Разбиха джебчийска група в "Дисниленд Париж"

За 6 месеца апашите задигнали вещи за поне 1 млн. евро
19 фев 2016 12:30,
15
Разбиха джебчийска група в "Дисниленд Париж"
Снимка: архив Reuters

Съвместна операция на Румъния и Франция срещу джебчиите в "Дисниленд Париж", както и други френски туристически забележителности даде резултат – задържани са организаторите и са разкрити методите им, съобщава The Local, пише "Фокус".

"Малко по малко, чрез наблюдение и следене, и благодарение на важната подкрепа от Румъния, ние успяхме", каза подполковник Франсоа Деспрес, заместник-директор на OCDLI.

Десетки следователи на отдела, включително такива, говорещи румънски, са били включени в разследването на джебчийската мрежа, която според Европол "е организирана на базата на семейни и родствени връзки".

С контингент от около 1000 крадци, само за около 6 месеца, мрежата е натрупала не само пари в брой, но и мобилни телефони, бижута и скъпи вещи от кожа за поне 1 милион евро.

В ранните часове на 9 февруари е проведена паралелна операция в Париж и Крайова. Използвани са хеликоптери и кучета.

В североизточен Париж е задържана двойка, която е била отговорна за организирането на младежи, които да преджобват туристите.

Задържани са над 17 души, 6 от които в Румъния. Полицията е конфискувала почти 25 000 евро в брой, също така и злато, бижута и луксозни стоки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Франция са разбили банда, тук я пуснаха на свобода.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 6 месеца 1 милион евро.Тва голям бизнес бе!
10
0
 
3
 
! Отговори
hah преди 8 години
До Сметкаи за вход е трябвало да плащат :D
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1000 човека за 6 месеца с резултат 1 000 000 евро.... че те тея много некадърни бе!!! Семки, ако продаваха 1000 човека за 6 месеца, повече щяха да изкарат :) :) :) :) Ееееххх, ама ме кефи журналята, като пишат глупости ей така, на сляпо, чул недочул, разбрал недоразбрал, пише глупости, даже без и да мисли :) :) :).
8
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 89та година при управлението на превешкия диктатор Тодор Живков имаше много повече джебчии от сега, но комунистическата власт криеше от народа.
7
0
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До Сметкадо 2 Това,което полицията отчита винаги е в пъти по-малко от реалните щети.Едва ли някой е тръгнал да се жали след кражба на 50-100евро и надолу,а повечето случаи са такива!Накрая да не се окаже,че джебчиите там имат по-голяма печалба от самия Дисниленд,който доста години беше на загуба.
6
1
 
4
 
! Отговори
До Сметка преди 8 години
Абсолютно!При соца щяха и кисело мляко да им дават по една кофичка всеки ден!
5
5
 
20
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Русия не ограбва нито един народ в света. САЩ ограбват половината свят. Сега разбираш ли защо американския стандарт е по-висок от руския ?
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия престъпността е 8 пъти по-високо отколкото в България, аз не знам някой да бега в Русия, а вие? Всички искат на запад при загнилия капитализъм.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИНТЕГРАЦИЯТА ВЪРВИ С ПЪЛНА ПАРА ОТ ОКОЛО 1000 ГОДИНИ И СЕ ВИЖДА ГОЛЯМ НАПРЕДЪК В ТОВА НАЧИНАНИЕ.
2
4
 
15
 
! Отговори
Сметка преди 8 години
1000 души крадци, за 6 месеца събрали общо 1 милион. Мизерия! По колко се пада на човек?При това, имайте предвид, че вещите са на стойност 1 млн, ама те не могат да ги продадат за толкова! Крадени вещи се продават понякога за 10% от стойността им.Изобщо, мизерия!Тия 1000 човека са експлоатирани жестоко и им се плащат някакви трохички.Ама така е в капитализма, нали си го искахте!
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после химна на това пропаднало племе "Джелем, джелем" в учебниците, а?!?!!