Гърците блокират ГКПП-тата, търсят нашата подкрепа

Йоанис Партениотис: Атина е под натиск от "Тройката"
Обновена: 15 фев 2016 14:22 | 15 фев 2016 14:22, Анисия Иванова
19
Гърците блокират ГКПП-тата, търсят нашата подкрепа
Снимка: Bulgaria On Air

Защо гръцките фермери блокират границата си с България - защото е част от ЕС и очакват въпросът да се постави пред Брюксел, обясни вицепрезидент на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

България има няколко пропускателни пункта с Гърция, но протестиращите блокират само два - Илинден и Кулата, защото оттам минава основният товаропоток на суровини и стоки, посочи Партениотис. Той добави, че през Маказа преминават само леки автомобили, а Свиленград е много далеч.

"При останалите държави, с които Гърция има сухопътна граница, няма никакъв блокаж. Протестиращите направиха опит да блокират македонската граница. Всички останали гранични държави не са част от ЕС - Македония, Албания и Турция. Гръцките протестиращи разбират с ясното си съзнание, че гръцкото правителство не е в състояние да разреши въпроса и се опитват да привлекат други държави, свързани с Брюксел. Блокирайки границите искат да провокират българския бизнес и работници да реагират и да изискат от българското правителство и то да вземе отношение. В случая то да постави въпроса пред Брюксел", обясни Партениотис.

Гръцката икономика и народ са опитно зайче пред това, което предстои да бъде направено, коментира от своя страна бизнесменът Йоаким Каламарис и поясни, че предстои хаос.

В момента Гърция се намира в състояние на народен бунт, където крачката до тежък конфликт е много малка, прогнозира Партениотис.

"Цялата ситуация се дължи на простичък факт, че повече от 4 години Гърция е в състояние на непрекъснат натиск от страна на чужди финансови институции или от "Тройката" (ЕЦБ, ЕС и МВФ), при което се искат непрекъснато орязване на социални придобивки", коментира Партениотис.

"След мерките, взети от "Тройката на ужасите", гърците не виждат нищо добро. Разбира се, че тези спекуланти, които стоят зад тази "Тройка" или част от тях, или част от администрацията на Брюксел. Европа през последните години не може да се гордее с нищо, освен с увеличаване на безработицата във всички страни и специално в Средиземноморието" - допълни Каламарис.

Изходът от кризата е в преосмисляне на рестриктивната политика на икономическите динозаври в рамките на "Тройката", смята Партениотис. Според него нещата опират и до това, че Гърция е на входа на ЕС от гледна точка на бежанската вълна. Той прогнозира, че гръцкото правителство няма да падне, защото няма алтернатива.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изядохте и изсрахте парите и сега като дойде време да затягате колана се вдигнахте на бунт,мам ви византийска. видиш ли го да потъва натсикай му главата
14
3
 
1
 
! Отговори
пръц преди 8 години
Повечето от българите нямат европейско мислене,типични турски-руски-посткомунистически запъртаци.Нали ако Гърция падне България е следващата.Първо ще е вълна от бежанци която окончатвелно ще превърне България в мюсулманска държава.Второ гръцките банки са с голям дял в бг,това ще доведе до фалити на банки и изчезване на милиарди,КТБ ще е нищо сравнение с това.Най малко 100 000 българи в гръцко без работа и парите които пращат в бг,милиони без тях.Затваряне на граници,мита,край на бизнес.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обзалагам се че ако им отпуснат някой друг милиард безвзъвратна помощ веднага ще спрат да протестират.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги подкрепим ако напуснат ЕС.Така няма да ги притиска Брюксел.Ще гласуваме -ЗА.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нагли космати византийци и техните номера. схемата, която при тях ограби народа днес работи в БГ. еврофондове и МВФ отпускат милиарди заеми, които се усвояват от обръчи от фирми. фирмите и техните собственици стават милиардери и днес гърците трябва да връщат заемите с лихвите. боко и прасефски и кметове по места, всички крадат и ще дойде момента, в който ние ще връщаме. затова ОСТАВКА! МАФИЯ!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са прави , че 4 години живеят под икономически натиск от тройката . Добра ама 50 години си живяхте разкошно без да работите и само узо и сиртаки . Това е добре , но идва момент в който трябва да връщате над 300 милиарда евро .
9
1
 
19
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
гърците или не осъзнават, че всичките години, които са живели нашироко е било просто заради чуждите пари, които са им подарявани буквално.. или просто се правят на луди.. този висок стандарт, който искат им е подарен, а не изработен от тях
8
3
 
18
 
! Отговори
1762 преди 8 години
Паисий го е написал за лукавите гърци... нали до скоро всички скачаха заради преместването на Паисиевата История, е, сега стана време да си спомним за нея наистина, и явно хората изобщо не са запознати с нея! На лукавите гърци вяра да нямаш. Винаги ще ти забият нож в гърба, както и вече са го правили.... Смърт за Гърция!
7
1
 
16
 
! Отговори
Ципракис преди 8 години
Е добре бе братя, а спасителен заем искате ли?
6
3
 
13
 
! Отговори
BG преди 8 години
Значи, е.... логиката т... комунистическа ! Искаш и се молиш за заем от някого и после се оплакваш от същия тоя някого че условията не те устройват и че те притиска да му върнеш парите !!!Ами добре, след като Тройката са толкова "лоши" - нали казаха ОХИ !!! Да не им дават повече пари, да поискат да си върнат всичките дългове и готово !
5
2
 
19
 
! Отговори
Интересно ... преди 8 години
Гърците очакват ние да ги подкрепим да вземат 1000+ евро пенсия, при средна раборна заплата у нас под тяхната средна пенсия.Много ми е интересна тази логика? Е може да ги подкрепим като купуваме само гръцки зеленчуци с невероятно никси цени благодарение на земеделските субсидии :).Само едно не мога да разбера, защо просто не напуснат ЕС и да се приключи този фарс!
4
1
 
23
 
! Отговори
Men преди 8 години
Ами ок, тогава просто няма да ги натискат и ще ги оставят да се оправят сами. Много лесно да се вика дайте още няколко милярда евро ей така без да ги връщаме. Гърците могат да се сърдят 1. на политиците си и управлението през последните 20 години. 2. На себе си - свикнали са на държавна работа и високи пенсии без да предлагат нищо насреща, всичко срещу заеми. Сега когат трябва сами да се оправят протестират. Що не протестираха като теглиха кредитите?
3
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тва е народ , за това имат придобивки , за това имат държава с перфектни магистрали струващи на половина на нишите а че са богове на туризма няма да коментирам.Разменям 100 българи червени *** за 1 грък и може да се оправим
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аман от тия мързеливи гърци ... цялата ситуация е - га ядоха кифтетата не ривахa
1
3
 
44
 
! Отговори
gos преди 8 години
Гръцките фермери първо да блокират летището на Атина или поне полетите за Европа. Другото са долни гръцки лъжи.Гърците имаха обичая много преди България да е член на Евросъщза, да блокират булгаро-гръцката граница. Обясненията, които дават са несъстоятелни.След като не им харесва евро съюза, да започнат процедура по напускането му, също и напускане на евро валутата. Просто еДругото са мазни лъжи