Руските въздушни удари в Сирия се засилват

САЩ не виждат подготовка за временно спиране на боевете
18 фев 2016 08:44, Елка Василева
107
Руските въздушни удари в Сирия се засилват
Снимка: архив, Reuters

Руските въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад се засилват въпреки призивите на Запада към Русия да спре военновъздушната си кампания, съобщи американски военен говорител, цитиран от Ройтерс.

Великите сили се споразумяха миналата седмица за временно спиране на военните действия в Сирия, което да влезе в сила в края на тази седмица. Но воюващите страни - правителството в Дамаск и множеството бунтовнически фракции - не подписаха никакъв документ, напомня Ройтерс.

Редица западни страни са на мнение, че няма надежда за спиране на боевете, ако няма пауза в руските бомбардировки.

"Няма намаляване на интензивността на военновъздушната кампания на Русия и на сирийския режим", каза полковник Стив Уорън, говорител на водената от САЩ коалиция за борба с Ислямска държава в Ирак и Сирия. "Тя се засилва", добави той.

Уорън каза, че руснаците през последните дни са изстреляли три балистични ракети с малък обсег срещу предградия на Алепо и че войските на сирийското правителство продължават да използват бомби варели. "Не виждаме никаква подготовка за временно спиране на боевете", каза Уорън.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Давай Русия !Мачкай, Вова !
21
3
 
35
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Браво на Русия. Сирия е тяхна зона на интерес и трябва да направят всичко възможно да не оставят западните агресори да разпаднат държавата. Асад е единствения, който може да върне реда в държавата. САЩ махнаха насилствено много "диктатори" и се видя какво става след това.
20
2
 
29
 
! Отговори
Гюро от Крагуевац преди 8 години
Абе, Янки!! Кво стана със стелтовете ви? Нали наш Београд вомвардирвахте 'прецизно' Ама това беше при пияницата ,диригент, Елчин! Ади сега, мишомори!!!
19
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те още от сега роснефт и аерофлот са във фалит и се разпродават
18
2
 
27
 
! Отговори
дедо Мано преди 8 години
"САЩ не виждат подготовка за временно спиране на боевете" - Няма и да видят. На преговорите няма подписано споразумение между законното правителство и подкрепяните от Фащ, запада и салафитите ислямисти. След като няма споразумение и терористите не желаят да сключат мир и да се разоражат значи ще бъдат унищожени! Скоро ако така продължава просто няма да останат терористи с които да се подписва споразумение! Добрият ислямист е мъртвия ислямист!
17
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джуджо ще пуца по сирийската пустиня докато му свършат парите. после,фалит,разпърдяна държава и разпад като ссср.проста милиционерска пръчка
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Shopp...ахааа--затова джихадистите си бръснат брадите и бягат преоблечени като кадъни--ддддеееееееее и про--фа--ни--те имало тук бе...
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цял свят е с теб чичко Вова.Не спирай до пълното унищожение на терористите.
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Сирия,почвайте Турция и С.Арабия а след това и САЩ--та да мирне света вече от спонсорите на тероризма.
13
0
 
15
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Снимката е от едно видео, пуснато от руското министерство на отбраната, което се въртеше в нета ...
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Селяни" кое предпочитате:1.Да работите и изнасяте своите стоки за необятния руски пазар и така да печелите вие и България?2.Да седите на 250-400 Евро заплата,като внасяте и купувате предимно турски ***,превръщайки България в пазар за турските стоки и да давате държавните си поръчки за милиарди евро на турски фирми от което печели само ислямска турция?3.Да внасяте турски ваксини забранени от ЕС,САЩ,Япония и да давате пръстови отпечатъци при лекаря си на турски скенери като г.я.у.р.и.?"
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бой-само бой по главорезите--тая пас-ми-на трябва да бъде избита до крак....
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, веднага се прибирай в психиатричната клиника, от която си избягал ..... или поне си пий редовно хапчетата ...
9
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9К51И по какво го позна???А сигурен ли си , че снимката е от Сирия???
8
2
 
34
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Руснаците са единствената сила, която воюва здраво срещу бандитските формирования...запада /както обикновено/ само разтяга локуми и неправи почти нищо. Онези страхливци канадците пък въобще си подвиха опашката и избягаха от бойното поле. Това на снимката действително е СУ-35С с блок РЕБ "Хибини", едно бижу за 100 000 000 долара ....
7
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3А Русия, кво търси там А???Сетих се, иска по-бързо да фалира и да се разпадне от федерация на 100 самостоятелни феодални владения!!!А в точа, че *** карабини се явяват при създателя си няма нищо лошо!!!Една карабина по-малко, един хляб повече, както е казал народа!!!
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обърнете внимание на изумителната красота на силуета на снимката. Това определено е "Су-35С".
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Великите сили се споразумяха миналата седмица за временно спиране на военните действия в Сирия"Голяма наглост. Тия същите официално не водят военни действия в Сирия(извършват "операции"). А същевременно се договарят, да спрели военните действия. И се договорили. С кой? Нито опозицията се е съгласила, нито Асад се е съгласил, нито Русия се е съгласила. Ама "Великите сили" са се договорили, видиш ли...
4
1
 
37
 
! Отговори
Пак кривасметканаСПЩ преди 8 години
"Няма намаляване на интензивността на военновъздушната кампания на Русия и на сирийския режим"---Така е. Русия не е обещавала на никого да спре борбата с Идил и с други подобни терористически групировки, безчинстващи на територията на Сирия. Ще бъдат пожалени само тези, които се разоръжат и се присъединят към преговорите за мирно уреждане на конфликта.
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На САЩ не им харесва, че сирийското правителство с подкрепата на Русия, мачка терористите в Сирия. Това не е изненада.