Путин към Обама: Без двойни стандарти в Сирия

Двамата президенти проведоха телефонен разговор
14 фев 2016 13:21, Александър Попов
126
Путин към Обама: Без двойни стандарти в Сирия
Снимка: Reuters

Президентите на САЩ и на Русия Барак Обама и Владимир Путин обсъдиха в телефонен разговор сирийската криза и ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двете страни дадоха положителна оценка на решенията от заседанието на Международната група в подкрепа на Сирия в Мюнхен на 11-12 февруари по хуманитарните аспекти на кризата, режима за прекратяване на огъня и започването на реален политически процес, се казва в съобщението.

Двамата президенти са изразили подкрепа за усилията на двете работни групи - по прекратяване на огъня и по хуманитарните въпроси.

Президентът Владимир Путин е заявил, че са необходими работни контакти между представители на министерствата на отбраната на Русия и САЩ, които биха позволили да се води по-успешна борба срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Путин отново е призовал за създаване на обединен антитерористичен фронт и отказ от двойни стандарти, се допълва в съобщението.

По въпроса за Украйна Путин изразил надежда, че "Киев ще предприеме практически стъпки по изпълнение на задълженията си по Минското споразумение, включително за пряк диалог с Донбас, обявяване на амнистия и извършване на конституционна реформа, съгласувана с представители от Донецк и Луганск, и привеждане в сила на закона за особен статут", посочва още Кремъл.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой знае ли случайно кой е симпатичният чернокож мъж на снимката до Путин?
46
2
 
18
 
! Отговори
пълно безсилие преди 8 години
В т.н. ЕС и в братска Америка цари пълно безсилие, отчаяние и фрустрация. Не можаха да предотвратят присъединяването на Крим към Русия и нямат никаква идея, какво да правят със Сирия, ДНР и с ЛНР. Очевидно в бъдеще правилата на световната външна политика ще се определят от Путин. Западняците и американците са деградирани от Путин в ролята на статисти, които само гледат като хипнотизирани зайци и не могат да реагират по никакъв начин.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би, в началото по всички международни въпроси всички звънят във Вашингтон, но после Вашингтон през цялото време звъни на Москва, отбеляза Мария Захарова. Може би, това е и отговорът на въпроса, защо в последно време така нарасна броя на телефонните обаждания към руското ръководство по инициатива на Вашингтон.
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тОЗИ ДО ПУТИН Е НАЧАЛНИКА МУ НЕ РАЗБРА ЛИ ТА ПИТАШ ПО СТО ПЪТИ
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За две години, Путин плати толкова много милярди заради Крим, че сега се чуди какво да измисли, за да си го върне на Украйна!
42
1
 
0
 
! Отговори
питам преди 8 години
Путин и Обама номинирани ли са за Оскар?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва няма да обсъжда никакви критерии за снемане на западните санкции. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров "Ние не сме въвеждали санкции. Не сме започвали тази едностранна спирала, която се разгръща. Ние нееднократно казвахме, че тук ни намекваха не латвийските колеги, а някои други, хайде, да съгласуваме критерии, вие ще ги изпълните, и тогава ще отменим санкциите. Ние нищо няма да обсъждаме"
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То за това Путин денонощно реве да паднат санкциите :)))
39
3
 
8
 
! Отговори
едно на нула преди 8 години
Едно на нула за Путин!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този цветнокожият на снимката до Владимир Владимирович?
37
8
 
4
 
! Отговори
бат Здравко преди 8 години
Заради Крим, Русия е пред фалит! Там средната заплата е колкото минимална пенсия в България!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
hamerikanzite sa dolni *** be, lagat magat eksploatirat....koi oste ne go e razbral?
35
6
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Крим излиза златен на Путин и съвсем скоро ще измисли начин да го върне!
34
0
 
5
 
! Отговори
Путин преди 8 години
показва колко мандата ще изкара общо-четири.Сега му е третия.
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крим никога няма да е руски!
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СИ СЕДНЕТЕ НА ЗАДНИЦИТЕ, ЗАЩОТО ЗАД ВСЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЪГЪЛ, ИДИОЛОГИЧЕСКИ ЗАВОЙ, ЛОБИСТКИ ИНТЕРЕСИ ПРОЗИРАТ ЕДНИ ЗЛАТНИ РУБЛИ- Е И, КАКВО СЕ СЛУЧВА. кАК ТАКА ЕДНА ДЪРЖАВА БЕШЕ ПОСОЧЕНА И ОБЯВЕНА ЗА ФАШИСТКА, НАЧИ ДО ВЧЕРА НЕФАШИСТКА, ДНЕС ОТХВЪРЛИ НЕЩО ВАЖНО ЗА ЕДНИ ДРУГАРЕ И СЕ СЪБУДИ ФАШИСТКА/ДОБРЕ ЧЕ СМЕ БЕДНИ ИНАЧЕ ЩЯХА ДА НИ ОБЯВЯТ ЗА ФАШИСТИ- ПОМНИТЕ ЛИ 1944 Г- ОБЯВЕНИ СМЕ ЗА ФАШИСТИ, ВОЙНИЦИТЕ ПРИБРАНИ В КАЗАРМИТЕ И НИЕ ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ ЕДНИ РЕПАРАЦИЙКИ, ЩОТО СМЕ БИЛИ ФАШИСТИ
31
0
 
3
 
! Отговори
бе тя преди 8 години
До Анонимен39и луната е македонска ....кога ли ще забият македонското знаме там не знам .
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крим е украински и такъв ще бъде винаги! Руснаците няма да издържат на високия наем, който плащат за него и скоро ще го върнат!
29
0
 
3
 
! Отговори
Българите преди 8 години
До Анонимен 30избрахме ес ...в нато сме защото още няма обединена европейска армия ! когато европа създаде такава ще влезнат всички европейски страни а нато ще си останат щатите,англетата и турците и канадците
28
13
 
3
 
! Отговори
Жеков преди 8 години
България категорично избра НАТО и ЕС на честно проведени избори! Забравихте ли, че царя помете всички на изборите тогава, с основния приоритет да влезнем в НАТО и ЕС.