Британски изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Руските самолети само са се приближили до британското въздушно пространство
18 фев 2016 09:22, Елка Василева
70
Британски изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" са излетели, за да придружат два руски бомбардировача, приближили се до британското въздушно пространство, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Прехващанията на руски самолети от НАТО нараснаха през последната година на фона на засиленото напрежение между Москва и Запада заради кризата в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Изтребителите са излетели от базата "Конингсби" в графство Линкълншир, съобщи говорител на британското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.

Руските бомбардировачи не са навлизали във въздушното пространство, достигащо на 12 мили (19,3 километра) от територията на Великобритания. Телевизия "Скай нюз" съобщи, че те летели над Северно море в посока юг, придружавани от британските изтребители.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
8
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
До 2020 Русия ТРЯБВА да има модернизирани 4 бр.Ту-160 със нови двигатели ,нова ЦИФРОВА авионика и нова система за РЕБ(тъй като сегашната тежи космическите 2300кг.)и е от съставена от 8 различни блока модел 1980!Технология 1980-СССР!Изцяло нова компютърна ?? ситема за управление(в процес) и нова автоматизирана хидравлична система!!ЩЕ....ЩЕ!!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИмето е на руски език. Как да го прочетат тъпите англичани. Че то даже и са едни завъртяни букви , че и половината българи няма да могат да го прочетат.))))
26
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 30Старите двигатели да. Новите които и на Ту-144 бяха монтирани когато рашките го префасонираха за Летяща лаборатория за НАСА са вече друго нещо.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТози самолет носи 45т боен товар при пълно бойно снаражение. Възможно е да се увеличи, но за сметка на горивото и съответно далечината на полета. Колкото до Таифуна , ще развие 2700 км/ч , ама на куково лято. Той за 30 сек се ускорява от 270 до 1100км. Американците имат 4 построени самолета В-1А с подобни характеристики, ама надали летят сега, няма информация. Имат В-1В около 65 и те колко летят не се знае и са с по-ниски характеристики за маса и таван а скороста им е 1300км/ч.
24
11
 
5
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Ту -160 момчета има разход на керосин от порядъка на 8 тона на час при скорост от 980-1000 км/чЗа скорости от 2300 никъде няма написан разход.Но след 65 минути на форсаж двигателите му са за КВР(капитално възтановителен ремонт)!!Данните са от съветски източници!!
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли, че всеки един "Бял лебед" си има собствено име? Както е при корабите.Предлагам на журналистите, когато пишат за Ту-160, да ни съобщават имената на замесените в епизода руски свръхзвукови стратегически бомбардировачи. Нали наглосаксите са ги приближили, разгледали и даже прихванали. Трябва да са прочели името, изписано с огромни букви на всеки борд и да са в състояние да ни го съобщят.
22
4
 
17
 
! Отговори
панагюрище преди 8 години
до 987 не знам дали инглизите имат топки но ердоган след като удали в гръб като страхливец не се сети за неговите топки а като момиче изтича за да се скрие под полите на НАТО.А ти след като си сложил турското знаме защо не отидеш на сирийската граница но си остави топките в България защото и без това кюрдите ще ти ги откъснат но виж та си вземи жълтите *** за да не станеш хептен за резил
21
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Евгени Георгиев 15Зависи от много неща но поради по-големия си запас от гориво Ту-160 може да поддържа скоростта по-дълго време Тайфуна максимум 30 мин и свършва горивото
20
4
 
13
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Бях навремето в Англия и един такъв прелетя ниско над главата ми.....>>>>>Е какво правят тайфуни да ти летят над главата ниско? Ако е истина това, значи че някой английски пилот е за лудницата! Но тя нацията им е такава, откачена.
19
0
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Няма ти с незавършено основно и обща култура равна на нула да кажеш как се пише!Набий си в аграрната кратуна най-после,изтребител-прЕхващач!Точка по въпроса!
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предният път американски разузнавач беше прихванат от руски пилот, който от любезност се беше залепил на 5 метра от американеца. Което пък е предизвикало обилно напълване на памперсите на американците. Оставяйки им незабравими спомени от Русия. Защо сега ингилизите не направиха същото? Щото не могат стигна Белия лебед!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порадвали са се отблизо на "Белия лебед". "Скандал", изсмукан от пръстите
16
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
В тази игра всеки пази себе си.Нормално е ако бомбандировач на чужда държада преминава близо до границата да го наблюдваш. Нормално ако има с какво да го наблюдаваш де.
15
2
 
19
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
тава е началото на новината в другия саит "***""Британски изтребители са били вдигнати, за да прихванат два руски бойни самолета, навлезли в "зона на интерес" на Великобритания, съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от Independent." айде иглизите да си наврат зоните на интерес някъде и не ни заливайте с техните глупости или публукувайте карта със зоните на техните интереси.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да прИхванеш руски прЕхвален бомбардировач е същото като да издърпаш ушите на непослушно дете. Пише се прИхвана неграмотнико.
13
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това на снимката е най големият бомбардировач в историята! Носи 80 тона боен товар със скорост от 2200 км на разстояние 13000 км. Американците нямат такъв който да го приближава по характеристики. Хем свръхзвуков, хем с голяма товароносимост и далечина на полета. Ето какво означава руски технически гений!
12
1
 
15
 
! Отговори
панагюрище преди 8 години
До Евгени Георгиевслучайно да ти е минало през главата че този лебед може да има зъби и нокти !
11
2
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Това няма да те направи по- умен!
10
3
 
20
 
! Отговори
панагюрище преди 8 години
До Анонименруските бомбардировачи са там след като след като американците палнаха клечката на Украйна и разположиха самолети на 160 км от Русия
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че не са летяли над България. То не за друго, а че трябваше да си сложат винетка:-)