Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!

Отношенията между Брюксел и Москва ще се нормализират
17 фев 2016 20:19,
115
Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин, заяви, че предварителното условие за разрешаване на бежанската криза в Европа е унищожаването на тероризма, предадоха ТАСС и Ройтерс.

За да се реши проблемът с мигрантите в ЕС, е нужно да се унищожи тероризмът. Причините за сегашния проблем с мигрантите се коренят в дестабилизацията на държавите в цели региони на света - Северна Африка, Афганистан, други страни, каза Путин след среща с унгарския премиер Виктор Орбан в Ново Огарьово, предаде ТАСС.

За да се реши проблемът с мигрантите, ние трябва да отстраним тази първопричина, констатира той.
Необходимо е да се възстанови държавността, икономиката, социалната сфера в тези страни, за да могат хората да живеят в своята собствена страна или да се завърнат там, добави Путин.

За това е нужно създаването на необходимите условия, за това е нужно преди всичко унищожаването на тероризма. Това е задача номер едно, посочи руският президент.

Путин каза, че харесва позицията на Унгария спрямо бежанците от Близкия изток в Европа, предаде ТАСС. Президентът добави, че миграционната криза е вътрешен проблем на ЕС, в който Русия не се меси.
Но позицията на Унгария и на нейния премиер (Виктор Орбан), която се изразява в отстояването на европейската идентичност, на идентичността на своята страна и своя народ, на нас ни харесва, каза руският президент.
Виктор Орбан от своя страна заяви, че високо цени действията на Русия в Близкия изток по въпроса за уреждане на проблема с бежанците, предаде ТАСС.

Говорейки за отношенията на Русия с ЕС като цяло, Путин изрази увереност, че рано или късно те се нормализират.

Орбан заяви, че времето на автоматичното удължаване на санкциите срещу Русия вече е отминало.
Мисля, че тази година, в средата на тази година, няма да има възможност за автоматично удължаване на санкциите от страна на ЕС. Всички (в ЕС) започват да разбират, че е нужно сътрудничество. Считам, че е шанс, че ние ще си сътрудничим, заяви Орбан.

По отношение на прилагането на практика на условията на минските договорености за Украйна, Путин заяви, че сега топката е в ръцете на Украйна, предаде Ройтерс.

Той каза, че Киев е този, който не изпълнява минските споразумения, допълва ТАСС.

Не от нас зависи кога ЕС ще снеме санкциите, които въведе срещу Русия. Ние чухме и продължаваме да чуваме и днес, че всичко зависи преди всичко от изпълнението на минските договорености между враждуващите страни в Украйна, договорености, които са поддържани в нормандски формат от Русия, Франция и Германия, каза Путин и добави, че всеки обективен наблюдател вижда, че топката в този мач сега е в полето на украинските власти, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Напомням, че ключовият въпрос е политическото уреждане на конфликта, създаването на политически условия, главното от които е внасяне на промени в конституцията на Украйна, което пряко е записано в минските споразумения. В тях черно на бяло се казва, че тези изменения трябва да бъдат извършени от украинската страна до края на 2015 година. Както виждаме това не беше направено, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Той изрази надежда, че Киев ще преодолее политическите проблеми и политическият процес в Украйна ще бъде доведен до край.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
27
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Тероримът като форма на въоръжена борба е патент на руснаците . Информирайте се
21
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно що не бягат при него МОЖЕ БИ ЩОТО бягат от него
20
22
 
5
 
! Отговори
аноним преди 8 години
*** - по *** - най *** - атакист - комунист - русосифилистик - изменник на Родината !!!! Слаби сте, малко сте и абсолютно нищо не зависи от вас !!!! За да се спасите се образовайте и се покайте !!!!
19
13
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Реших тази вечер да си направя "феста'. 16 г уиски и мезе качествено. Руския *** ме прецака/признавам си/ като му четох писанията и .../върнах поръчката/.............
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха незнаех че С.оросоид било обидно.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички кравари и *** са дебели и глупави.
16
40
 
6
 
! Отговори
янко преди 8 години
По нагъл човек от Путин Черната кутия няма никъде по света ! 90 % от бежанците бягат от него и сатрапа Асад !!! И това е ръководител на голяма държава ! Егати порнографията , но в Хага двамата бързо ще изтрезният !
15
32
 
6
 
! Отговори
въпрос с повишена тр преди 8 години
Защо всички любители на Путин са толкова *** ?и трябва ли задължително да си *** за да обичаш Путин ?
14
26
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Тя, Русия, нека си живее, но да не напада другите. Но, ти така си се озлобил, че вече не сме й слуги, че чак ще екзалтираш! Путин винаги бил прав, явно и ти винаги си прав. Едно време един като теб, с претенции за поет /а всъщност слагач, или, както вие обичате да казвате: ***/ написа за Партията: "Ти права си, дори грешиш"...Като Путин...
13
15
 
2
 
! Отговори
Хага преди 8 години
Ха-га,Ха-га,Ха-га!
12
2
 
27
 
! Отговори
стига сълзи и сополи преди 8 години
Ха-ха колко безсилна соро$оидна мъка се лее. Не разбрахте ли вече кой кара влака ?
11
13
 
3
 
! Отговори
Ордата преди 8 години
Московит?Лъже!
10
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма русия няма Проблем
9
23
 
3
 
! Отговори
Руски тролове преди 8 години
Давайте ребята! Паднало ви е да тролите за ***. Той само забравя, че бежанци нямаше докато ЕС не обяви санкции срещу РФ заради Крим. Тогава изведнъж тръгнаха ... След 5 години гражданска война!
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарцис. Ще свършиш като Клавдий.......
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идиотията няма край. руснаците са в Сирия по покана на законното правителство. Гражданска война в Сирия има от 5 г. Сирииското правителство водеше война с Турция, САЩ и Някои страни от ЕС и нямаше шанс да спечели докато не се намеси Москва. А какво щеше да стане ако *** не беха рушнали ИДИЛ. И емигрантския поток си го имаше, само дето хората бяха в Турция докато вещицата Меркел не ги покани в Германия. После покрай тях половината Изток и Северна Африка станаха сириици.
6
7
 
31
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Преди американците и техните европейски пудели да решат да "демократизират" арабския свят, там тероризъм нямаше."Диктаторите" Садам Хюсеин, Муамар Кадафи, Башар Асад пипаха със здрава ръка и не позволяваха на ислямистките групировки да разширяват своето влияние.С тяхното отстраняване от власт дойде и тероризмът, а след него и бежанската вълна.Путин отново, както винаги е прав !А, Виктор Орбан е живото доказателство, че и в ЕС може да защитаваш националните интереси на държавата си.
5
10
 
24
 
! Отговори
К преди 8 години
До терориста ПутинВ началото на войната бяха жени и деца, а откакто зопочнаха руските бомбардировка са основно мъже в активна въздраст, които според мен са си чисти бойци на ИД.
4
4
 
31
 
! Отговори
мими преди 8 години
и кой направи войните и дестабилизацията?-САЩ и Запада
3
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tozi na snimkata se kachva varhu palet za da stigne do ramrnete na Erdogan