Сирийски бежанец стои зад кървавия атентат в Анкара

Салих Неджар е влязъл в Турция в началото на юли 2015-а
18 фев 2016 09:14,
72
Сирийски бежанец стои зад кървавия атентат в Анкара
Снимка: Twitter

Зад кървавия атентат, който отне 28 живота вчера в Анкара, стои сирийският бежанец Салих Неджар, съобщиха турските медии, като се позоваха на информация от полицията.

Още по темата

Според говорителя на полицията Асуман Аранджък, атентаторът е загинал на място.

Смята се, че Неджар има връзки със забранената в Турция прокюрдска работническа партия (ПКК). Той е влязъл в страната в началото на месец юли 2015 г.

Идентификацията е направена по пръстови отпечатъци, взети от тялото на предполагаемия атентатор.

При кървавия взрив снощи загинаха най-малко 28 души, а над 60 бяха ранени. Повечето убити и ранени са турски военни, включително офицери.

Турските власти заявиха, че зад терористичния акт стои Кюрдската работническа партия. Веднага след атентата турският президент Реджеп Ердоган свика спешна среща във връзка с трагедията.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Там се появи и документ, според който се твърди, че турските власти налагат рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в Турция за последните 6 месеца. Миналият октомври при терористичен акт по време на мирно шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на тази година пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турция е заплашвана от различни групи, включително Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
АТАТЮРК преди 8 години
Няма значение кой е и какъв е.станало е.сега кой ще плати.османлията не прощава никога от столетия.че падат руски и кюрдски глави и то по много.казах.ферман.😍
42
0
 
3
 
! Отговори
dobre.. преди 8 години
Тамън се питах дали вече са намерили чисто новия паспорт из между руините и ето някаква снимка, която не се знае от къде идва, но щом турските власти са ни казали че е на някакъв бежанец атентатор, трябва да вярваме!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи според теб руснаците бомбандират и избиват руското население в Украйна?А правителствените войски тихо и мирно си стоят със скръстени ръце?Бъди благодарен на 500 000 руснаци, които са се заселили у нас, защото само заради тях България ще бъде защитена от териториално завладяване от страна на Турция.
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Единствените които извършват зверства в Украйна са неканените от никого руски окупатори. Руснаците няма с какво да оправдаят наглата си агресия там освен с лъжи за някакво въображаемо насилие над свещеното руско население. Пълен абсурд, който може да се стовари и върху глупавите български глави допуснали 500 хил руснаци да се заселят и разпищолват из България.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До човекА ти не знаеш ли, че украинското правителство вече няколко години обстрелва Източна Украйна, ранени и разкъсани хора има всеки ден, включително и майки с деца, има и писъци, и разрушения, и смърт. И цял свят търпи украинското правителство, и не е прекъснал дипломатически отношения с тях, и пари им дава даже. Нетърпимостта не може да е избирателна!
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още от снимката си личи че този е голям почитател на Русия и Путин.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"турция като продължител на политиката на османска турция,която е съставена от около 50 етноса и народности,над 600 години насилствено поставени под "турска националност",ако не води постоянна политика на насилие,етническо-религиозен геноцид(арменския,сега над кюрдите) над етносите в турция и военна агресия спрямо тях в съседни суверенни държави не може да съществува като държава.Затова и държавната политика на нео-османска турция днес се крепи на полицейско и военно насилие и терор."
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В форума се носи воня на прокиснал дюнер надник за коментар подхвърлен от каубойско-турски НПО-хранилки.Да оправдае своята военна агресия и пълна подкрепа за геноцида на терористите от Даеш-умерена опозици в Сирия и Ирак ,за да спечели парламентарните избори,режима на ердоган се нуждае от създадени в точното време атентати в турция,които да вдигат падащия му рейтинг в турция и подкрепа в международното пространство.500 въоръжени терориста са преминали от турция в Сирия вчера(инфо от нета)"
35
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите са почти дваисет милиона и е нормално да си извоюват държава. Казах!
34
4
 
6
 
! Отговори
redordead преди 8 години
тук на много хора конспиративните теории са им изтрилии без това нискокапацитетнтие мозъци - дори и без кемтрейлс и ХААРП са си на умственото ниво на маймуните. Щото е най-лесно да обвиниш някой друг за несъстоятелността си - дали руснаци, американци, турци, масони, евреи - няма значение - утре ще обвинят и марсианците...
33
3
 
9
 
! Отговори
човек преди 8 години
до 39 --малко им е на турците този атентат---цитат......Омръзна ми от психари и извратеняци във форумите. Това са хора , които убиват хора...Ти да си чувал нещо за морал, човечност, хуманност. Виждал ли си разкъсан от бомба човек, кръвта навсякъде, чувал ли си писъците на ранените...Трябва да има обществена нетърпимост към ***...
32
3
 
12
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Сценария е следния:Ердоган казва, че не може да задържа повече "бежанци" и ги пуска в Европа илиизвива ръцете на ЕС за много пари за да държи "бежанците" .. :) А ЕС в лицето на дъртата крава Меркел или плаща или почват да ги чукат не само о гарите но и по детските градини :)
31
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41 Еи промит мозък, а ти откъде си сигурен,че са стъпвали на луната бее? Ти си опасен точно колкото едно камикадзе!
30
6
 
23
 
! Отговори
romero преди 8 години
Е то беше ясно че ще хвърлят вината на кюрдите. Така ще си оправдаят досегашните атака и най-вероятно ще се възползват от ситуацията и ще нахлуят в Сирия. Няма да се учудя и ако сами не са си направили атентата по примера на американците за които отдавна се говори че стоят зад ударите в Ню Йорк.
29
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си изключитено *** пyнист, за да мислиш, че Ердоган ще си направи сам атентат. Пyтинистите мислят, че техният цар като е терорист, и всички са терористи. И американците сами си свалиха кулите и освен това не са стъпвали на луната нали? И спряха мелодия на годината. Що не ходите да си тролите по сибирските форуми, *** нещастни, айде, тайгата ви зове!
28
7
 
13
 
! Отговори
В момента им трябва преди 8 години
виновник и той трябва да е кюрд или сириец- всичко върши работа. Турция върви към разпадане...
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опорната точк за днес - горките поробент кюрди от злата турска империя. Егати гаврата! Първо кзрдите са првоверни, никога не са били рая. Второ лойто въобще някога е ходил в Турция, а не само да си приказва ей така, знае, че отиде ли се по на юг човек се придвижва не само географски но и във времето. Кюрдите си живеят някуде в ранното средновковие. Трето - нещо такова Диарбекир или башибозуци дето са ги викали от юг, че са по-кръвожадни...
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей , много бързо разбраха, че атентаторът е от кпп.
25
2
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Нещо много рано сте се дрогирал....
24
2
 
35
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Новината, че атентаторът е вече известен, е много съмнителна. Така беше и с "новините", че руски самолети са ударили детска болница и едно училище в град Азаз, северна Сирия. Че същите тези руски самолети са разрушили и болница в град Марат Нуман в провинция Идлиб. И двете болници били на организацията "Лекари без граници. Любопитното е, че новините за бомбардировките на 15 февруари, се появиха в турския град Газиантеп още на 10 февруари. И че в сайта на "Лекари без граници, в списъка на техните болници, липсват такива в Азаз и Марат Нуман.