Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата

Броят на жертвите достигна 28
Обновена: 18 фев 2016 08:05 | 18 фев 2016 07:19, Красимир Ангелов
237
Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата
Снимка: БТА

Турция ще отвърне решително на атентата с кола бомба срещу армейски автобуси в центъра на Анкара, обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата
При атентата в сряда вечер загинаха най-малко 28 души и над 60 бяха ранени, припомня Франс прес.

"Нека да се знае, че Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана", гласи декларация, публикувана от пресслужбата на президентството.

"Ще продължим все по-решително да се борим срещу пионките, които извършват подобни нападения и не познават морал и хуманни граници, както и срещу силите, стоящи зад тях", с казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Повечето убити и ранени в атентата са турски военни, включително офицери, отбелязва ТАСС.

Същевременно германският канцлер Ангела Меркел остро осъди вчерашния атентат в турската столица Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, предаде Асошиейтед прес.

"Заявявам пред турския народ: ние като германци споделяме вашата мъка. В битката срещу извършителите на тези нечовешки деяния ние сме на страната на Турция", гласи декларация на германската канцлерка, която е потресена от нападението в Анкара. Тя добавя, че в мислите си е със семействата на жертвите и ранените, посочва АП.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди остро терористичното нападение в Анкара. Той заяви в декларация, че няма оправдание за подобни ужасяващи деяния и че съюзниците от НАТО са рамо до рамо в борбата срещу тероризма. Столтенберг поднесе най-дълбоки съболезнования на семействата на убитите и на турския народ.

Съединените щати остро осъждат терористичната атака срещу турски военни и цивилни днес в Анкара, заяви във Вашингтон говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. "Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи", каза Тонър, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Турцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От болката изтрили са коментарите.Пак ще пиша.Безплатни са.зухаххахаха
81
1
 
6
 
! Отговори
гого преди 8 години
До До 122Добре Хасане, благодаря, че ме осведоми ;) Аферим...
80
1
 
6
 
! Отговори
До 122 преди 8 години
Доста си заблуден или по-скоро недостатъчно осведомен.Има доста писано по-въпроса.Не е задължително да си турчин, че да знаеш истината.
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще отбраняваш бе ***? Ти ги пусна на своя територия! Ти подпали чергата и на Европа! Какво очакваше, че само ще изнасилват из Германия бели и руси жени ли? Нали на това се надяваше и за това извиваше ръцете на всички в ЕС? Е нека сега да разбереш с какви "мирни мюсюлмани" си имаш работа.
78
0
 
4
 
! Отговори
гого преди 8 години
До Анонимен 121Ми като не ти харесва, стягай багажа и беж отвъд окена, ареееееееее :)
77
1
 
4
 
! Отговори
До 132 преди 8 години
И аз осъждам строго избиването на мирни кюрди и не само кюрди ами и сирийци и всякакви и в Сирия от Путин и Асад и в Турция от Ердоган, но приветствам избиването на немирни и извършващи терористични актове кюрди, сирийци и всякаква друга ***.
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз осъждам строго на избиването на мирни кюрди в турция и Сирия от Турците
75
5
 
0
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Къде прочетохте нещо антибългарско в писанията ми? Може би визирате фарса " априлско въстание" . Еми фарс е било, попрочете повечко за него , разгледайте брой участници, въоръжение и т. н. И кажете после, че е било общонационално освободително движение. За Русия и териториите. Ами явно Русия желае да си отгледа "независим Кюрдистан" . Целия проблем е , че за добро или за зло Турция е член на НАТО. Аз се страхувам за България. Да не станем като Полша от ВСВ....
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кирчo, понеже си пристрастен си пропуснал една важна подробност.И Ердоган и божествения Путин правят едно и също. И двамата трепят това което им е приоритет, а оставят ИД на заден план защото косвено ИД им помага в тази борба. Путин трепе групировките неприемащи Асад, защото без Асад няма база, докато Ердоган трепе кюрдите разклащащи държавността му.Ако игнорираш рублите които ти плащат за троленето ще видиш това което ти казвам.
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиГеорги, ти си точно пример за това, че при наличие на такива "БЪЛГАРИ", като теб, на България не и трябват врагове!!
72
6
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Имало едно време 2 империи. Руска и Османска. Двете дълго водили войни. По някое време се случила кримската война и руснаците почнали да мислят как да отслабят врага. Измислили: избрали си етнос в Османската империя, обявили ги за братя, подкокорасали ги да направят фарса "априлско въстание", и дошли да " помагат" на онеправданите. Толкова много помагали, че после великите сили се намесили да понамалят малко откъснатата територия. Познато нали? Ето ви отговора на въпроса " що ще Путин в Сирия"
71
2
 
3
 
! Отговори
До 176 преди 8 години
На страната на пионките си в България-русофилите:)))
70
0
 
4
 
! Отговори
До Шоп преди 8 години
Виж сега той Путин не е там да пази нашия интерес. Той е там по покана на сирийското правителство и пази техните интереси. Нас в случая никой не ни брои в сметката.По правилния въпрос е мисля защо се стигна до разделяне и радикализиране на част от сирийското население, кой ги подтикна да скачат срещу Асад, и кой им даде оръжия - както говорят "злите езици" са им ги спускали с парашути направо. Та интересна е причината останалото са следствия и ние си патим от тях факт.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А руските власти на чия страна застанаха? Има ли инфо?
68
0
 
2
 
! Отговори
До Шопа преди 8 години
Ами вземи го предложи на Путин тогава да си ги огради и да ги стреля само на територията на Сирия а те като се изместят към Ирак и от там пак към Европа тогава каква ще е разликата?Но опитай може и да те чуят дори предложи на ИД сами да се обградят че да не си хаби Путин горивото да ги гони все по-далеч. Турците защо ги пускат като са от Нато? Задаваш ли си този въпрос? А ЕС защо реват да ги приемат дори ги и поканиха някои? Във война правилата ги пишат по-силните...
67
1
 
7
 
! Отговори
До Щопа преди 8 години
" Защо Путин си изпробва модерните бомбардировачи срещу хора, въоръжени с леко стрелково оръжие?" А какво да направи да ги извика да играят един мач със съдия по правила?Самолети има и самолети праща. пак добре че не пускат и някоя по засукана технология дето не остават много живи било то умерени или крайни. Не Путин започна тази война, но може той да я довърши....
66
4
 
3
 
! Отговори
ivan преди 8 години
TOVA E BORBA ZA NEZAVISIMOST.ATENTATUT NE E SRESHTU TSIVILNI GRAJDANI.A ERDOGAN DA NE GOVORI ZA MORAL,ZASHTOTO NE ZNAE KAKVO OZNACHAVA TOVA
65
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До shopp,Коментар 126 ? Ако мислиш, че който вика по силно и обижда повече е прав......ще се наложи да се съглася с теб. От много години спазвам правилото: Ако спорите с ***, най-вероятно той прави същото.
64
1
 
1
 
! Отговори
До Шопа преди 8 години
Да направят десант викаш в тила на врата руснаците .... Да изоставят добра позиция с подсигурен гръб и да се наврат без техника и тежко въоръжение между ИД и Турция която много ги обича напоследък.... Ти си бил от най-видните военни тактици в днешно време....Направо се радвам, че пращиш от идеи и ги споделяш с останалите да има на какво да се смеем в тези времена, в които добрата новина е нещо невероятно рядко срещано явление.
63
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Кирил Софийски. Това за филите и фобите беше адресирано до shopp. Така че, не знам кой кого слуша. Според теб джихадистите са гръмнали военни, които се очаква да ги подкрепят ? И заради това Ердоган се чуди какво става? Не мога да се съглася. Той сам споменава:(преразказвам) хората дърпащи конците, ще си получат заслуженото. Забележи, без да се чуди. За мен версията кюрди леко подпомогнати от русия е най вероятна.