Папа Йоан Павел Втори бил близък с омъжена жена

Би Би Си се запозна с личната му кореспонденция
15 фев 2016 11:00, Елка Василева
28
Папа Йоан Павел Втори бил близък с омъжена жена
Папа Йоан Павел Втори. Снимка: архив, Reuters

Би Би Си се запозна с личната кореспонденция на бившия папа Йоан Павел Втори, от която следва, че той може би е имал близки отношения с омъжена жена.

Писмата на починалия през 2005 г. папа до Анна-Тереза Тименецка са били съхранявани дълги години в националната библиотека на Полша. До момента те не са били показвани на никого.

Приятелството на кардинал Карол Войтела с Тименецка – американски философ от полски произход, е започнало още през 1973 г., тоест няколко години преди той да стане папа.

Нищо обаче не сочи, че той може да е нарушил обета за безбрачие, отбелязва Би Би Си.

Първото писмо е било написано от Тименецка. Тя искала да обсъди със свещеника написана от него книга. Първоначално кореспонденцията е имала подчертано делови характер, но впоследствие тонът станал все по-приятелски.

През 1974 г. Войтила признава в кореспонденцията си, че препрочита старите писма на Тименецка, които му се струват "много дълбоки и много лични". В архива има и снимки на Войтила с американската му приятелка.

Снимките са направени в Полша и във Ватикана. Войтила и Тименецка са се срещали няколко пъти, разхождали са се и са карали ски.

Карол Войтила стана папа Йоан Павел Втори през 1978 г. и остана понтифик до смъртта си през 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: папа Йоан Павел Втори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 8 години
Историята е на Бог.Тоест дами и господа следва следното .Бог ще намери начин да оцелее християнството дори под някаква нова форма .Бенедикт вече говори за това преди много години още когато споменатия Йоан още беше жив. Затова и напусна сам ,видя колко е прав начело на най-голяма организация на християните по света.А Бенедикт е казал:милион ще са новите хора на Христа.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работата е там, че Ватикана има над милиард души папство. Има много фанатично вярващи богати старци, които си завещават имането на църквата. И така църквата е станала един вид банка, а парите покваряват. Много хора и дори цели държави или организации даряват скъпи вещи и произведения на изкуството на Църквата и така тя малко по малко се е затрупала със скъпоценности, които няма морално право да продаде или раздаде защото веднъж като е почнала да приема дарения, не може да се спре.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях във Ватикана на среща с папата,и гледам там златни покриви и колони,ами продай скапаните златни покриви и нахрани бедните.....Диего Армандо Марадона
9
2
 
8
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Едното чудо е че събори комунизма.За това се искаше чудо .
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте снимка на циркаджията- футболиста Войтила да го видим как играе ранен.Ако някой искаше да го затрие щеше да го ковнат във главата както убиха Кенеди а не с тези циркове и стана чудо той оцела,хахаха,после когато стана зеленчук дойде във България и мрънкаше нещо на площада ама никой не го разбра ,казаха че оневинил БГ,хаха .Мега измамник се оказа този божи намесник
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светец бил - и какви са му чудесата!?
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин има ГЕЙ връзка с мъж доказуемо е колкото тая работа с папата АЙДЕ ДАЙТЕ доказателства че не е така
5
1
 
2
 
! Отговори
а преди 8 години
Бъдещето е на евангелистите ,Кат Църква е в склероза напреднал стадий ,по думите на аржентинеца страда и от алцхаймер .Той пък е живо доказателство .Бенедикт ги предупреди ,че бъдещето е на друг тип Църква ,но те се обидиха и съвсем изкрейзаха.Станаха за мезе даже на Москва.
4
1
 
3
 
! Отговори
Вечният човек преди 8 години
Бе човек,те на Исус казаха ,че е Дявола и го разпнаха ,а после твърдяха,че е имал жена и избягал с нея във Франция ........
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полският измамник
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек има един голям грях към хората на тази земя и най вече към Али Агджа.Карлос Войтила е един шарлатан,подлец който не се поколеба да имитира ,че е ранен при измисленият атентат,по Карлос Войтила-папата бе стреляно със хаосни патрони и цирлкаджията го изигра на тежко ранен,бил загубил много кръв а във болницата му превързали двете ръце до лактите,хахаха,няма такъв цирк,по време на атентата кръв нв се вижда
1
3
 
5
 
! Отговори
мда преди 8 години
Кат.Църква да раздава парите си на кръстоносци и да се саморазпусне ,същото предлагам и на нашите православни . Инак тия празни приказки и декрарации без да посочиш исляма като заплаха са безмислени . Вижте как действат американските християни евангелисти и протестанти .