Папата предупреди хората да се пазят от злото

Главата на Римокатолическата църква отслужи литургия в Мексико
Обновена: 15 фев 2016 07:52 | 15 фев 2016 07:46, Петя Славова
9
Папата предупреди хората да се пазят от злото
Снимка: БТА
Папа Франциск призова мексиканците да не се поддават на дявола и да устояват на изкушенията на богатството и подкупничеството, предаде Асошиейтед прес.
 
Главата на Римокатолическата църква отслужи литургия на открито пред стотици хиляди хора в предградие на столицата на Мексико. Това беше най-голямото събитие при посещението му в страната.
 
Франциск донесе послание на насърчение за жителите на Екатепек - предградие на столицата Мексико с изключително голяма престъпност и бедност, където наркокартелите имат значителен контрол, а нивото на убийствата, особено на жени, е толкова високо, че властите издадоха специално предупреждение миналата година.
"С дявола не може да се води диалог", заяви Франциск в своята проповед.
 
"Не може да има диалог, защото той винаги ще ни победи. Само силата на Божието слово може да го победи", заяви папата, цитиран от БТА.
 
Франциск предупреди вярващите, че дяволът, който е "бащата на лъжите", се опитва да раздели обществото, и призова мексиканците да устоят на изкушенията на богатството, суетата и гордостта.
 
Папата заяви, че хората, които вземат за себе си неща, предназначени за всички, вземат "хляб от труда на други или дори с цената на самия им живот".
 
Франциск остро разкритикува богатия и корумпиран елит на Мексико и осъди дълбокото неравенство в обществото, посочва Ройтерс.
 
"Това богатство, което е с вкус на болка, горчивина и страдание. Това е хлябът, който едно корумпирано семейство или общество дава на своите деца", каза той.
 
При пристигането си в Екатепек папата беше посрещнат от огромно множество вярващи, които скандираха приветствия и развяваха знамена. Местните власти очакваха около 2 милиона човека да дойдат на събитието.
 
В същото време руският патриарх Кирил каза, че заедно с папа Франциск ще се моли за кубинския народ, предаде ТАСС.
 
"Ние с римския папа заедно ще се молим за народа на Куба", заяви Кирил преди отпътуването си от международното летище "Хосе Марти" в Хавана.
 
Кубинският президент Раул Кастро, който изпрати патриарха, каза, че народът на Куба разбира важността на срещата между Кирил и Франциск. "Това е особено събитие в живота на кубинския народ", заяви той. След Куба руският патриарх продължава латиноамериканската си обиколка с посещение в Парагвай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Папата заяви, че хората, които вземат за себе си неща, предназначени за всички, вземат "хляб от труда на други или дори с цената на самия им живот". Това да си го запишат корумпираните и алчни хора били те политици, държавни служители, бизнес и други. Отнемането от бедни е много тежък грях а греха води към смърт. На човек е определено да живее веднъж, после съдът. Ако човека е зъл той бива хвърлен в огъня да се мъчи.
6
0
 
1
 
! Отговори
Еех! преди 8 години
Ех, ако беше казал това и на Боко докато го галеше по главата, дали щеше да чуе? Ама и да беше чул, като не знае езици ... все тая! Та затова се и кланя накъдетодуха вятъра и се продава на който дойде.
5
0
 
2
 
! Отговори
Вин Дизел преди 8 години
Папата да сдава поста ,че иде Доналд Тръмпи .А Доналд хич не обича комунисти . *** е че Ватикана няма капацитет и ресурси за нещо ново .Католицизма е пред нова реформация .
4
0
 
2
 
! Отговори
д преди 8 години
Както наскоро един американски кардинал каза: Църквата не прави изключение от ЕС - и тя със загубена посока .Не знае курса. Бенедикт опита да я стопира поне и да пусне котва в спокоен залив макар и с приближаваща буря,Франциск направо я запрати в бурята без посока.
3
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 8 години
Ето и папата каза,с ДС диалог да няма .Нима не е прав.
2
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Не е ли по- важно първо да търсим Господа. Ако Исус не е в живота ни за да ни дава сили, как да се пазим сами от злото? Невъзможно е.
1
3
 
0
 
! Отговори
курч преди 8 години
До Така е 1Кремълският карлик е едната страна на уравнението. Като си казал А, кажи и Б. Примерно за извергите от другата страна на Океана.