Мирното решение за Сирия - малко вероятно

Арабист: Вместо обща, има три международни коалиции
21 фев 2016 16:00,
47
Мирното решение за Сирия - малко вероятно
Снимка: bgonair.bg

"Поредното споразумение между Съединените щати и Русия за прекратяване на военните действия в Сирия не сработи. От седмица в конфликта има и нов участник и това е Турция, която  атакува позициите на сирийските кюрди" заяви в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR Нина Спасова, журналист-арабист.

"Вместо обща коалиция срещу Ислямска държава (ИД), каквато беше идеята на ООН през декември при подписването мирния план за Сирия, в навечерието на подновяването на преговорите (планирано за 25 февруари), на територията на страната има три военни коалиции. Те са, от една страна САЩ и европейските държави, от друга - Русия и Иран, и от третата - Турция, Катар и Саудитска Арабия", коментира Нина Спасова.

Тя припомни, че според британски министър, около 30 процента от руските удари са насочени срещу позициите на ИД, а основните 70 процента са срещу силите на сирийската опозиция.

"Така борбата с ИД минава на заден план, изместена от двустранни конфликти, борба  за регионално надмощие и енергийни интереси", коментира Нина Спасова.

"Срещу сирийските кюрди, едни от най-активните опозиционни сили, са насочени и ударите на третата коалиция – Турция, Катар и Саудитска Арабия",  добави журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
1
 
! Отговори
Анти орда преди 8 години
Станахме две коалициите срещу московитиското племе.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери си меччае скоршно спиране на убийствата, Спасова - не!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
34 Един индийски слон отишъл при един мъдрец и го запитал:Гуру,колко време ще живея? Мъдрецът благо погледнал нахалният слон и отвърнал:Колкото по малко въпроси задаваш,толкова по дълго ще живееш,а също така и ако не дрънкаш глупости!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
32 Учил си колко да не заспиш,от книгите,които си прочел у главата ти не е останало нищо щом примери търсиш!
14
4
 
3
 
! Отговори
Tr преди 8 години
До АнонименЕ па да си учил са знаеш за пример,върни се у 1 ви клас!
13
2
 
5
 
! Отговори
Tr преди 8 години
До АнонименФакти,чоджум!
12
6
 
6
 
! Отговори
Tr преди 8 години
До Анонимен 23Сус бре!Турция построиха много повече от твоите измислени американци!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"18 А на колко века е твоята полуазиатска Империя"Коя е "моята полуазиатска империя"? Защото като император, едва ли щях да чета полуновини от едни опипващи аудиторията сайтове.... И много "сори", ама янките за два века успяха да смъцафръцат държава с претенции за "уникалност", а вече са разорени и на ръба на разпада при първия сериозен проблем. Но пък с претенции, с претенции!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, моля ви, какво да кажете за нов Майдан в Украйна? Това е много по- близо до България от Сирия, нали?
9
2
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Объркал си рейса.........
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека първо да се изчисти язвата ИДИЛ, ПОСЛЕ ВСЕКИ ДА СИ СЕДНЕ НА *** И ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ВСИЧКИ ВОЕННИ СЪВЕТНИЦИ, и накрая янките да разберат, че една държава на едни два века не може да разиграва цялата планета!
7
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
За тези без документи ли говориш?! Те са невалидни!
6
6
 
26
 
! Отговори
Асад преди 8 години
Асад няма да ходи никъде. До 2 месеца всичко ще приключи. Така наречената сирийска опозиция ще бъде избита и унищожена. Велик е Асад.
5
3
 
22
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Кой казва че Асад си отива след избори?! Нищо подобно! Знаете ли колко процента е НАРОДНАТА подкрепа за него?! Много са! А колко са точно - ще разберете на самите избори. Важното е да се стигне до тях. И дано час по- скоро.
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом турски аксер и башибозук влиза в Сирия без разрешение и напада кюрдите и Асад, тогава и сирийска и кюрдска армии ще може да влизат в Турция и да искат да свалят Ердоган и Давутоглу.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Bu bu musicПиши на кирилица, бе, "полиглот". Знаем, че познаваш "френските" букви.
2
8
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
След превземането на Алепо и Рака ще има край на войната. Башар Асад ще проведе свободни избори и вероятно ще посочи свой наследник.Сирия ще бъде свободна и независима държава. Тя ще остане извън територията на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.Руснаците ще имат сериозно влияние върху по-нататъшното развитие на Сирия.
1
0
 
1
 
! Отговори
Bu bu music преди 8 години
Orajeinite ofshor proizvoditeli, ofshor autoindustriata, ofshor elektroenergiinite proizvoditeli, ofshor minnite proizvoditeli na stomana, zlato, jeliazo, internetdostavchicite, farmaindustriata, targovcite na goriva sa alchni i jadni za pari, pazari, gratis teritorii za gratis transport...industrialnite darjavi puskat teroristi v siria...