В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган

Офанзивата в Сирия целяла създаване на коридор за кюрдските бойци
17 фев 2016 09:52, Елка Василева
265
В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че "бруталната операция" на Русия и сирийския режим в Северна Сирия, където техните сили настъпват към турската граница, цели създаването на коридор за бойци на кюрдска милиция, предаде Ройтерс.

Ердоган осъди критиките на съюзниците на Турция заради нейния артилерийски обстрел срещу кюрдските "Сили за защита на народа" (YPG) в Сирия, като заяви, че кюрдската милиция и нейното политическо крило PYD (Партията "Демократичен съюз") са творение на правителството на президента Башар Асад.

"В момента е в ход брутална операция на Русия, съвместно със сирийския режим, срещу цивилното население. Подобни атаки целят да създадат пояс (коридор) за PYD и сухопътният елемент за това се осгурява от YPG. Бих искал да се обърна към нашите западни съюзници за пореден път: YPG и PYD са терористични организаци и историята няма да прости на онези, които им помогнаха да сформират такива структури", каза Ердоган на пресконференция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
s tezi si iziavi turskia prezo se klasira pone dve stapala po-nadolu ot nasia pomaski prezoimalo i po-zle ot nasto Rose!
131
11
 
39
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
САЩ МНОГО ЛЕСНО ЩЕ РЕШАТ КОИ СА ИМ ПРИЯТЕЛИТЕ И ТОВА СА КЮРДИТЕ. ЩЕ ИМ СЪЗДАДАТ ОТДАВНА РАЗПОКЪСАНАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО ЩЕ ИМ Е ЛЕСНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ЩЕ ЗАТРИЯТ, ТУРКИЕТО, КОЕТО САМО ПРОБЛЕМИ ИМ СЪЗДАВА. ПРОСТО Е. А ТОЗИ НЕКА ОЩЕ ДА СЕ НАПЪВА, КОЛКО Е велик. КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА СКОРО ПРОТОЦИТЕ НЯМА ДА СА турски И ЩЕ БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ДРУГИ, ЗАЩОТО НА турците НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ИМА ВЯРА. ТЕСА ПОДЛИ И КОВАРНИ, А ТАКИВА НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА. туркия КЕ ПАДНЕ
130
8
 
44
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 191Ехх ако спреш и помислиш малкоАСАД има под контрола си преди и сега много малко но достатъчно кладенци за да има гориво за военните като цяло не са и много бройки необходими. Бойните действия основно се водят на 200х150 км площИД не е продавала и няма да продаде на АСАД защото това означава да го усили като съживи икономиката на Сирия с налични горива. Тоест да направи противника си по-силен.
129
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям напън за тази пъпна връв,голямо шумене за нея , за да не се види кои са истинските които търгуват с нефта на ИД, защото единствените му приходи на Асад са именно от този нефт, той собствен добив няма.
128
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и Бг политиците ако мижеха да водят политика кат Ердоганчо ся нямаше да сме на това дередже
127
8
 
33
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Хайде без звездичките...Ердоган е грузински мюсюлманин - ЛАЗ, по майчина линия!
126
8
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Barni 182Остава пътя през Йордания но там е пустиня и конвоите няма къде да се скрият. Освен това Йордания гледа да няма много джихадисти на своя територия че помни опита за преврат от Палестинците преди години. Ясер Арафат молеше краля на колене да спре военните които колеха наред палестинци и да могат да избягат в други страни.
125
9
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 172Това е такава наука че трябва да питаш специалист. Само знам какво стана преди години с Американската Ракета АИМ-120 АММРАМ. Водещия специалист във фирмата произвеждаща двигателите за ракетите иска увеличени е на заплатата. Не му я дават и човека си напуска. Новодоставените след това двигатели не могат да покрият изискванията и дори има взрив на една ракета без жертви. Как се оправиха не помня но доста ги глоби пентагона.За това на подобни въпроси питай специалист.
124
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ориенталския домус *** неистово, краят му наближава.
123
11
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
султан ердоган не може да го преживее, че Сирия се освобождава от терористите.
122
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бг продава калашници на кюрдите
121
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган до последните избори изолзваше умело кюрдите в Турция, много гласуваха за него. Кюрдите винаги са били използвани от едни или други, Ататюрк им обещава автономна територия но те получават едно голямо нищо. А сега САЩ, Израел, Русия даже Гърция помагат на кюрдите срещу Турция. Първата световна война Англия и Франция изполват арабите срещу Османската империя като им обещават държави и тн но после ги колонизират, така ще е съдбата на кюрдите
120
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган въобще не трябва да се занимава с военни конфликти, това е стратегическа грешка. Поддаде се на провокации или пък слуша някой отвъд океана може би. В такъв район където векове наред продължават конфликти за всички е пагубно а накрая всички ще излезнат и ще кажат че са победители
119
11
 
48
 
! Отговори
Az преди 8 години
Точно така RДоган, руската операция е брутална, но ти още нищо не си видял. И да се мажеш и да не се мажеш с вазелин ще ти го нацепят много мощно !!!
118
37
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Води се една целенасочена политика срещу Турция даже от страна на уж техните съюзници. Целта е да се отслаби колкото се може повече Турция за да не може да обедини около себе си средноазиатските турски републики, а в интерес на истината само Турция има потенциала да обедини около себе си и другите мюсюлмански държави, а обединение ще стане рано или късно.
117
8
 
60
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
"В ход е брутална операция на Русия" А дано!
116
12
 
51
 
! Отговори
тя преди 8 години
Хвана те шобето Ердоганчо и това те психяства още повече!
115
17
 
34
 
! Отговори
baba türk преди 8 години
Do 90 prozenta ot vas...... PARATA PRAVI BORBATA..... turzia ima... rusite kvo imat......tazi pogovorka.....prosta natzia slaba darjava... tova ste vie pod mene
114
8
 
35
 
! Отговори
Nok преди 8 години
Една невероятна статия за арабите муджехедини.Ние сме били такива по времето на Левски и Ботев!wpress.bg/index.php/politics/item/769-2016-02-17-modzhahedi
113
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da bi mirno sedialo i hashis pushAlo a ne Su strepialo, efendi Ertigan.Turskata administracia ne predstvaliva turskia narod!zaradi nekolko pezevenka nebiva da se priravniava celiat turski narod sas sersemite ot anadola