Руснаците "за" добри отношения със Запада, но не им се вярва

"Путинското" мнозинство се разслоява, твърдят социолози
12 фев 2016 09:13,
203
Руснаците "за" добри отношения със Запада, но не им се вярва
Снимка: Reuters. архив

"Хората в Русия искат добри отношения с Европа и САЩ, но малцина вярват, че ще има сближаване", обобщава "Комерсант" данните от проучвания на руския фонд "Обществено мнение" (ФОМ).

Седемдесет и три процента от гражданите на Русия наричат лоши отношенията й със Запада; 32 на сто очакват подобрение, 38 смятат, че промени няма да има, а според 12 на сто отношенията ще се влошат още повече.

Руснаците "не подлагат на съмнение ценността на добрите партньорски отношения, за руското масово съзнание единствената алтернатива на нормализацията в отношенията е войната", отбелязва Григорий Кертман, аналитик от ФОМ. Според него хората в Русия искат властите да подобрят връзките с Европа и САЩ, търсейки повече сигурност за себе си и с надежда за подобряване на ситуацията в икономиката.

"Путинското мнозинство, което сякаш бе монолитно през 2014 г., днес се разслоява - изтъква социологът Леонтий Бизов. - Малко над една трета от това 80-процентно мнозинство заема войнстващи консервативни позиции, а повече от половината - умерена позиция: "Нека Европа и Америка да са лоши, но силата е на тяхна страна и трябва да се търси компромис, иначе положението ще стане опасно от гледна точка на война и икономическа криза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е пример как битието определя съзнанието - повече глад, по-позитивни желания!
10
8
 
5
 
! Отговори
М преди 8 години
В Русия има много умни и интелигентни хора. Какво ли им е на душицата. И там луппениадата диктува.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** - "Умник,не Русия започна тая игра не те въведоха санкции не те струпват войски и заплашва" - А нещо да кажеш за Крим? А за руските военни в Украйна? Или това не се брои, така ни е по-удобно.Аман от заслепени ***.
8
10
 
7
 
! Отговори
М преди 8 години
Запада може без Русия. Половината американци даже не знаят къде е на картата. Заформя се втора Северна Корея в малко по-лайт вариант!
7
2
 
3
 
! Отговори
Striker преди 8 години
До клоунАма верно си клоун:) Наздраве
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хохлите - отново истерия?
5
13
 
9
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Финалът на осъзнаването на мужикистанските циментови мозъци ще бъде обесването на хипофизното джудже-диктатор на Червивия площад! Има още време, де. Нека обеднеят съвсем, така сами ще си го гътнат.:)
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Проучване на руския фонд "Обществено мнение"(на американска НПО-хранилка) прозвуча катоОбществено проучване на ИДИЛ относно демокрацията в "развитите демокрации"."
3
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетиха се руснаците, че не се живее така, всеки да ти е враг. Свършиха им запасите след наложеното ембарго и изгладняха като вълци, клекнаха и ще клекнат още повече.
2
4
 
18
 
! Отговори
Прочетох само преди 8 години
"Руския фонд "Обществено мнение""и разбрах,че този фонд е на същата хранилка,като офис-бакалницата "Сирийския Център за наблюдение на човешките права"(СЦНЧП) на Рами Абдул Рахмани в Ковънтри.Да дочета докрая статията си е загуба на време,затова ще предположа какво е написано:Путинистите бла бла бла спад в цената на петрола бла бла бла тежко икономическо положение бла бла бла разцепление бла бла бла "демокрация" за спасение бла бла бла НПО-хранилка опозиция в атака бла бла бла и т.н."
1
5
 
12
 
! Отговори
Ех, преди 8 години
мечти...