Анкара: Москва се държи като терористична организация

Ахмет Давутоглу заплаши с турска ответна реакция
15 фев 2016 17:00, Елка Василева
1046
Анкара: Москва се държи като терористична организация
Ахмет Давутоглу. Снимка: Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу обвини в Киев Русия, че се държи "като терористична организация" в Сирия, като заплаши с "изключително решителна" турска "ответна реакция", предаде АФП.

Ако Русия продължи да се държи като терористична организация, принуждавайки цивилното население да бяга, ние ще й противопоставим изключително решителна ответна реакция, заяви Давутоглу на пресконференция с украинския си колега Арсений Яценюк.

Русия и организацията "Ислямска държава" в Сирия са виновни за много престъпления срещу човечеството. И този въпрос трябва да бъде разгледан в рамките на международното право, добави той.

Истинското намерение на Русия /в Сирия/ е да убие най-голям брой цивилни, да подкрепи сирийския режим и да продължи войната, обвини Давутоглу, след като руската авиация подкрепя от началото на февруари офанзивата на режима на Башар Асад срещу контролираната от бунтовниците провинция Алепо.

Тези въздушни удари доведоха до бягството на десетки хиляди хора, които Турция настани в лагери в Сирия от другата страна на турско-сирийската граница.

Миналата седмица след интензивни преговори в Мюнхен САЩ, Русия и основните им съюзници, включително Турция, се договориха за спиране на военните действия в цялата страна в срок от една седмица. Това бе обявено от американския държавен секретар Джон Кери.

Те взеха решение също за осигуряване на незабавен достъп до хуманитарна помощ за цивилните, бягащи от боевете, специално от офанзивата в Алепо.

Обвиненията на Давутоглу бяха отправени няколко часа след публикуването на съобщение на руското министерство на външните работи, в което руската дипломация заявява, че е "сериозно обезпокоена" от обстрела от турската артилерия на кюрдски позиции в Сирия за трети пореден ден.

От няколко месеца турското правителство отправя предупреждение към Партия "Демократичен съюз" и военното й крило - Сили за защита на народа срещу всякакви опити за трайно настаняване на запад от река Ефрат.

Анкара се опасява от възможността сирийските кюрди, които контролират вече голяма част от Северна Сирия, да разпрострат влиянието си върху почти цялата зона на границата с Турция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1046
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8891Доста българска литература Р.Ралин примерно си чел стига дразни хората заработи си стотинките, макар и по отвратителен начин ...
299
0
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
До 8891казах-уважавам турският народ-но не *** им---или нещо искаш да ми кажеш?? Ами да си изясним ТИ кой си-просто човек....Или се имаш за нещо много???Ако си турчин-уважавай другите ...а ти май просто си без минало-нито велико нито мърш--аво....просто овца без история....
298
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 708Олеле още един демент...ходи кажи на узбек ,че е турчин...Боже прибирай си вересииитее...А за българския...питай кой да е ОБРАЗОВАН руснак от къде е езика и религията им,па дори и сърби и макета никога няма да признаят, но всички в себе си го знаят ,говорят стари форми на езика ни.Влашките войводи до 13. век са писали на български..Не се гордея с това , което сме в момента , но дедите ни са били ГОЛЕМИ!
297
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8891Много народи, а вие не сте народ/без общо потекло/ с много по-дълга от 2500 г. история ги няма...направете услуга на нормалния свят - изчезнете и вие!Турки значи "много" -сбирщина касапи окрали културата на победените със сила от тях!Не сте НИКОГА били признати, налага ли сте се със сила!само го виж това плод на кръвосмешение на снимката и ти става ясно...русите поне са хубави хора наследници на викинги и славяни.Вие сте смес от генетчен *** и *** религия!
296
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално тук само Турция се държи като терористична организация, като поддържа ИД. НАТО би следвало да изключи тази изключително нагла държава преди тя да е предизвикала 3та световна война.
295
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Света Москва се държи като терористична организация
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До колега , не такаНяма какво да разсъждавам. Една и съща книга са и трите. Разликите идват от различните интерпретации.Няма да се учудя ако и трите са писани от един същ човек. Ха сега ти поразсъждавай малко.
293
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАко имаш нормален интернет мога да ти дам поне 20 линка с уеб-камери от Червения Площад.-------Дай линковете да видим вярно ли е?
292
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 631Свършихме опорните точки и почнахме да славим,а?
291
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОткъде мислиш, че Русия има точните координати на базите на ИДИЛ?------Точните координати ги знаят защото ИДИЛ са техни хора. Те трябва да ги знаят за да не бомбят там...
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХоджата не ти ли е казвал, че корана забранява употребата на алкохол и наркотици?-------------Между другото корана не забраняв употребата на алкохол.И още един интересен факт който не знаете. Корана, Библията и Тора са една и съща книга !
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ защо Путин да не знае какво се пише в тази книга?--------А бе спамаджия, кой нормален човек се интересува какво пише в корана. И на вас ли трябва да обяснявам за "православните" ценности и тем подобни глупости с които ни заливате от сутрин до вечер.
288
0
 
2
 
! Отговори
стига! преди 8 години
Стига с тази гадна турска ислямска джихадистка имперска пропаганда! Няма българин, който е готов да загине за отоманския халифат!
287
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 611Според теб корана е книга ?Това си чист вид мюсулманска пропаганда.
286
1
 
4
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Повечето рашки, особено от селските райони имат външни нужници, нямат вода и ток. Естествено че искат да емигрират, проблема е че нямат пари и нямат интернет. Как да подадат за зелена карта ?
285
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АспарухИД режат глави а не децата от училищата които русия бомбандират, а иначе ИД и чеченските терористи в ИД русия не ги закача
284
2
 
2
 
! Отговори
$ за зелена карта $ преди 8 години
Ами само 250 хиляди са подали за зелена карта защото имат пари за билет и туй онуй, естествено че всички руснаци искат да имигрират в Америка, кой би го отрекъл, на милиардерите децата и семействата им са там с петрорублите ха ха ха разсмивате ме а ха ха ха дори и на Сергей Лавров дъщерята е в Ню Йорк а вие за обикновените крепостни селяни без канализация и пътища ли ще.ми говорите че не искали да имигрират? Айде не сме толкоз глупави
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътя на разпад вече е поет. Въпрос на време е. С тея падащи цени на нефта, пиши ги бегали...
282
0
 
4
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Абе умнико продажен.Ти случайно да си гледал ютуб преди Руснаците да отидат Сирия.Да си гледал случано как се режат глави,палят живи хора или разстрелват десетки и стотици нведнъж.Такива като тебе трябва да го изпитат на живо и да ви видим тогава какв песен ще пеете. що не вземете да емигрирате някъде,примерно в Турция нали тука и подкрепяте позицията.Ако си Турчин да те разбера,ама ми се чини,че си българче,ама с много-малко "б"
281
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 572По-скоро 90% искат да емигрират. Само 250 000 са пуснали документи....