Тръмп уважава много папата, нарече го "чудесен тип"

Не обичам да се бия с папата, изпитвам уважение към поста му!
19 фев 2016 11:22, Елка Василева
37
Тръмп уважава много папата, нарече го "чудесен тип"
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Водещият претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември Доналд Тръмп увери, че уважава много папа Франциск, който по-рано каза в Мексико, че възгледите му за миграцията не са християнски, предаде Франс прес.

"Срамно е религиозен лидер да постави под съмнение вярата на даден човек", реагира първоначално гневно Тръмп в комюнике, което прочете на предизборна проява в Южна Каролина.

Малко по-късно обаче ексцентричният милиардер нарече Светия отец "чудесен тип" по американската телевизия Си Ен Ен.

"Не обичам да се бия с папата", каза Тръмп, уверявайки, че първите му думи по адрес на Франциск са били изтълкувани погрешно и че главата на Римокатолическата църква не е наясно с реалностите на трафика на хора на границата между Съединените щати и Мексико.

Още по темата

"Уважавам много папата. Харесвам неговата личност, харесвам това, което той представлява, и изпитвам голямо уважение към неговия пост", каза Тръмп с помирителен тон.

За водещия претендент за номинацията на републиканците е нещо обичайно да променя по такъв начин позицията си на 180 градуса, отбелязва Франс прес. От началото на кампанията той отговаря систематично на атаките срещу него, за да докаже своята твърдост, но след това няма никакви скрупули да омаловажи съответното си експлозивно изказване.

Първоначалната остра реакция на Тръмп на коментарите на папата не означава непременно, че той си е направил лошо политическата сметка, отбелязва още АФП. Две трети от жителите на щата Южна Каролина, където утре ще бъдат произведени първични избори на републиканците, са протестанти.

Любопитно е, че съперниците на Тръмп в републиканския лагер го подкрепиха в задочния му спор с Франциск. Джеб Буш и Марко Рубио, и двамата католици, призоваха папата да си остане религиозен лидер и да не навлиза в политическите дебати.

Ексцентричният милиардер обеща да издигне стена по границата на САЩ с Мексико от Тексас до Калифорния и да прогони 11 милиона незаконно пребиваващи в страната чужденци, ако бъде избран за президент.

На среща с избиратели в Южна Каролина, излъчвана по Си Ен Ен, Тръмп каза, че с военната си намеса в Ирак през 2003 г. САЩ са дестабилизирали напълно Близкия изток, предаде ТАСС.

Атентатите на 11 септември 2001 г. в Съединените щати не бяха извършени от иракчани и в Ирак не бяха открити никакви оръжия за масово унищожение, припомни водещият републикански претендент.

Американският новинарски сайт BuzzFeed разпространи вчера старо интервю на Тръмп от 2002 г., в което той подкрепя идеята за военна операция срещу Ирак на Саддам Хюсеин, предаде Ройтерс.

На предизборната проява в Южна Каролина, предавана по Си Ен Ен, ексцентричният милиардер увери, че до инвазията в Ирак на следващата година той вече си е бил променил позицията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
незакономерно преди 8 години
Откато 'новинарите' ни захапаха Тръмп, почнаха да липсват новините за Ким!Що така? Липсва писателска сила ли?
20
0
 
1
 
! Отговори
Антирублямист преди 8 години
Да не се радват многу, ,червените путушки"!Щото Тръмп както хвали ботоксовият им кумир изведнъж може да се обърне и да каже,че Путин е зло което трябва да бъде унищожено!И ще бъде прав!Но тояа показва и колко е връткав и хлъзгав.Като политик от БСП или К(ГБ)ПСС!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те всички рубладжии ще гласуват за него така или иначе, защото "великият" вожд каза че бил най-добрия кандидат. Рубладжиите нямат собствено мнение, правят това което им се заповяда за 100 рубли днес...
18
4
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Този *** никой не би трябвало да гласува за него.Говори като панаирджиски продавач на балони.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо рубладжиите се радват толкова на Тръмп. Той няма да работи за интересите на русия, гарантирам ви го.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕваларка, страхотен лидер! Ако спечели и наистина разкара латиносите и мюслитата, отивам да живея в Америка.--------Няма как да ги разкара, а за да идеш да живееш в Америка ти трябва виза. По-добре забрави...
15
2
 
1
 
! Отговори
Ерик Рублин преди 8 години
И аз много уважавам Роналд мак Доналд.
14
1
 
6
 
! Отговори
ined преди 8 години
Тръмп мноого назад от наш Боко, него трима папи са го галили по главата.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еваларка, страхотен лидер! Ако спечели и наистина разкара латиносите и мюслитата, отивам да живея в Америка.
12
6
 
0
 
! Отговори
Жива вода преди 8 години
Това е малко подобрено копие на наш Бойко. За всеки проблем има много по-елементарно решение за което никой не би се сетил :)
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
естествено че папатаима ПОСТ,нещо катоизпълнителен директор на фирма,а иначе е единсъвсем обикновен човечец!
10
9
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Тръмп прави Хилъри Клинтън да изглежда много по-добър кандидат, отколкото е в действителност.
9
7
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Папа Франциск е най-свестният папа досега !А, Тръмп е куку, но най-доброто куку за Америка и света. Всички останали ще тласнат САЩ във война с Русия, а това означава Трета световна война.Този поне се разбира с Путин ..
8
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тези папи много се намесват в политиката аз не харесвам еднополовите браковено папата ги подкрепя и още много простотии които не ни харесват на нас християните
7
4
 
16
 
! Отговори
християнин преди 8 години
А къде беше този папа, когато убиваха християните в Ирак и Сирия? Къде беше, този ***, когато рязаха глави, изнасилваха и разпъваха на кръст? Това хритиянско ли е да мълчи и дума да не обели срещу главорезите от ИД, а сега да го играе политически ангажиран! Надявам се никой не смята, че тези думи на папата са случайни. Добре са го ангажирали с предизборната кампания в САЩ. Надявам се някой ден да излезе наяве за парите, които са му платили. И между другото по му отива думата Сатана,а не папа
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е простотия да наричаш нещата с истинските им имена то тогава простотията е нещо хубаво.На папата му е лесна работата- дворци,охрана чат пат се покаже на прозореца да хвърли една благословия към клошарите и отрепките да идвали повече от цял свят.През останалото време живее по-добре от Доналд Тръмп.Лесно е да си добър човек тогава.Дори някак си естествено идва.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Мм, не точно. Този е много умен.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просташките приказки са много забавни за шоу по телевизията, но не и за управление на една държава. Тук си имаме същия пример с нашия *** премиер, който е прочел една детска книга за Винету преди 40 години и до там! Простите хора му се радват, като говори по селски от телевизията, но всъщност е адски жалък за управляващ държава и това си личи, дано не го изберат тоя Тръмп, защото ще сърбат яката попара, която сърбаме и ние!
3
1
 
30
 
! Отговори
еЛКЕ ,еЛКЕ преди 8 години
Премълчавате следното : Папата отправи укори към Тръмп , че поведението му не е християнско !ТРЪМП МУ ОТГОВОРИ : АКО ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НАПАДНЕ ВАТИКАНА ,СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ПАПАТА ТОГАВА ЩЕ СЕ МОЛИ И ИСКА ТРЪМП ДА Е ПРЕЗИДЕНТ !Точка по въпроса !
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2.....то пък другите кандидати са много умни-хиларито направо е ***....