Великобритания трябва да остане в ЕС!

Станишев, Оланд и левите: Да постави всички от Eвросъюза при равни условия
Обновена: 18 фев 2016 18:40 | 18 фев 2016 18:27, Анисия Иванова
18
Великобритания трябва да остане в ЕС!
Снимка: ПЕС

Великобритания трябва да остане в Европейския съюз, но трябва и да спазва ангажиментите си относно свободното движение на хора в Eвросъюза и поставянето на всички негови граждани при равни условия. Окола тази теза се обединиха европейските лидери от семейството на ПЕС.

На традиционната координационна среща преди Eвропейския съвет, министър-председателите и президентите - социалисти бяха категорични, че преговорите с Великобритания трябва да допринесат за стабилността на Съюза, да създадат предпоставки британците да останат в него, но в същото време да не се правят компромиси с основни европейски ценности.

"Една от основните цели на ЕС е премахването на неравенствата между хора и държави. Горд съм, че левите премиери днес ще отстояват на заседанието на Европейския съвет справедлива сделка за ЕС и за Великобритания", коментира президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

"Великобритания е по-силна в ЕС и Съюзът е по-силен с Великобритания. Обединеното кралство трябва да остане в ЕС, но без това да подкопава основни принципи. Българите, румънците, всички европейски граждани трябва да могат да се ползват еднакво от правата си във всички страни от Съюза, включително и във Великобритания", допълни той.

 Френският президент Франсоа Оланд, австрийският канцлер Вернер Файнман, португалският премиер Антониу Коща, шведският премиер Стефан Льовен, председателят на европарламента Мартин Шулц, вицепрезидентите на Европейската комисия Федерика Могерини и Франс Тимерманс, и комисарите Пиер Московиси и Невен Мимица присъстваха на срещата, на която Станишев бе домакин.

Там бе и чешкият премиер Бохуслав Сободка, който в понеделник проведе среща с останалите трима премиери от Вишеградската четворка - на Полша, Словакия и Унгария.

За бежанската криза държавните лидери от семейството на ПЕС изказаха мнение, че Съюзът трябва да укрепи още външните си граници и да ускори изграждането на работещи горещи точки и механизми за регистрация на бежанците.

В същото време те се съгласиха, че Шенген трябва да бъде запазен такъв, какъвто е.

По този повод Станишев заяви: "Изолирането на Гърция, за което напоследък се правят предположения, няма да помогне за разрешаването на кризата с бежанците. Напротив, това само ще усложни ситуацията с миграционния поток през Балканите. Планът за релокация на бежанците е добра първа стъпка за овладяване на кризата, но той най-накрая трябва да бъде приведен в изпълнение. Гърция и другите страни, които първи посрещат вълната, имат нужда от пълната подкрепата на ЕС при изграждането на приемните пунктове и при регистрацията на бежанците."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Уй преди 8 години
Не ги искаме тези - до 20 г. това ще бъде азиатска държава.
8
0
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Трябва, но май не и се иска, да не е луда да плаща на крадците, то и писна вече.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, благодаря. Не трябва да остава
6
1
 
0
 
! Отговори
Jim преди 8 години
Vse edno dali uk ste ostane v eu. Vajnoto e uk da vzeme v bezbroinite kralski pokoi, kasti, stai, gradini i imenia vsichkite bejanci ot turcia. Turcia izobsto ne e v eu. Da vidim dobrorata nabogatite kralski semeistva v deistvie. Tolkova mnogo drehi, obuvki, servisi i pribori za hranene, automobili, jivotni, kralski slugi i administrativen personal...da se pogrijat po hristianskite dobrodeteli i ceremonii za nestastnite hora.
5
0
 
3
 
! Отговори
с преди 8 години
Интересно как точно преговаря Кемарън ..Според 6 министри от екипа му той е продал интересите на Англия в полза на Брюксел.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Великобритания и дреме за Европа ,колкото на мен ни дреме от дрънканиците на Станишев !!!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станишката ако е премиер на Великобритания за един мандат ще ги върне в средновековието.Ще тръгнат отново за подправки от Индия с кораби на платна.
2
0
 
6
 
! Отговори
моля фото преди 8 години
Надявам се тази снимка да е последната за гробокопачите на ЕС.
1
1
 
13
 
! Отговори
Бенет преди 8 години
Пародия. И тези хора управляват Европа, не е за чудене тогава положението в което се намираме.