Едно си Меркел знае: Търпение към бежанците!

Бързите отговори на кризата често са грешни, заяви канцлерката
14 фев 2016 07:44, Александър Попов
205
Едно си Меркел знае: Търпение към бежанците!
Снимка: Reuters

Германската канцлерка Ангела Меркел призова германските избиратели за по-голямо търпение към бежанците, в момент в който в Германия нараства недоволството от притока на мигранти, предаде Ройтерс.

Анализатори смятат, че този натрупал се гняв може да се отрази на резултатите от изборите в три германски провинции, които ще се състоят на 13 март.

Знам, че хората са нетърпеливи и искат бързи отговори на кризата с мигрантите, но бързите отговори често пъти са грешни отговори, каза Меркел пред симпатизанти на Християндемократическия съюз, събрали се на предизборна проява в Магдебург, главния град на източната германска провинция Саксония-Анхалт.

Канцлерката призна, че проблемът с притока на бежанци ще бъде водеща тема на предизборните кампании за трите вота.

На 13 март германците ще гласуват на избори в провинциите Саксония-Анхалт, Баден Вюртемберг и Райнланд-Пфалц.
Допитванията засега показват, че партията на Меркел има голяма вероятност да запази властта в Саксония-Анхалт и да отстрани от власт левите коалиции в останалите две провинции.

Заради притока на мигранти обаче в Саксония-Анхалт нарасна подкрепата за дясната антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия". За нея биха гласували 15 процента от избирателите, показват сондажите.

В Германия само миналата година пристигнаха 1,1 милиона мигранти и това увеличи популярността на "Алтернатива за Германия" в национален план.

Заради начина, по който се справя с мигрантската криза, рейтингът на Меркел спадна, а консерваторите вече имат 36-процентна подкрепа в Германия, след като през 2013 г. получиха 41,5 процента на федералните избори, които осигуриха на Меркел трети канцлерски мандат.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: бежанциангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако германците не я уволнят тая лелка и не я вкарат в затвора, си заслужават сьдбата и трябва всички бежанци да им се стоварят.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел си е едно пуделче на каишката на господаря му САЩ.Като му казват лай,то лае.Само дето цяла Европа страда.
69
0
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Нали Сириската армия с Руска помощ освободи територията си от ИДИЛ !!!! Остана им само Рака . Тия сега от какво бягат ? Какви бежанци са ?! Защо не започва обратна депортация в Сирия и Ирак ?!?! За останалата *** тя отдавна би трябвало да е в сила ! Тия сега дето прииждат от ИДИЛ ли са ,сега пък те бягат от Сириската армия ?! Сега пък и тях ли трябва да приемаме и храним ?!?!
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати тъпия обор,наречен "евросъюз",а заедно с това и всички ние,дето един превъртял бабишкел,откровен слуга на фашингтонските ционисти,се гаври с 28 държави и 500 милиона овце!Ето,това сме всички ние,г-да овце,роби на баба ни шмъркелица.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шайзела Меркел съвсем се оака.
66
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Меркел , Ердоган , Обама в чувал! Тогава ще настъпи на земята мир , ред и спокойствие!
65
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 8 години
Едно си баба знае , едно си баба бае!
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно си баба знае, едно си бае.Толкова е изкуфяла тази жена, че не помни простия факт: Когато ислямистите употребиха химическо оръжие срещу мирните сирийски граждани, излезе, че това е химическо оръжие дадено им от Ердоган. Султан Ердоган няма мярка в домогванията си за нова Османска империя на три континента.Затова, бедни европейски народи, обединявайте се срещу ислямската опасност!!! Огради, огради и армия по границите!!! Иначе, ще храните собствените си убийци, като французите и белгийците.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неслучайно Германия има формата на гълъб.
62
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толерантността в този случай е като синдром на придобита имунна недостатъчност. Учат ни да не си защитаваме децата, семейството, дома, културата, територията от "нещастните бежанци". Но болните от СПИН не живеят дълго...
61
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ограда по българо турско-гръцката граница!Това е спасението. И българо, чешко , полска войска по българо-турско -гръцката граница!Иначе и при нас ще стане като в Германия и Белгия - ще издържаме с нашия труд бъдещите си убийци!Не я слушайте тази изкуфелница Меркел!
60
0
 
44
 
! Отговори
Блг преди 8 години
Масонка пълна със ***. Немци вдигнете се и решете съдбата и. Ще гори в ада
59
0
 
60
 
! Отговори
фф преди 8 години
До 67 от доста години работя в Лондон не съм видял арабин да хване някаква физическа работа всички правят деца и чакат бенефити и някаква търговиика ако завъртят дюнер нещо толкова от тях а иначе претенциите им до небесата, *** за зеле не става от тия маймуни
58
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците не ги чака нищо друго освен едно хубаво претопяване и омешване с арабите. Жалко за българите в Германия и тях ги чака същото, щат не щат децата им ще се женят и омъжват за немски араби. Да им е честито!
57
0
 
53
 
! Отговори
Оrbаn преди 8 години
Бабо Меркел, ако беше вкарала истински шимпaнзeтa от Африка, досега щяха да се интегрират!
56
0
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Аз като гледам, Меркелунда че не е наред е сугурно, ама и вапцаното франсе Олигофреланд не е по-стока. Само Орбан е адекватен от цялата толерастка евросган.
55
1
 
50
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Докато няма пари за българските, деца, пенсионери и болни - нито един пришълец не трябва да диша въздуха на България. Бог да пази България!
54
2
 
25
 
! Отговори
Дойчланд фолк преди 8 години
Бежанец ме гони, мамо,Бежанец ме стига,Белите ми кълки, мамо,Иска да ги вдига ...
53
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68 Германците ще и организират парти на нова година в Кьолн с нейните любими камилари.
52
1
 
28
 
! Отговори
Ауфидерзейн Хабиби преди 8 години
Дъртата чанта сигурно още се надява да я споходи някой бежанец, ама от милион и сто хиляди май на нито един не му се иска.