Убийствени суеверия – дете, обвинено във вещерство

Едно дете в Нигерия, отхвърлено от семейството си, намери спасение
19 фев 2016 18:00,
36

Така изглежда Хоуп сега... Снимка: Facebook/Anja Ringgren Loven

Едва стоящо на крака, 2-годишно дете в Африка едва отпива глътки вода, подадени му от добра ръка.

Детето е изоставено от семейството си, което го обвинява във вещерство и то е скитало по улиците в Лагос, Нигерия съвсем самичко. В продължение на месеци детето е живяло само от това, което му подхвърлят минувачите, пише "Индипендънт".

Още по темата

Тогава го намира Аня Рингрен Лоувен, датчанка, която живее в Африка. Тя се навела и му дала да пие вода, а после го отнесла нежно до най-близката болница, завито в одеяло. А на детето дала името Хоуп (Надежда).

Аня Лоувен е основателка на неправителствена организация "Фондация за помощ за обучението и развитието на децата на Африка". Организацията се грижи за деца, отритнати от обществото. Те са наричани "вещици" от собственитие си семейства, които ги изхвърлят на улицата.

Датчанката Лоувен оглавява детски център, в който спасените деца получават помощ - храна, образование и дом.

"Хиляди деца са обвинявани, че са вещици или магьосници. Виждали сме измъчвани деца, починали дечица", обяснява Аня във Facebook, като отправя призив за дарения, за да може да се поемат медицинските разходи за лечение на детето.

Хоуп днес е вече много по-добре. Претърпял е много лекарски интервенции, за да бъдат премахнати паразитите от тялото му, на няколко пъти му е преливана и кръв.

"Състоянието на Хоуп е вече стабилно. Той се храни сам и добре възприема лекарствата, които получава", пише датчанката във Facebook. Тя дори се хвали, че малкото момче си играе с нейния собствен син.

Два дни, след като Лоувен отправи във Facebook апела си за помощ, в сметката за дарения бяха събрани 1 млн. датски крони (около 150 хил. долара) от цял свят.

"С всички тези пари ще можем освен да осигурим най-доброто лечение за Хоуп, да построим клиника на наша земя и да спасим още много деца от мъченията", написа тя в социалната мрежа, за да благодари за помощта.

Аня разказва, че това, което е видяла в Нигерия, е било зловещо. "Да бъдеш отхвърлен от собственото си семейство би трябвало да е най-самотното усещане, което едно дете може да преживее и не мисля, че някой може да си представи това", разказва Аня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Да бъдеш отхвърлен от собственото си семейство би трябвало да е най-самотното усещане, което едно дете може да преживее и не мисля, че някой може да си представи това", разказва Аня.Аня може и да си мисли, че това се случва в Африка, но и страни от ЕС като БГ се случва. На 10 години родителите ми започниха да ме бият зверски, защото аз съм бил причината да им съсипя живота след две години побоища и наказания бях принуден да хваня път.Като поживееш навън осъзнаваш колко още подобни като теб има
16
2
 
0
 
! Отговори
Пророка от Сакар преди 8 години
Колкото и да е пошло и иронично по-добре да си гледат децата "вещици" в къщи от колкото НПО и да им отгледа децата и да им ги върне като елитни еничари!
15
1
 
0
 
! Отговори
аре панорама преди 8 години
Spell не значи ли да дадеш име на човек,и ако е така, докога е в сила това име ?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То хубаво ама чернокожите станаха към 3 милиарда и особен прогрес откакто бяха 300 милиона няма.Преди са се трепали с камъни ножове и копия сега го правят с огнестрелно оръжие.Имат автомобили и мобилни телефони.*** прогресът,а?
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лошо е, само ,че не чух досега мъж да бил вещер в тая страна .Та питам се само безащитните ли са такива .И ме извинете ако има.
12
0
 
22
 
! Отговори
! преди 8 години
Само религиозни олигoфpeни могат да имат такива идеи!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те са лекари и инженери Питайте Меркел
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бялата раса н Русия,ЕС и САЩ трябва да бъде съюзник, а не враг.
9
2
 
27
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Тия африкански шимпанзета са напълно безмозъчни,може ли да обвиняваш новородени деца че са вечери.После защо белите навремето ги зимали за роби,па те като роби са живели 100 пъти по добре,за къв расизъм толко реват като са по зле и от маймуните.Това да наречеш африкански *** *** си е обида за животното.Маймуните със сигурност не си изхвърлят децата по каквито и да било причини.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пратете ги в Германия!Баба Меркел шЪ ги интегрира!
7
2
 
34
 
! Отговори
ами преди 8 години
Дори животните не постъпват така.......
6
1
 
19
 
! Отговори
xmen7 преди 8 години
някой хора наистина трябва да умрат но не говоря за детето
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе ти си ..... без сърце...
4
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 2Аз живея на Венера, а родителите на това дете казват, че то е вещица. А датчанката налага свои разбирания и норми във чужда страна.
3
1
 
36
 
! Отговори
ссс преди 8 години
мъка.. този свят е ужасен. Хората сме ужасни.
2
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е ли културна особеност и специфика. Защо се вмесва тя в семейните проблеми в далечна и чужда държава?
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах тези лоши пастори.Европа се освободи от инквизицията, тя се премести в Африка.