Папа и патриарх: Единство на християните!

Папа Франциск и патриарх Кирил с исторически призив
13 фев 2016 09:23,
89
Папа и патриарх: Единство на християните!
Снимка: Reuters

Папа Франциск и руският православен патриарх Кирил подписаха в Хавана историческа съвместна декларация, в която изразяват съжаление от загубата на единството между християните и пожелават то да се възстанови, предаде Франс прес.

Двамата призоваха международната общност да защитава заплашените християни в Близкия изток, вероятно имайки предвид нападенията на групировката "Ислямска държава", предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

"В много страни от Близкия изток и Северна Африка цели семейства, села и градове на нашите братя и сестри в Христа са напълно унищожавани. Техните църкви са варварски опустошавани и ограбвани, свещените им предмети са поругавани, а статуите им са разрушавани", казват двамата духовни водачи в съвместната си декларация.

"Призоваваме международната общност да предприеме спешно действия да спре прогонването на християните от Близкия изток. В Сирия и Ирак насилието вече е отнело хиляди животи и е оставило милиони хора без подслон и средства", заявяват още папа Франциск и патриарх Кирил, цитирани от АФП.

След края на срещата им в сградата на летището в Хавана папа Франциск заяви, че той и водачът на Руската православна църква са разговаряли като братя, предаде ДПА.

Водачът на Римокатолическата църква похвали Кирил за "братското му смирение и добрите му пожелания за единство".

"Можем да работим заедно в защита на християнството в цял свят", заяви руският патриарх Кирил.

В началото на срещата двамата духовни водачи се прегърнаха и се целунаха по бузите.

"Най-после! Ние сме братя", бяха първите думи на папата, произнесени на испански към патриарх Кирил, предаде ТАСС.

"Сега всичко е по-лесно", заяви руският патриарх. "Това очевидно е Божията воля", каза папа Франциск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До do 1/10 danzk germanЯвно не си наясно, че: 1. Хитлер е бил католик 2. На униформените катарами на коланите на СС пише "Gott mit uns" "или бог с нас" и, че е било задължително да са католици и 3. Огромен брой нацистки престъпници след войната се спасяват в Латинска Америка с помощта на католическата църква.
50
2
 
0
 
! Отговори
do 1/10 danzk german преди 8 години
Момче, данък църква е въведена от х1итлер, за да се разруши християнството, това и става. Много са атеисти, една главна причина-данъкът който посочвт като пример за безправие. Въобще не ги давай за пример германците, сега им сърбаш попарата.Страхотна е новината за обединението. Дано православието запази идеалите си.
49
3
 
2
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 8 години
ПАПАТА И ПАТРИАРХ КИРИЛ СЛЕД ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯСА СИ РАЗМЕНИЛИ ПОДАРЪЦИ.ПАПАТА Е ПОДАРИЛ НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ ЧАСТ ОТ МОЩИТЕ НА СВЕТИ КИРИЛ -- СЪЗДАТЕЛЯ НА СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА, КОЙТО Е ПОГРЕБАН В РИМ.
48
5
 
1
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До Капитан България1-Християнството създава ценностна система на една нация.Това са глупости.2-Погледни управлението на Константин Велики, първия християнин в Римската империя.Поглеждам и какво да видя -- сварил жена си в гореща вода. Чудесни ценности!3-Погледни християнския свят в наши дни, и погледни близкия изток, където е ислямска тирания. Разликата е от тук до небето.Същата тирания е и християнтвото. Просто след ренесанса никой не го следва буквално освен едно малцинство откачалки.
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Двамата живи дяволи" - ей това е голямата истина! И двамата вече знаят, че от няколко години го няма техния бог, унищожен е. И вече няма кой да сее зло на земята, освен самите хора. А те, без поддръжката на злия и отмъстителен бог няма да са мотивирани да за лоши. И така бизнеса на религиите пропада. Затова са се събрали, да обсъдят как да спасят богатствата си, не за друго.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво му е цивилизованото на християнството? У нас остави, ние никакви християни не сме, но виж в Германия например - най-цивилизовано всеки германец плаща 1/10 от дохода си на църквата.
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се вземат и омъжват двамцата.
44
2
 
2
 
! Отговори
Yoda преди 8 години
Star Wars
43
7
 
6
 
! Отговори
Bay Genio преди 8 години
Двамата живи дяволи.Тяхната мама разбираш ли!
42
3
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До Дедо попКаква е тази история с 31 Богоизбрани?
41
6
 
8
 
! Отговори
тя преди 8 години
НАЙ - ПОСЛЕ!!!
40
2
 
0
 
! Отговори
къде е истината преди 8 години
До ИлмейнНе си прав или по-тобно - не си добре информиран. Използвай гугъла (който е също масонска работа, но това е друга тема) и проучи - матриалите по темата са цял океан
39
3
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До къде е истинатаНе мисля, че това което казваш отговаря на истината. Макар да не се съмнявам, че в католицизма във вида в който е сега е много смесен с езичество или дори може да се каже че е езичество с християнска глазура не мисля че има нещо общо с възникването на исляма или връзки с масонството. Ислямските нашествия са финансирани от евреи и евреи са свързани със създаването на масонството, съществува и факта че антихриста ще бъде приет за еврейския месия понеже са отхвърлили истинския.
38
2
 
0
 
! Отговори
къде е истината преди 8 години
До masterей го масона се обади!
37
4
 
1
 
! Отговори
master преди 8 години
v bibliata pishe pochitai sabotata.v bibliata pishe ,,i da njmash drug BOG osven mene/YAHWE/, V BIBLITA PISHE,,AZ SHTE UKTEPJ DESNICATA TI SRESHTU VRAGOVETE TI I SHTE GI OBARNA V BIAGSTVO,, VELIK E BOG I NIE SME NEGOVOTO PASTVO.
36
4
 
0
 
! Отговори
къде е истината преди 8 години
Рим (Католическата църква) създава йезуитството, което от своя страна създава и контролира свободното масонстово, а масоните контролират исляма. Тезата е, че Католическата Църква създава исляма с цел противопоставяне на хората от една страна и изтребване на истинските християни от друга, докато реално и двете религии (католицизъм и ислям) служат на един и същ бог - Луцифер
35
4
 
0
 
! Отговори
къде е истината преди 8 години
Оттук вървим и към основната теза - Католическата религия е Луциферическа и тя е създател и основен ръководител на исляма. Целта е унищожение на истинското Християнство."Католицизмът от самото начало контролираше исляма. Ислямът е само интрумент на езотериците за индоктирниране на хората да приемат синтеза" (единството на религиите, единната религия при царстването на Антихриста)
34
4
 
1
 
! Отговори
къде е истината преди 8 години
Извадки от интернет:"Символиката - полумесецът и звездата, рогата на Апис и слънцето - зачатието от Изида и Озирис. Полумесецът символизира Изида, звездата Озирис. Тази символика се използва и от Католическата Църква. Пророк Мохамед се е оженил на около 25 годиншна възраст за 40 годишна богата Римо-Католичка. Споменава се и че Изида, това е Луцифер. "
33
3
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 55Аз съм от църквата Христова която е тялото Христово чиято глава е сам Господ Иисус Христос.
32
4
 
7
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Браво! Изключително събитие, с много потенциал за развитие в бъдеще. Надявам се тази среща да даде начало за положителни промени в света.