Русия забранява вноса на соя и царевица от САЩ

Има опасност от внос на генно модифицирани продукти и от зараза
15 фев 2016 10:22, Елка Василева
52
Русия забранява вноса на соя и царевица от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Русия забранява от днес вноса на соя и царевица от САЩ, съобщи помощник-ръководителят на руските санитарни служби (Росселхознадзор) Алексей Алексеенко, цитиран от ТАСС.

Срокът на забраната засега не е известен. Алексеенко отбеляза, че е необходимо Вашингтон да създаде система, която реално да гарантира безопасността на внасяната в Русия продукция.

В края на януари Русия предупреди за възможна забрана за внос на царевица и соеви зърна от САЩ заради зараза от диплодиоза (сухо гниене) и възможен внос на генно модифицирани (ГМО) продукти. На 9 февруари Росселхознадзор проведе преговори с американската страна и си запази правото да въведе забраната.

По данни на ведомството често американската царевица, внасяна в Русия, е заразена с диплодиоза. Потенциалните загуби от вноса и аклиматизирането на карантинни обекти в Русия се оценява на 10-15 милиарда рубли годишно (1 долар=78,6805 рубли по днешния курс на РЦБ).
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: царевицасащРусиясоя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До Анонимен 30Напротив, точно империалистическа пропаганда е това с колорадските бръмбари!Империалистите от ссср се надяваха така да удържат масите, но в крайна сметка Интернет им изяде глалвите.В крайна сметка не може вечно да се надяваш на чуждата посредственост, трябва и малко акъл, който обаче няма традиции във виреенето из русия.
30
0
 
3
 
! Отговори
Роналд преди 8 години
До 22В пророчески смисъл тези забрани се отнасят и до смесването на човешките раси.
29
0
 
3
 
! Отговори
Роналд преди 8 години
До 22Има забрана. Левит 19:19 "Пазете Моите наредби; не свождай добитъка си с друга порода; не засявай нивата си с два сорта семена: дреха от разнородна прежда, от вълна и лен не обличай."Второзаконие 22:9-11 "Не засявай лозето си с два рода семена, за да не предадеш на заклятие рожбата от семената, които ти ще посееш и плода на лозето. Не ори с вол и осел наедно. Не обличай дреха, тъкана смесено от вълна и лен наедно."Това са все забрани срещу смесване, най-вече на семето на рода.
28
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 8 години
Щатите навремето пускаха балони с колорадски бръмбари, за да ударят икономиките на Източна Европа и СССР. После да продават скапаното си канцерогенно ДДТ. Или не е вярно, антиимпериалистическа пропоганда? Да, милиарди са отишли за борба с колорадския бръмбар, хиляди са се разболели от рак! Йелоустоун, събуди се!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusАз, тыпако, се завърнах в България, след като си свърших работата в САЩ! Не наричай Отечеството "Б.лядистан", защото ще те намеря и ще те накарам мно-о-ого да съжаляваш! Ако наистина си онуй скап.ано ченге, бли.зач на ботуши, за което те обявяват, знам те, лесно ще те намеря! Понял? Странно, защо си избрал този ник. Според Омир Одисей е "хитроумният", а ти си тыпоумният одисеус...
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Абе пдрст, погледни веднаж руска ТВ да видиш дали са им празни рафтовете. И това не е направено специално за твоите зъркели! Обсъждат вредни храни, висококалорийни, с много захори и мазнини, критикуват, не им пука! Най-малко за теб! Русия е на едно от първите места в света по експорт на зърно. А те могат да се изхранят с риба - сьомга, таймен, сулка, треска и т.н. и дивеч - горите им са пълни с лосове, елени, сърни, глигани и хиляди животинки. Имат още девствена природа.
25
7
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
34 Оф така добре ви познавам вас живелите малко в Америка и завърнали се в Б.лядистан . Да американците са дебели защото храната там е безумно евтина и се тъпчат с фустъчени масла и други глупости , но това не е защото няма контрол на храните . И стига глупости Роселхознадзор в тази корумпирана страна , поне верваш ли си като пишеш тези глупости .
24
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15 години не му бяха вредни на Путин сега изведнъж станаха игати какви висоти достигна руската комплексарщина
23
1
 
7
 
! Отговори
До Odysseus преди 8 години
Нямам никакво намерение да се запознавам с никакви стандарти за хранителни продукти. Просто съм живял малко в Америка и знам как изглеждат голям процент от хората там. Сланините им се веят като попски ръкави. Аз тук си пия "Беленькая", вредните примеси в която са неколкократно по-ниски от определеното в ГОСТ. Нямам намерение да ги запомням. А Русия има най-добрата контролна служба в света. От "Росельхознадзор" треперят цели държави - Латвия например. По-рано шеф беше Онищенко, сега - Алексеенко.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22В Библията никъде не е казано, чe разни т^пунгели не трябва да чаткат по невинната клавиатура на компютрите си. Следователно т^пунгелите (и компютрите) са угодни на Бог.
21
6
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
31 Нещо си се пообъркал в информацията , явно нямаш грам представа от американските стандарти за хранителни продукти
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново отдавна е известно къде се произвеждат най ниско качествените продукти в света в Америка важи принципа не е важно качеството а количеството и законите са им насочени в тази посока.Между другото българските вносители много обичат американските продукти за разлика от руснаците .
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запада да признае за умишленото заразяване на посевите в страните от СИВ със нетипични болестотворни организми,за борбата срещу което са пръснати милиарди!!!А тук някои им се кефят..
18
2
 
23
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Нашите търговци не се интересуват какво купуват, само да е евтино за да го продават скъпо, това първо, а второ - умишлено се съсипа нашето производство, естествено от българи, на хранилка.
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 и кусур управление на Путин години го ядоха че и ушите им пращяха сега стана ВРЕДНО ИНПЕРИАЛИСТИЧЕСКО жалки мускали
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вече ще ядът само ряпа и черен хляб както подобава на руснаци може и мечо акоо по празниците
15
1
 
17
 
! Отговори
Роналд преди 8 години
В щатите и в западна европа управлява клика *** които могат да бъдат наречени сатанинско сборище които водят прикрита война с човечеството чрез подли средства като ГМО-продукти, кемтреилс, ваксини, постоянни войни и др. Специално гмо храните са нарушение на Божиите закони, всяко растение, всяко животно, човеци и др. да носи семето си в себе си според рода си и те не бива да се смесват. ГМО е изродяване на божието творение като гени от различни видове се смесват, естествено резултата е лош
14
12
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Големи смешници има тук , може ли да сравните американските стандарти за храните с руските а да не говорим за институциите следещи тяхното спазване и за медиите слеещи институциите следещи за спазването на стандартите и на края да сравните съдебните системи които гарантират спазването на контрола на храните .
13
16
 
4
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Значи 25 години внасят соя и царевица и не протестират.Сега им се вижда опасна като френското сирене,италиянския оцет и турските ябълки.Оф да не забравя и холанските цветя!!Само за сведение-$,5 милиона американски фермери "изхранват"600милиона души!!!!Руските колхозници какво изхранват?Че внасят и свинско и телешко,зеленчуци,плодове,риба.......
12
1
 
15
 
! Отговори
м..да преди 8 години
Do 8 Какви ,,реално '' проучвания искате да има ,че и да бъдат обявени,когато това е бизнес за милярди. Има наблюдения ,че животните хранени с ГМО се разболяват от рак. Не са правени опити върху хора официално,но факт е че раковите заболявания се увеличават ...