Британски изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Руските самолети само са се приближили до британското въздушно пространство
18 фев 2016 09:22, Елка Василева
70
Британски изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" са излетели, за да придружат два руски бомбардировача, приближили се до британското въздушно пространство, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Прехващанията на руски самолети от НАТО нараснаха през последната година на фона на засиленото напрежение между Москва и Запада заради кризата в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Изтребителите са излетели от базата "Конингсби" в графство Линкълншир, съобщи говорител на британското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.

Руските бомбардировачи не са навлизали във въздушното пространство, достигащо на 12 мили (19,3 километра) от територията на Великобритания. Телевизия "Скай нюз" съобщи, че те летели над Северно море в посока юг, придружавани от британските изтребители.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
до Shark преди 8 години
Разбира се,че е прЕхванаха!За N-ти път да обясня на неграмотника-това е термин за военен прийом и граматиката не играе!За това машините се водят изтребител-прЕхващач!
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чий го дирят бомбардировачите на братушките - психологическа атака. Да знаят ингилизите кой е началника. Отделно от вчера провеждат мащабни учения на стрватегическите си войски - но за това пълна цензура! Страх, майка!
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и турските бабаите се репчеха, дори свалиха подло един бомбардер, но после ... Кървави сълзи ронят, а това е само началото.
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британски изтребители могат да прехванат руски стратегически свръхзвукови бомбардировачи Ту-160 само в случай, че "Белият лебед" лети с крайцерска дозвукова скорост. При включване на форсаж и достигане на 2 200 км/ч, британските изтребители са способни само да л***пат пушека на руския титан.
4
3
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Хахаха, "прЕхванаха" , браво беееее!!!!
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е лошо ингилизките *** да не забравят и за миг, какво може да им се случи!
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то това си е за срам, случката е в неутрално небе. Май по-скоро руските бомбардировачи са прихванали за носовете британските изтребители.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за хвалба ли е? Че са нарушили правилата на въздухоплаването в международно въздушно пространство?!?