Руските въздушни удари в Сирия се засилват

САЩ не виждат подготовка за временно спиране на боевете
18 фев 2016 08:44, Елка Василева
107
Руските въздушни удари в Сирия се засилват
Снимка: архив, Reuters

Руските въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад се засилват въпреки призивите на Запада към Русия да спре военновъздушната си кампания, съобщи американски военен говорител, цитиран от Ройтерс.

Великите сили се споразумяха миналата седмица за временно спиране на военните действия в Сирия, което да влезе в сила в края на тази седмица. Но воюващите страни - правителството в Дамаск и множеството бунтовнически фракции - не подписаха никакъв документ, напомня Ройтерс.

Редица западни страни са на мнение, че няма надежда за спиране на боевете, ако няма пауза в руските бомбардировки.

"Няма намаляване на интензивността на военновъздушната кампания на Русия и на сирийския режим", каза полковник Стив Уорън, говорител на водената от САЩ коалиция за борба с Ислямска държава в Ирак и Сирия. "Тя се засилва", добави той.

Уорън каза, че руснаците през последните дни са изстреляли три балистични ракети с малък обсег срещу предградия на Алепо и че войските на сирийското правителство продължават да използват бомби варели. "Не виждаме никаква подготовка за временно спиране на боевете", каза Уорън.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
ах русия преди 8 години
ОБАМА БИЛ СЛАБ ЛИДЕР.ДА АМА НЕ..МАЙ СЛЕД РЕЙГАН ЩЕ Е.ВТОРИЯ.ВЕЧЕ И РУСИЯ НЯМА ДА Я ИМА.И В КУБА ЩЯЛ ДА ХОДИ.Е .КРАСОТА.ВСИЧКИ КОМУБИСТИ УМИРАТ.АМЕРИКА ВИНАГИ Е С ТУРЦИЯ.НАЛИ ИМА И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ.А ФАКТ Е ЧЕ ОТ ТУРЦИТЕ ПО ДОБРИ НЯМА НА СВЕТА.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова удари толкова огнева мощ ми то сирия не би трябвало да я има вече
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ не виждат подготовка за временно спиране на боевете -явно гледат турците..
59
0
 
11
 
! Отговори
До Оди Сей преди 8 години
А в Турция в оня вилает наречен Диарбекир има би танкове на турсата армия или няма.Хайде като плюеш така нахъсано срещу Асад да ни кажеш какво е мнението ти за Ердоган тогава А иначе аз съм с две ръце да загинат 200-300 000 ако това ще спаси 200 -300 000 000.Това е положението. И стига с тия бежанци и с това как Русия била виновна.Бежанците наводниха Европа много преди Русия да се намеси ,а и от 10 бежанеца само 3 са от Сирия.Другите са от страни които САЩ демократизира
58
9
 
3
 
! Отговори
World преди 8 години
Досвидания Россия!
57
0
 
7
 
! Отговори
панагюрище преди 8 години
до Odysseusдраги господине и ние искаме да имаме право да клъцнем главите не неканените среднощни гости които са влезли с тояги и ножове да се стоплят или да пият чай. Е сирийското правителство не послешна американско саудитско турските хайдуци с кафе който влязоха в Сирия с оръжие да му отесняват какви петролно газови интереси имат американците и сие
56
1
 
8
 
! Отговори
Martin преди 8 години
До Одисей,Абе момче, не ти ли писна да дрънкаш глупости? Почти всеки твой пост е изпълнен със фактологични грешки. ИД по никакъв начин не е опит на хората на Садам да се реваншират, понеже хората на Садам са шиити, а ИД са сунити уахабисти. Момче, ти си пълен невежа, моля те, направи си услуга и не се излагай така по форумите. Вземи малко се образовай по темата и токава ела да изказваш мнение.
55
1
 
8
 
! Отговори
панагюрище преди 8 години
Мммммм-да!!!!! руските бомбардировки се засилват .интересно дали 500-те които минаха край турските граничари махайки им за поздрав са стигнали читави до целта си.
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помен да не остане от от ид и всичко свързано с турция
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западните полезни *** никога няма да свършат. Как може да се подписва споразумение с Русия, което ще влезе в сила след 10 дни? Сега да се сърдят на себе си.
52
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алепо е сирийският Сталинград, но сега не един, а двама диктататори се опитват да го превземат !
51
1
 
19
 
! Отговори
До Оди Сей преди 8 години
От какви е съставена ДАЕШ знаем много добре.Ей вчера едни 500 минаха през турската граница въоръжени до зъби ,а турските граничари и махаха само..Значи според теб либийците ,които получаваха пари от нефта и си лежаха в къщи ,един ден решиха ,че им е омръзнало вече да мързелуват и да са добре и си спретнаха едно трепане.Ей тъй от скука.Я вземи ти се просвети какви облаги ползваше всеки либиец при Кадафи и тогава пак заповядай-безплатно образование и здравеопазване и купища долари по разни поводи
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бой докато дупките се напълнят с джихадисти. Никакво спиране.Чалмофилите тук вият до бога което означава че всичко е наред.
49
2
 
18
 
! Отговори
До Оди Сей преди 8 години
Одисейчо ,тия жертви само от противниците на Асад ли са или повечето са от неговите поддръжници.Тези ,които ги убиват в момента никога не са искали да се маха Асад ,така като в Либия и Ирак никой не е искал да се маха Кадафи и Садам.Е имаше около един процент хора на американска хранилка като теб ,които да спретнат погроми ,наречени от западните лицемери цветни революции.Това бяха едни богати и подредени държави в които имаше ред.Сега там е руини и смърт ,но за това няма вина Русия
48
2
 
17
 
! Отговори
иван преди 8 години
русия избива американски агенти. и америка яи е гадно че бойците и на идил не се справят
47
20
 
4
 
! Отговори
делта преди 8 години
Руските въздушни удари срещу жени и деца в Сирия се засилват !!!!!
46
0
 
10
 
! Отговори
бай ОБАМИЧ преди 8 години
щял да пасе кози в родното село след като сдаде поста по примера на "ВЕЛИКИЯ първи ДИМократично избран президент" в КОЛОНИЯТА РБ
45
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички кремълци по произход са юдейски хазари
44
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джуджито е проста милиционерска пръчка. по произход е юдейска
43
1
 
11
 
! Отговори
Т.Ъ.П КАУБОЙ/КРАВАР преди 8 години
за разлика от нашите чобани, американските се славят с откровенна простотия, която са възвеличили в култ. Ама само на кино. Изследователите на уса историята твърдят, че повече кравари са се удавили в реките, когато са карали стадата, отколкото в уестърн спагети филмите