Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара

Ердоган наложи цензура в социалните мрежи и медиите
17 фев 2016 21:01,
352
Турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара
Снимка: Reuters

Първоначалните доказателства показват, че зад терористичния акт в Анкара от днес стои Кюрдската работническа партия, твърдят турските власти, цитирани от агенция Ройтерс.

Още по темата
Властите потвърдиха, че цел на терористичната атака са били автобуси, превозващи военни. Турският президент Реджеп Ердоган обяви спешна среща във връзка с трагедията.

При експлозията днес бяха убити поне 20 души, а поне 61 пострадаха. 14 от тях вече са настанени в болници. Кола бомба се взриви пред военна сграда, като от взрива се запалиха автобуси с военни. Мястото на експлозията се намира на по-малко от километър от турския парламент.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Именно там се появи документ, за който се твърди, че налага рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в турската столица за последните 6 месеца.
Миналият октомври при терористичен акт по време на шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на годината пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турските власти са заплашвани от различни групи, в това число Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
3
 
! Отговори
Навсякъде по света преди 8 години
Когато нямат постоянна работа и постоянни доходи хората издивяват и почват да се трепят. Има и манипулации. Не бива да се допуска това. Изходът е да се озаптят озверелите за огромни печалби. И да се организират производства и добра икономика. Не само алъш-веришът и безсмислените електронни услуги са важни. Без реални производства няма живот.
182
2
 
14
 
! Отговори
без съмнение преди 8 години
Още преди атентата турските власти обвиниха кюрдите за атентата в Анкара
181
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, днес в Анкара, утре в Истанбул, вдругиден в Измир!
180
6
 
25
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Почвам да си мисля, че турчулята сами си правят атентатите и после обвиняват кюрдите
179
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една народна поговорка, появила се по време на турското робство: Да би мирно седело, не би чудо видело!
178
10
 
20
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Много пъти казвах,и няма да спра да го казвам - ТЕПРЪВА ТУРЦИЯ ЩЕ ИМА МНОГО ДА ПЛАЩА ЗА ГЕНОЦИДА НА ПРЕДЦИТЕ СИ НАД МИРНО ХРИСТИЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ. ГОСПОД БАВИ, НО НЕ ЗАБРАВЯ, И КОЛКОТО ПО-КЪСНО, ТОЛКОВА ЛИХВИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ. СКОРО ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИ С ЮЖНАТА СИ ЧАСТ, КОЯТО ЩЕ СТАНЕ КЮРДСКА ДЪРЖАВА!! Т.Е НЕ ЩЕ СТАНЕ, А ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА КЮРДСКАТА ДЪРЖАВА!!
177
10
 
25
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
цял живот кюрдите оправят туркини.. скоро ще го правят в собствена държава
176
8
 
22
 
! Отговори
mein kampf преди 8 години
До 987.......як османлийски шамар може да удряте само по бардаците.....защото сте много по шамарите, за това ли виете като чакали от една седмица че нямало с кого да нападате Сирия, на никой не му се занимава с Тумур като вашата държава. Обонго хлъзна Ердоган, и сега му гледа сеира, няма се учудя, и ако не ви разиграят Обонгу и Путин на Сантасе. :)))) а ааа да забравих вие ще им дадете от Османлииските шамари:)))) хахахахах
175
6
 
20
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
голяма смях.. български ром се прави на турчин, че и бойни братя му били турските войници.. хахахахахаха.. не мога да спра да се смея.. хахахахахаха тюлен на помощи.. хахахахахаха
174
4
 
16
 
! Отговори
ongyla преди 8 години
До 987Смешник, по добре се замисли от къде ще минава турско-кюрдската граница :)
173
4
 
26
 
! Отговори
mein kampf преди 8 години
Ердоган, си търси причини, и създава поводи избивайки собствените си военни, хем да не го свалят от власт........както изби и арестува генералите, хем да покаже какви по-лоши терористи от него самият има.
172
11
 
24
 
! Отговори
до 305 преди 8 години
кюрдите са изкупили няколко кашона с грозното турско знаме.. просто тоалетната хартия им била свършила
171
8
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Трябва да си завършен ***, да определиш като "терористи" народ с 10 хил. години история.
170
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руснаците един от най новите им братски народи кюрдите, наред със сирийците, иранците и прочие терористи...вече не са братя с украинци, европейци, българи но са братски народи с терористите тези азиатци...варва.скоро племе вечно жадно за земя това е русия
169
12
 
25
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Защо е забранено да се прави преброяване в Турция ?!Защото там няма турци, това е жестоката истина.Понятието ""турчин"" е измислено, както и понятието "евреин" .
168
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 987 браво раши по добре ама още си личи че си ушатооо хибридче лошо ви учат другарите в школата Путин съвсем я е занемарил
167
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало след като анадолския фюрер им е наложил цензура на фе$овете какви са тия турски байраци във форума разкарайте ги да си ходят в Анадола докато все още е тяхна .
166
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, ястребе, как през цялата си история Отоманската имеприя и Турция все бунтове потошават. Това народите, с които съжителстват турците все прости и неблагодарни хора. Хайде нас, българите, ни остави, казваш много сме загубени. Арменците и те ли загубени? Кюрдите, гърците, сърбите, арабите дето се бонтуваха против добруването си? Ей, прости народи, бе! Не искат хубавото!
165
23
 
7
 
! Отговори
987 преди 8 години
До 297Пак обобщително изказване за съжаление! Само в Анталия имаме над 30,000 булки-рускини! Ако гледаш на тези наши снахи с такова око ... Хюстън, тука имаме проблем!!!
164
18
 
9
 
! Отговори
987 преди 8 години
До 296Дали ще е много от моя страна да ви помоля да не слагаме всички кюрди под общ знаменател!? Все пак не сме българи да бъдем с толкова ограничено виждане!Серджантът от турската армия, който беше убит преди няколко дена в Диджле по време на операция срещу ПКК, беше кюрдско момче от Адана, лека му пръст! През втората половина на 90'те години ловяхме терористи из чукарите на Мардин, Диарбакър и Сиирт. Половината от бойните ми другари бяха кюрдски момчета от местното население!!!