да платят масрафа.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами бидигарда Жужи дали има ресурс?
23
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
Срадта идва от това ,на което си седнал.Я го помий ,напарфюмирай го и се моли за каквото предпочиташ-Асад да загуби и ония с барадите да дойдат да ти го цепат или да победи Асад и да ти остане здраво
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този сайт свърди на рубли ,та се не трае
21
3
 
9
 
! Отговори
ДА преди 8 години
ВСИЗНАЧИ БАШАРЕ ВСИЧКИ ИД СПЕЦИАЛИСТИ И ОПОЗИЦИЯ ГИ ПРАЩАЙ КЪМ САЩ...ТАМ ЩЕЛИ ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ
20
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
походът на злобните джуджета 2
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
The Force Is Strong Whit This One..Бог с Нам братя!
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай Асаде..отмъсти на кръвожадните кръвопийци..
17
3
 
24
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
А не бе, да стане като Либия ли?
16
1
 
7
 
! Отговори
доктор АСАД преди 8 години
и той като ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ е първия демократично избран президент на СИРИЯ
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То интервюто много хубаво, ама Асад не е удобен на САЩ. Значи ще го демонизираме, а режещата глави опозиция ще я възхваляваме. Троловете да почват.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A Golanskite vazvisheniya koito sa okupirani ot 30 god ot IZRAEL dali shte gi varne,ili negovoto orujie samo sobstveniya narod izbiva ,ot kogo shte varnesh kontrola ot samiya narod li ve kasapin taya darjava ot 50 godini bashta i sin ya obsebihte blagodarenie na RUSNACITE I AMERIKANCITE
13
17
 
7
 
! Отговори
magare преди 8 години
Tova magare nikoga poveche nyama da ostane nachelo.zaedno s putin v nebitieto.
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Евaлa,DA IRANSKATA GVARDIYA,teroristite ot HIZBULA I RUSKITE FASHISTI SA S NEGO,dovchera edvam udarjashe 10 procenta ot SIRIA sega mu doshul samochuvstvie ot podkrepata na fashista PUTIN
11
6
 
42
 
! Отговори
Боян преди 8 години
Аз го подкрепям Башар Асад, човека се държи достойно и се брани и се сражава за страната си въпреки трудното положение във което го вкараха щатите които отгледаха сирийските терористи за да го свалят от власт. Нещо повече нещата които казва са истина и отговарят точно на това което става, изявленията му са откровени и в тях липства фалша и лицемерието на запада. Харесвам го този човек, ако имах власт и България беше в състояние бих му пратил българска армия на помощ.
10
1
 
22
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Някой евроатлантически дрогирант от софия ти е маркирал минус колега.
9
4
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
То до сега ИДИЛ-ците имаха зад гърба си Турция и мачкаха на ред беззащитните градчета и села на Сирия.Сега,когато зад Сирия застана Русия,нещата коренно се промениха.Ще си възвърнат страната сирийците,но трябва здраво да я пазят от комшиите...доброжелатели.
8
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад ще постигне тази цел. Това е неговата родина и никой *** евроатлантик и терорист няма да откъсне и частица от територията на предците му.
7
3
 
36
 
! Отговори
Студентски град преди 8 години
Армията на България се състои от пропаднаците в Студентски град, "умните" ултраси в Пловдив, батките в Бургас, турците сепаратисти, братята от кв.Изгрев в Пазарджик и лошо гледащите пичове от Перник... С командир ПЛЕВНЕЛИЕВ начело!