Атентатът в Анкара – срещу армията на Турция

Мехмед Юмер: Целта е да ни въвлекат в сирийския конфликт!
19 фев 2016 11:00, Анисия Иванова
52
Атентатът в Анкара – срещу армията на Турция
Снимка: Bulgaria On Air

Атентатът в турската столица Анкара е насочен срещу военните и армията. 28 души загинаха при нападението, извършено близо до военни автобуси. Това коментира главният редактор на в. "Заман" Мехмед Юмер в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

За да разграничим атентатите и това, което целят те трябва да си припомним този на площад "Султан Ахмед" в Истанбул, заяви Юмер. При него загинаха 11 души, предимно туристи от Германия. По думите му истанбулският атентат е с ясното послание да бъдат сплашени туристите в Турция.

Още по темата

"За разлика от атентата на площад "Султан Ахмед" пред Обелиска виждаме различна планирана акция. Явно е, че е терористичен акт, но с по-различен почерк. Вижда се, че е добре организиран атентат в сърцето на Анкара. В непосредствена близост до генералния щаб на турския Министерски съвет. Тук вече имаме атака срещу военните и армията. В това се заключава разликата и почерка на този атентат", поясни Юмер.

Главният редактор на в. "Заман" тълкува терористичния акт като един вид сигнал към армията и държавата, че са уязвими.

"Това е опит армията да се намеси и въвлече в сирийския конфликт. След изказването на турския премиер Ахмет Давутоглу и на президента Реджеп Тайип Ердоган стана ясно, че според техни данни извършителите на кървавия акт са кюрдските партии ПКК и "Демократичен съюз“ (ПЙД)", добави Юмер.

Политиката на Турция по отношения на Сирия дава този резултат в момента, подчерта Юмер.

"През 2011 г. ръководителите на турската държава заеха страна по някакъв начин в сирийския конфликт. Това предполагаше отказване от политиката на нулеви проблеми и намесване в близкоизточния конфликт. Няма как, когато сте заели дадена страна, това да не доведе до придвижване, прехвърляне, намеса по вашата граница", добави Юмер.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 42Шойгу по баща е тувинец (хлъц, това па кво е?), а Лавров е арменец, роден в Грузия. Визия! Гледай какво правят хората и как!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нулеви проблеми и намесване в близкоизточния конфликт.Тоест да бомбандират сирия, да въоръжават терористи и да въртят контрабанда.Абсолютно никалва намеса, точно затова са и атентатите.
21
4
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Атаките в Турция са организирани от самия Ердоган, който иска да оправдае нахлуването на неговата армия в Сирия и да покаже на света колко "опасни" са кюрдите, които искат да си създадат своя собствена държава, а не да търпят този и други като него да ги мачка и прави на маймуни.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мехмед Юмер- типична "турска" визия.Поредното доказателство,че ислямът не само промива мозъци но и етническа принадлежност.Това е вековен начин на действие(продължава и сега) на Балканите.Последните години това е насочено и към западна Европа.След не дълго време няма да има немци а турски немци.Да благодарят на Меркел.Няма да има францизи а арабски французи.Да благодарят на Оланд.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският консул в Цариград граф Игнатиев решаващо съдействал за обесването на Левски?!Не бих се учудил, ако подобни "професори" започнат да твърдят, че решаващо съдействие за обесването на Левски има Путин.Не петнете името на Левски с подобни абра-кадабри! Вечна слава на загиналите за освобождението на България от османско робство!
18
0
 
3
 
! Отговори
do 32 преди 8 години
Levski umria s ideiata za svobodna bulgaria a rusnacite ia osushtestviha.taka che ko kaza ti
17
2
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
100% otmushtenie na ruskoto razuznavane i kiurdite...zaslujeno
16
2
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До :)до 24 Вярваш ли си на глупостите?В момента Турция е отделена от армията на Асад от кюрдите(на Север от Алепо) и това ще си остане така,най-вероятно завинаги.Значи турците ще се маризят с кюрдите до второто пришествие и няма нужда Асад да се главоболи!Колкото до корабите-за ротация и презареждане чувал ли си???Освен това може да отиват да им сменят ракетите с ядрени,обстановката го налага!(Ха-ха)
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.ПетровКаква Турция, той е в България, този весник се издава в България, прав си в България няма медийна свобода, в Турция има
14
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Оценките му са обективни, но пестеливи, което дава сигнали, че в Турция няма медийна свобода, а щом няма медийна свобода, няма и други демократични свободи, но мнозинството от турските граждани не го и осъзнават.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До do 24ИАБЯГА ЛИ СА :))))))) ВИЖ В ИНТЕРНЕТ - МИНСК И АЗОВ
12
3
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименТова за убитите турски летци ми е малко съмнително.А за руска операция-абсурд!По-вероятни са версиите за кюрдско участие и/или за брутално"стимулиране" на армията от Ердоган.Тоя филм вече сме го гледали(11.09)
11
2
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До :)до 12 Пределно ясно е,че Асад няма как да възстанови контрола над кюрдските райони!Изявленията за възстановяване на суверенитета върху цялата територия са за вътрешна употреба.Обаче един кюрдски буфер между Турция и Сирия би свършил добра работа.Кюрдите са войнствени и упорити хора и Турция няма да се справи с тях.Освен това се размножават отлично.Важното за Асад сега е "умерените" да бъдат откъснати от Турция и впоследствие унищожени,после-към РАККА.Загубата на територии е неизбежна.
10
3
 
16
 
! Отговори
xoxo преди 8 години
Айде разпада се изкуствената държАва на юг от нас. Всеки знае, че термина турчин е създан от русите, а държавата на османитата е продължила съществуването с благословията руска, иначе сега щяхме да имаме поголяма Гърция. Та сега е време южните съседи да ги оправляват кюрдите, да видат какво е да ги изнасилват всеки ден и да забраняват езика им (и без това един от най първичните е турския). Стискам палци.
9
10
 
4
 
! Отговори
ConspiracyTheory преди 8 години
Според съфорумци , Ердоган иска Турция да бъде изпепелена от руски ракети и си организира самичък атентати из Турция , за днешните коментатори всичко , което става е заговор ... интересно как биха тълкували Априлското възстание , ако беше станало днес :)
8
2
 
16
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
Да, целта е Турция да се въвлече в конфликта в Сирия. Само сте приопуснали да наишете от кого. От Ердоган.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неоосманизъм,мегали идея,ами давайте и ние България на три морета,хайде да я караме по-кротко ,и да не подкрепяме болните амбиции на един или друг демагог!
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият печеливш от атентатите е Ердоган,кюрдите никога не използват,,камикадзе",колкото и да мразите Русия се запитайте,дали трябва да сте на страната на ИДИЛ,защото те са проекция на това политическо ръководство на Турция.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи не е атентат. А партизански действия от страна на "умерената опозиция" срещу сатрапа Ердоган, избил 309 000 свои сънародници с варели-бомби. Така е политкоректно да се каже.
4
3
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Този господин има по- славянски черти от мен,бългрина.Рус и със сини очи,бас държа че е я от бошнашки я от нашенски корен.