31 души убити при поредица атентати край Дамаск

Джихадистите от "Ислямска държава" поеха отговорност за терора
21 фев 2016 19:15,
46
31 души убити при поредица атентати край Дамаск
Снимка: БТА

Най-малко 31 души бяха убити и десетки - ранени, при поредица атентати, извършени днес близо до шиитска светиня южно от сирийската столица Дамаск, предаде Франс прес, като се позова на държавната телевизия и на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Още по темата

Базираната във Великобритания неправителствена организация, която има широка мрежа от информатори в Сирия, разполага с информация за 31 загинали при четири нападения в предградието Сайеда Зейнаб. Едноименната джамия в района е една от най-почитаните от шиитите.

Отговорност за атентатите пое "Ислямска държава", съобщи информационната агенция Амаг, която подкрепя джихадистката групировка.

Сирийската държавна телевизия съобщи за 30 убити при три атаки - една експлозия на кола бомба и два самоубийствени атентата.

Ал Манар, телевизията на ливанското шиитско движение Хизбула, верен съюзник на режима в Дамаск, изнесе данни за 22 загинали при три нападения - едно с кола бомба и самовзривявания на две камикадзета, предаде Асошиейтед прес.

В Сайеда Зейнаб има много сирийски военни и бойци на Хизбула.

45 души бяха убити при три експлозии в същото предградие миналия месец, припомня АП.

По-рано днес в централния сирийски град Хомс бяха извършени едновременно два атентата с коли бомби, отговорност за които пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

По последни данни на СЦНПЧ при това нападение са загинали най-малко 57 души и са били ранени 100.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
5
 
! Отговори
Пророка от Сакар преди 8 години
Струва ми се ,че исляма ще става шеитски а сонитите особено турски и саудитски яко ще го закъсат и ще берат кахъри!
4
0
 
2
 
! Отговори
РЕТУРС преди 8 години
Kога снимката стана на БТА?? Що се излагате с тези надписи на снимки под публикациите в сайта ви? Баш проста работа сте! Кой я снима тая снимка от БТА???
3
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след намесата на спасителите атентатите в Сирия ще стават все по-често, даже ежедневно.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е при демокрацията. Ако не беше тя сега сирийците щяха да пъшкат в гад.ен диктаторски мир, да си въртят парите и да се чудят на коя кълка да се излегнат..
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са 31, ами са 100 до сега! Преди малко съобщиха.Много бавно прихващате новините!! Крадете ли ги, че така се получава, или сте инструктирани да манипулирате читателите си???