В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган

Офанзивата в Сирия целяла създаване на коридор за кюрдските бойци
17 фев 2016 09:52, Елка Василева
265
В ход е брутална операция на Русия, заяви Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че "бруталната операция" на Русия и сирийския режим в Северна Сирия, където техните сили настъпват към турската граница, цели създаването на коридор за бойци на кюрдска милиция, предаде Ройтерс.

Ердоган осъди критиките на съюзниците на Турция заради нейния артилерийски обстрел срещу кюрдските "Сили за защита на народа" (YPG) в Сирия, като заяви, че кюрдската милиция и нейното политическо крило PYD (Партията "Демократичен съюз") са творение на правителството на президента Башар Асад.

"В момента е в ход брутална операция на Русия, съвместно със сирийския режим, срещу цивилното население. Подобни атаки целят да създадат пояс (коридор) за PYD и сухопътният елемент за това се осгурява от YPG. Бих искал да се обърна към нашите западни съюзници за пореден път: YPG и PYD са терористични организаци и историята няма да прости на онези, които им помогнаха да сформират такива структури", каза Ердоган на пресконференция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
32
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците няма да спрат да финансират ДАЕШ докато не ги саморазпаднатИскрено желаем по-скорошен фалит и разпарчатосване на ужким великата русия.Крайно време е поробените от нея народи да получат своята Свобода.
71
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РедЧЕП много го е закъсал! Но... на зло куче зъл прът!
70
10
 
60
 
! Отговори
12 преди 8 години
Ефенди, дните ти се броят откакто заби нож в гърба на Русия, сваляйки руски самолет без причина, за да покажеш че си мъж. От тогава беше ясно, че Русия ще ти го върне. И най-лесно за Русия ще бъде да създаде независим Кюрдистан, та с твоите камъни по твоята глава. Бутате се в Сирия покрай некви тюрки, бутате се в България като турчеете пак неумните помаци. Сега слагай дебело вазелина и по-тихичко, щот като чуят другите че те гласят ще се наредят и те на опашката.
69
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мустак, Вашингтон ти заповяда да прекратиш артилерийския обстрел срещу кюрдите, изпълнявай ако искаш да доживееш до следващия Банго Васил.
68
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)Пич , турция е просто една фабрика за производство на евтини стоки , стига ги хвали.Ако и спрат доставките на суровини , ще фалира за 1 месец :D
67
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да, но кюрдите поне не търгуваха с петрол с ИД. Сега да видим кой от "демократичните" диктатори ще блесне като спасител.
66
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган е нагъл, като турчин.
65
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо потура не се кахъри за разделения на две Кипър , а да остави Сирия на Асад . Много му се искаше и Сирия да завладее , но Путин ще ме пръсне манерката. Богатствата на Сирия са за нея си , а не за Турция.
64
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Офанзивата в Сирия целяла създаване на коридор за кюрдските бойци"Само коридор ли?Не може ли да им се дадат и малко тежко въоръжение и ПВО?
63
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера какво се пеняви феса? Че сирийската армия освобождава.....собственните си сирийски територии!!! Щели да създадът "коридор"! Тоест, вах, "закриха ми коридора, по който прехвърлях терористи и оръжие".....Тоя със всичкия си ли е?????? Ама ми харесва квиченето му! И с интерес наблюдавам гърченето му и ПАСИВНАТА И ДАЖЕ ПОДМОЛНА РОЛЯ НА нато-нациките! Защо не му помагат, а помагат на кюрдите???Уау, къде е "натовската солидарност"? УРОК ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ НАТОВЦИ!!! И ЗА НАС!!!
62
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоганчо е обиден: 400 терориста и камионите припаси пратени на помощ на Тел-рифаат са били брутално изтребени в неделя!
61
11
 
49
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Създаването на кюрдска държава е само въпрос на време!Турция не може да спре тоя процес,още повече,че САЩ го одобряват!От друга страна,САЩ не искат да загубят Турция като важен съюзник във войната срещу Русия!И ще се наложи да компенсират Турция с територии другаде.Например,на северозапад от Турция има една държава без армия,с продажни политици,демографски катастрофирала и с американски войници в нея.Защо да не я подарят?Чукарите на Кюрдистан за чудесна европейска земя-найс,а?
60
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушай бе, "един българин"! Русия е федерация, с над 120 етноса и всички видове религии. Официално защитавани и мирно съществуващи. Какво се пенявиш? И така е откак съществува империята! А ние, ние даже и не знаеме какви сме. Свинари, щом цар ни е бил свинар! И ***, щом се лашкаме на всички посоки!Предатели, които никой не обича, нито чужди, нито свои!
59
9
 
46
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Ехееее,полека бе човек .Така както се напъваш да защитаваш Ердоган ще получиш някоя херния.Я сега ако си грамотен виж резултатите от последните избори в Турция .Обърни внимавие на вилаето Диарбекир-над 90% от кюрдите са гласували за тяхната си партия.Какви ги бръщолевиш тука.В Турция живеят над 25 милиона кюрди и е нормално да има от тях на разни постове в държавата.Все пак са турски граждани ,макар ,че ги газят с танкове като животни
58
9
 
38
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Кюрдския проблем е доста сложен!Нито една от страните с кюрди не е склонна да ги толерира.Ирак и Асад използват желанието им за самостоятелност карайки ги да се бият.Утре обаче когато дойде момента за собсвена територия дали Сирия,Иран и Ирак ще са толкова благосклонни???Има над 15 кюрдски фракции и претенции за доста обширни земи!!
57
9
 
47
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
То едно време по турското робство и из българските земи сме имали имали васални началници - българи. И везири българи е имало няколко. Трябва да е било мнго хубаво, нали?То скоро по учебниците това и ще пише де.
56
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брутално му се разпаднаха мечтите за нова османска империя - ей това му е бруталното :)не им върви на турците като вървят срещу руснаци и това си е!
55
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Създаването на кюрдска автономия, което се очертава в Сирия, определено ще задейства процесите на кюрдско освободително движение в Турция. Разпада на Турция е добре дошло за България! Свобода за всички кюрди - успех на свободен Кюрдистан!
54
9
 
46
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Русия ще спре да бомбардира позициите на ИДИЛ в Сирия, когато диктаторът Ердоган спре да бомбардира кюрдските градове и села в Турция и да убива стотици цивилни кюрди.
53
9
 
50
 
! Отговори
+ преди 8 години
Терористът вика `Дръжте терориста`