Светът е срещу Русия, отсече Сергей Лавров

"Води се безпрецедентна антируска информационна кампания"
Обновена: 20 фев 2016 12:31 | 20 фев 2016 12:30,
789
Светът е срещу Русия, отсече Сергей Лавров
Снимка: Reuters

В света се наблюдава безпрецедентна антируска информационна кампания, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров на заседание на попечителския съвет на Фонда за подкрепа на съотечествениците, живеещи в чужбина, предаде ТАСС.

"В последно време работим в усложнена ситуация, включително при безпрецедентна антируска информационна кампания, насочена срещу гражданите на нашата страна, при рестрикции. Още един проблем - миграционната криза, която заля Европа и започва да засяга вече и интересите на рускоезичните общности, живеещи в държави от Евросъюза", каза Лавров.

Той припомни, че в речта си пред Петия конгрес на съотечествениците през септември миналата година руският президент Владимир Путин е потвърдил, че гарантирането на правата и свободите на руснаците в чужбина, защитата им от всякакви форми на дискредитация са сред "безусловните приоритети" на Русия.

"Важна роля в това отношение има Фондът за подкрепа на съотечествениците, живеещи в чужбина, каза Лавров".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


789
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
27
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само *** може да плаща скъп американски ток и да пише срещу Русия
6
33
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този факт звучи още по-убедително на фона на множеството нападки от страна на Кремъл и неговата пропагандна машина срещу българската политика и нейните приоритети. Вече не минава и месец, а понякога и седмица, без да прозвучи познатият припев за амнезията, която обхванала България по отношение на освобождението на страната от османско владичество и за неподнесената признателност, която съвременните български поколения дължали на руските им връстници и техните деди.
5
41
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво дължат българите на Русия? Защо Кремъл постоянно натяква, че България имала исторически дълг към Русия, за който постоянно забравяла.Едва ли има период в новата история, за който може да се твърди, че отношенията между България и Русия са били еднозначни.
4
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
където са парите там сме
3
17
 
47
 
! Отговори
страхил преди 8 години
Интересно а защо българи не искат да живеят в ***?
2
47
 
47
 
! Отговори
КРИМ е БЪЛГАРСКИ преди 8 години
тоя неандреталец взе да получава проблясъци относно светът и русия но надали ще му светне докрай да се усети защо е така той не е виновен че акълът му е малко
1
27
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той на снимката не се е хванал за главата, защото светът е срещу Русия, а от глупостите на Хамериканците.