Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!

Отношенията между Брюксел и Москва ще се нормализират
17 фев 2016 20:19, Мария Захариева
115
Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин, заяви, че предварителното условие за разрешаване на бежанската криза в Европа е унищожаването на тероризма, предадоха ТАСС и Ройтерс.

За да се реши проблемът с мигрантите в ЕС, е нужно да се унищожи тероризмът. Причините за сегашния проблем с мигрантите се коренят в дестабилизацията на държавите в цели региони на света - Северна Африка, Афганистан, други страни, каза Путин след среща с унгарския премиер Виктор Орбан в Ново Огарьово, предаде ТАСС.

За да се реши проблемът с мигрантите, ние трябва да отстраним тази първопричина, констатира той.
Необходимо е да се възстанови държавността, икономиката, социалната сфера в тези страни, за да могат хората да живеят в своята собствена страна или да се завърнат там, добави Путин.

За това е нужно създаването на необходимите условия, за това е нужно преди всичко унищожаването на тероризма. Това е задача номер едно, посочи руският президент.

Путин каза, че харесва позицията на Унгария спрямо бежанците от Близкия изток в Европа, предаде ТАСС. Президентът добави, че миграционната криза е вътрешен проблем на ЕС, в който Русия не се меси.
Но позицията на Унгария и на нейния премиер (Виктор Орбан), която се изразява в отстояването на европейската идентичност, на идентичността на своята страна и своя народ, на нас ни харесва, каза руският президент.
Виктор Орбан от своя страна заяви, че високо цени действията на Русия в Близкия изток по въпроса за уреждане на проблема с бежанците, предаде ТАСС.

Говорейки за отношенията на Русия с ЕС като цяло, Путин изрази увереност, че рано или късно те се нормализират.

Орбан заяви, че времето на автоматичното удължаване на санкциите срещу Русия вече е отминало.
Мисля, че тази година, в средата на тази година, няма да има възможност за автоматично удължаване на санкциите от страна на ЕС. Всички (в ЕС) започват да разбират, че е нужно сътрудничество. Считам, че е шанс, че ние ще си сътрудничим, заяви Орбан.

По отношение на прилагането на практика на условията на минските договорености за Украйна, Путин заяви, че сега топката е в ръцете на Украйна, предаде Ройтерс.

Той каза, че Киев е този, който не изпълнява минските споразумения, допълва ТАСС.

Не от нас зависи кога ЕС ще снеме санкциите, които въведе срещу Русия. Ние чухме и продължаваме да чуваме и днес, че всичко зависи преди всичко от изпълнението на минските договорености между враждуващите страни в Украйна, договорености, които са поддържани в нормандски формат от Русия, Франция и Германия, каза Путин и добави, че всеки обективен наблюдател вижда, че топката в този мач сега е в полето на украинските власти, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Напомням, че ключовият въпрос е политическото уреждане на конфликта, създаването на политически условия, главното от които е внасяне на промени в конституцията на Украйна, което пряко е записано в минските споразумения. В тях черно на бяло се казва, че тези изменения трябва да бъдат извършени от украинската страна до края на 2015 година. Както виждаме това не беше направено, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Той изрази надежда, че Киев ще преодолее политическите проблеми и политическият процес в Украйна ще бъде доведен до край.

(БТА)


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
ПУТИН АГА преди 2 години
Много голяма грешка направи със сирия.обамата те изпързаля.жалко .нямаше нужда да се напъваш .русия и без това си е велика страна.защо тия комплекси.народа страда петрола падна.рублата падна.почему вова.пак те изиграха гадните американци...
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мигрантите бягат от руските бомби.
60
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен 90
Изказването ти е вярно и невярно едновременно отново Стъкмистика
БВП е сбор от производство, внос износ и УСЛУГИ
дела на Услугите в БВП на САЩ е 80% с други думи 20% от Световния БВП създаден от САЩ е от Услуги.
Какво става при Фосмажорни ситуации като зверска снежна буря или спиране на тока и 5-6 милиарда загуби и то само за щатските и федерални учреждения а за обикновените фирми никой не води статистика.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин каза, че харесва позицията на Унгария спрямо бежанците от Близкия изток в Европа"
Виж ти! Какво съвпадение! И аз харесвам позицията на Унгария спрямо бежанците. Само не мога да схвана Бъваровица с кухата си бъчва защо се мъчи да ни направи гореща точка за складиране на отпадък... За справка : изказването и по повод поканата България да участва в срещата на Вишеградската четворка.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89
"Към кого САЩ дължат трилиони?"
Ами на Китай дължат.
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89
Към кого САЩ дължат трилиони? :)
Американската икономика произвежда 23% от световния брутен вътрешен продукт, докато Русия е под 3%. Производството го прави господарят на света, а не тероризма.
Богатият винаги е в печеливша позиция.
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ обаче се захранват само от тероризма, иначе отдавна да са в помийната яма с трилионите си дългове.
55
17
 
3
 
! Отговори
путя-тероиста преди 2 години
На това му се казва руско лицемерие.Ама как може всички путеноиди да са толкова противни? На путлеровите лъжи краката са къси. Бежанците(деца,жени,старци) бягат от руските бомби .Тези хора не са терористи , а жертви на руската лакомия.Никой до сега не отговори тези хора които оставят домовете си защо не търсят подкрепа от "руските освободили и братушки"?РУСИЯ ИМА НАВИКА ДА ОСВОБОЖДАВА ДЪРЖАВИ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД...СПРАВКА НАПРИМЕР КРИМ. ГЕНОЦИД НАД МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ НА ТЕХНИТЕ ЛЕГЛА РУСКИТЕ КУКОВЦИ.
54
0
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 2 години
Всъщност миграцията ще престане,когато стандартът на живот се изравни навсякъде.Само че по- реално е да спадне на Запад,отколкото да се вдигне на Изток.Изобщо очертава се все по-труден живот навсякъде,но в Европа и САЩ шокът ще е най-голям.Другаде са по-привикнали.
53
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин категоричен: Няма ли Путин, няма и мигранти!
52
9
 
2
 
! Отговори
муспи преди 2 години
В северна Африка потока тръгна след арабската пролет, в Афганистан, Пакистан и Иран няма тероризъм. Има в Сирия и Ирак а сега и турция. Ако читателите са толкова взискателни евреите вече ще ги наричат миротворци - че те финансират всичко където гърми по света. Ако това очевидно нещо Путин не го знае, досега да е свален като му кажат - от утре един месец Кремъл няма да работи поради основен ремонт и не му кажат новия временен адресха на офиса му!
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Putin i Rossia sa svetovnite terosristi.Te napadnaha Ukraina, te aneksiraha ukrainski teritorii,te podkrepiat diktatori!
50
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!
--------
Аз съм категоричен ,няма ли Путин няма и тероризъм !
49
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има тероризъм, има Путин, няма тероризъм, няма Путин !
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!
===
Да, добре, хайде да видим.
47
8
 
20
 
! Отговори
боц преди 2 години
Вива ПУТИН!
Има ли по-велик държавник в последните години от ПУТИН?
НЯМА!!! НЯМА!!!
В целия свят казват - ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!!!
Само наш Митов и нашето президентче, и наш Бойко-Керилизец са на друго мнение.
Жалко за България и истинските българи!!!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!"

Факт. Когато една държава се управлява от стабилно правителство, значително се намалява потока от нелегални емигранти. В графа "терористи" влизат всички- от радикални организации до превратаджии.
45
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПСЕВДО ДИКТАТОРА ПУТИН ЩЕ ЛИКВИДИРА РУСИЯ И ТЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ!!!

РУСИЯ НЯМА НАРОД А Е ЕДНА СБИРЩИНА!!!!!!!

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПСЕВДО ПРОКЛЕТИЯ ДИКТАТОР ПУТИН Е НА ВЛАСТ В РУСИЯ ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА ТАМ

НИЩО ДОБРО НЕ Е НАПРАВИЛ ПУТИН САМО УБИЙСТВА ЯДРЕНО ЗА ИРАН И ДАЛАВЕРИ СЪС РЕСУРСИТЕ НА РУСИЯ ЗА ДА СИ ПЪЛНИ СМЕТКИТЕ В ЧУЖБИНА!!!!

РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НЯМА НИТО ГРАМ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ТОВА Е НАЙ-ОПОЗОРЕНИЯ СБИРОТОК ОТ ХОРА НА СВЕТА!
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съединените американски щати са най-големият терорист
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешно е да мислиш, че бедите идват от изток или запад. Те произхождат изцяло от собствения ти ум. Затова е глупаво да се предпазваш от външния свят и да оставиш вътрешния си ум безотговорен. Събуди се. Бъди свидетел на своите мисли.