Трима починаха след усложнения от зика във Венецуела

Това са първите смъртни случаи в страната от пренасяния от комари вирус
12 фев 2016 08:50,
6
Трима починаха след усложнения от зика във Венецуела
Снимка: Архив Reuters

Венецуела съобщи, че трима души са починали от усложнения, причинени от вируса зика, предаде Асошиейтед прес.

Това са първите смъртни случаи в страната, свързани с пренасяния от комари вирус. Новината бе съобщена от президента Николас Мадуро.

Шейсет и осем души са приети в болница с усложнения, за които е потвърдено, че са от Зика.

От ноември Венецуела е съобщила за повече от 5000 предполагаеми случаи на заразяване със Зика, но според местни здравни организации реалният брой вероятно е много по-голям.

Вирусът Зика силно засегна миналата година Бразилия и съвпадна с рязко увеличаване на случаите на микроцефалия, състояние, при което бебетата се раждат с необичайно малки глави.

Правят се изследвания и за евентуална връзка между вируса и синдрома на Гилен-Баре, който може да причини временно парализа, а понякога да бъде и фатален, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
4
 
! Отговори
МНЗ напомня,че преди 8 години
Комбинацията Зика с комунисъм е смъртоносна.
3
5
 
8
 
! Отговори
истината преди 8 години
Не могат американците да простят на Лтинска Америка ,че ги отсвирва и стопля отношения с Русия. Бразилия стана пета по икономически ръст измести Италия и не бръсне за нищо.Какво ли не пробваха-протести ,вълнения, деликатен и не много деликатен икономически натиск..Сега им пуснаха този комар ,*** мръсни.
2
1
 
10
 
! Отговори
Вирус=бизнес цикъл преди 8 години
"Вируса Зика напомня "глобалната информативна медийна истерия" относно "свинския грип" и обявената от СЗО световна пандемия.След тази "предизвикана медийна истерия" на правителствено ниво в повечето държави бяха изхарчени милиони и милиарди за закупуване на америкън "панацея" лекарства,генериращи милиарди печелба за няколко америкън компании,в които членове на бордовете,управителните съвети бяха хора работили в администрацията на Буш."
1
10
 
5
 
! Отговори
uhl преди 8 години
Зика го пуснаха руските юроди долни!!