Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата

Броят на жертвите достигна 28
Обновена: 18 фев 2016 08:05 | 18 фев 2016 07:19, Красимир Ангелов
237
Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата
Снимка: БТА

Турция ще отвърне решително на атентата с кола бомба срещу армейски автобуси в центъра на Анкара, обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата
При атентата в сряда вечер загинаха най-малко 28 души и над 60 бяха ранени, припомня Франс прес.

"Нека да се знае, че Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана", гласи декларация, публикувана от пресслужбата на президентството.

"Ще продължим все по-решително да се борим срещу пионките, които извършват подобни нападения и не познават морал и хуманни граници, както и срещу силите, стоящи зад тях", с казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Повечето убити и ранени в атентата са турски военни, включително офицери, отбелязва ТАСС.

Същевременно германският канцлер Ангела Меркел остро осъди вчерашния атентат в турската столица Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, предаде Асошиейтед прес.

"Заявявам пред турския народ: ние като германци споделяме вашата мъка. В битката срещу извършителите на тези нечовешки деяния ние сме на страната на Турция", гласи декларация на германската канцлерка, която е потресена от нападението в Анкара. Тя добавя, че в мислите си е със семействата на жертвите и ранените, посочва АП.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди остро терористичното нападение в Анкара. Той заяви в декларация, че няма оправдание за подобни ужасяващи деяния и че съюзниците от НАТО са рамо до рамо в борбата срещу тероризма. Столтенберг поднесе най-дълбоки съболезнования на семействата на убитите и на турския народ.

Съединените щати остро осъждат терористичната атака срещу турски военни и цивилни днес в Анкара, заяви във Вашингтон говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. "Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи", каза Тонър, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Турцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Путин не спи.
101
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 139,Нещо си в грешка относно "традиционния неправилен избор" . За пример вземи последните войни. Какъв избор имаха българските политици според теб? Да не пуснат Хитлер към Гърция? Сърбите нали опитаха. И разликата беше само , че малко ги поизклаха за да минат. Или избора когато руснаците влязоха в България обявявайки ни война и окупирайки независима НЕВОЮВАЩА държава? Къде видя избор? После развръзката на студената война. И там имахме голям избор....
100
4
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Турция прехвърля вината за всички атентати на кюрдите, че да си намери оправдание за непрекъснатата си агресия с-у тях. Турция от край време води война с-у тях за да ненаправят държава .А на война, като на война.....ще трябва да носи и последиците от агресията си! За съжаление ние сме съюзник на държава агресор. Българските политици имат традиционната и удивителна способност да избират грешния отбор!
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
догане догане.. учиш се от американците как се жертват пешки за фриц ама няма да излязат сметките на голямата ти турска чутура..
98
2
 
2
 
! Отговори
Artanis преди 8 години
Xaxaxaxa smeshka turciq sa patnici,russia ako iskat mogat da gi zalechat ot kartata samo sus natiskaneto na edin buton vuv podvodnica klas taiphoon,da ne govorim che pri prqka ataka sichko shte prikluchi za 24 chasa.Shte mi e interesno putin da prati v siria novite su 47 berkut ili t-50pak fa da vidim togava erdogancho kak shte svali nqkoi ot tqh;)
97
3
 
5
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
PKK...TERORISTICHA BANDA NA KURDITE! ..DOKATO TURCIYA SUSHTESTVUVA...KURDITE NYAMAT I NYAMA DA IMAT TEHEN DOM/DURJAVA!
96
1
 
1
 
! Отговори
До 132 преди 8 години
И къде се раждат подобни "индивиди" като тебе? Къде си живял, какво си учил, какво си чел???? Имам чувството, че или не си чувал за едно такова "заведение", нарича се УЧИЛИЩЕ, там се учи история и много други неща! Или си някаква рядко и гнусно човешко недоразумение!
95
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
след като убиваш кюрдите,и те ще убиват,този който се мисли за султан,до никъде няма да доведе турците,освен да страдът обикновените хора а не елита им който живеят в сарай.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен коч преди 8 години
Е КАКВА ИЗЛИЗА ТЯ ТУРЦИЯ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ТУРЦИЯ Е ТЕРОРИСТЧНА ДЪРЖАВА, ТУРЦИЯ ЧЛЕН НА НАТО ЗНАЧИ НАТО ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ТАКА КАТО ВЪРВИМ ПО СТЪЛБИЧКАТА НА ЕРАРХИЯТА - САЩ ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 И РЪКОВОДИ ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО С ЧЛЕН ТЕРОРИСТИЧНАТА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ-ИД. ТО ПЪЗЕЛА СЕ НАРЕЖДА , ПЪЗЕЛА НА ТЕРОРА. ЗА ПАРИЖ САЩ ЦРУ ИСРАЕЛ МОСАД ЗНАЕЛИ НО НИЩО НЕ НАПРАВИЛИ ЩОТО Е ТЕХНО ДЕЛО С ИЗПЪЛНИТЕЛИ АРАБИ.
93
1
 
3
 
! Отговори
До 133 преди 8 години
Много малко, да не кажа никак не ме интересува какъв ще излезна в очите на необразовани и нискоинтелигентни индивиди.Отдавна съм спрял да се интересувам и от минусчетата и плюсчетата.
92
3
 
4
 
! Отговори
до 135 преди 8 години
как да са най големите терористи в Европа като те не са европейска държава.
91
6
 
20
 
! Отговори
Некъф луд преди 8 години
Атентатите са постановка на ердоган за да оправдае по нататашното избиване на кюрди.
90
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдистан ще ви излезе солен.Признавате тази държава или все атентати ви чакат.Турция е най терористичната страна в Европа.
89
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туркофилските коментари сепишат от етнически двуезичнитурци, не от българи. Така чене се заблуждавайте, че това са българи.
88
6
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 132,Сега и ти ще излезеш турчин и национален предател :-)
87
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Априлското "въстание" започва с убийството на единственото заптие в региона след което "въстаниците" започват да колят мирните мюсулмани наред с жените и децата.Султана е достатъчно зает с други главоболия по империята и докато изпрати сили там Барутанлията събира хора и наказва убийците.Неприятно, но истина.Дори когато самите въстаници виждат, че идеятае опорочена и ,че целта не е да се избива мирно население искат да се върнат, но ръководителите им тайно изпращат хора да подпалят къщите им
86
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди малко за взривили и турски военен конвой близо доДиарбекир, така че Турция ще, не ще, ще влезе в Сирия. Цялото това безобразие там и безконтролно въоръжаване на кюрдски сепаратисти, не може да продължи. Самият Путин каза, че който носи оръжие, е терорист.
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган Хекиминът нал тъй хортуваще: "Пътят за Европата минава през Стамбул!" Позна, там е пътят - болезненият път на изцелението, на пречистването.
84
13
 
9
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 119,Априлското въстание е ПОВОД, а не причина за войната. Причините за войната ги търси от другата страна на Черно море. Остави това, искам да те питам нещо. Според теб царска Русия е дошла тук да води война защото много я боли за братятя славяни?Това, че се опитвам да гледам фактите в очите ме прави турчин или национален предател? Някакви много странни критерии имате.Смятам Русия за Империя на злото. Това не ме прави туркофил или американофил, още по малко антибългарин.
83
11
 
6
 
! Отговори
Абу Али™ преди 8 години
Мисля, че тоз път Путин настъпа мотиката...