Тръмп води с 20% пред Тед Круз за вота на републиканците

Хилъри Клинтън остава фаворит на демократите
18 фев 2016 08:02, Красимир Ангелов
13
Тръмп води с 20% пред Тед Круз за вота на републиканците
Снимка: БТА

Доналд Тръмп има преднина от над 20 процента пред сенатора от Тексас Тед Круз в републиканската надпревара за президентската номинация преди вътрешнопартийните избори в щата Южна Каролина в събота. Това показва национално социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос.

Милиардерът Тръмп получава подкрепа от 40 процента в анкетата, извършена от събота до сряда. Следват Круз със 17 на сто, сенаторът от Флорида Марко Рубио с 11 процента, пенсионираният неврохирург Бен Карсън с 10 на сто и бившият губернатор на Флорида Джеб Буш с 8 процента.

Резултатите от тази анкета са твърде различни от друго национално проучване тази седмица на NBC и "Уолстрийт джърнъл", според което подкрепата за Тръмп намалява и популярността му се изравнява с тази на Круз в борбата за републиканската президентска номинация за изборите на 8 ноември, посочва Ройтерс.

В лагера на демократите бившата първа дама и бивш държавен секретар Хилари Клинтън запазва преднина от около 10 процента на национално равнище пред сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, след като той спечели вътрешнопартийните избори в Ню Хемпшър миналата седмица.

Анкетата на Ройтерс/Ипсос показва освен това, че Клинтън или Сандърс ще победи Тръмп на изборите. Клинтън ще ги спечели с подкрепа от 44 на сто, а Тръмп ще получи 34 процента. Сандърс би победил с 44 на сто Тръмп, който би получил 35 на сто, добавя Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче Обама каза че няма да спечели!(а ако спечели ще стане като с Кенеди...нали?)
9
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Този го мразят.Защото е единственият кандидат без подкрепата на еврейски пари както всички останали президенти на сащ в последните 30 години.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, пропагандната машина все още гледа да пробута старата чанта Хилъри, която загуби тотално вече две гласувания (първото пак го загуби, но с шмекерии го натъкми да е наравно със Сандърс). И пак ще беснее *** противна, когато стане ясно, че пак не я искат :))
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На целия свят му писна от толерасти-демократи. Трябва анти-имигрантска политика, както в САЩ, така и в Европа. Защото нека не се лъжем кой нареди на Германия да повика всички имигранти, от което страда цяла Европа - това е САЩ на господаря на Белия дом, който знаем колко е бял и иска да привика още много като него!
6
4
 
2
 
! Отговори
анализ преди 8 години
Единственият шанс на Тръпм, при реалните национални избори е да разчита на това, че американците ще са уморени от 2 мандатното слабо управление на демократите.От друга страна, Тръпм би имал шанс, ако е ... масон. За него не съм чел и нямам данни да е такъв ??
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са резултати от проучвания и най-вече вътрешно партийни резултати. Надлъгването за спечелването на повече гласове е започнало, но какъв ще е резултата ще разберем най-добре след самите избори.
4
9
 
3
 
! Отговори
анализ преди 8 години
Тръпм е симпатичен, чупещ шаблоните, но ... НЯМА да му позволят да бъде избран. Килъри ше бъде!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Анкетата на Ройтерс/Ипсос показва освен това, че Клинтън или Сандърс ще победи Тръмп на изборите. Клинтън ще ги спечели с подкрепа от 44 на сто, а Тръмп ще получи 34 процента. Сандърс би победил с 44 на сто Тръмп, който би получил 35 на сто"---------Запомнете тези %-ти, за да ги сравните по-късно с реалните резултати и да се убедите колко много и колко трагично е пожълтял Ройтерс.
2
2
 
21
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Тръмп е моя фаворит!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс не просто спечели вътрешнопартийните избори в Ню Хемпшър миналата седмица. Той разби Килъри в пух и прах.