Забраниха мобилни на неомъжени в индийско село

Пречил им на ученето и на домакинстването
21 фев 2016 12:45, Петя Славова
13
Забраниха мобилни на неомъжени в индийско село
Снимка: архив, Reuters
Село в индийския щат Гуджарат, в който е роден премиерът Нарендра Моди, реши да забрани на неомъжените жени да ползват мобилни телефони, защото са "вредни за обществото", предаде Франс прес.
 
Ръководителят на съвета на село Сурадж с население 2000 души заяви, че мобилните телефони разсейват младите жени, които трябва да се фокусират върху ученето и домакинската работа, пише БТА.
 
Ако млада жена бъде хваната да говори или да носи в себе си джиесем, тя подлежи на глоба в размер на 2100 рупии (27 евро). Ако пък някой издаде на властите нарушителка на забраната, ще бъде възнаграден с 200 рупии (2,6 евро).
 
Младите жени все пак имат правото да ползват телефона на родителите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Брейкспиър преди 8 години
Браво на хората, че държат женките под контрол и ги дисциплинират и не се поддават на феминистко-гейските извращения идващи от морално прогнилия запад. Затова индийци, африканци и близкоизточни диваци се увеличават и умножават а оглупялата под въздействие на демонски доктрини като феминизма Европа намалява и изчезва.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не лош метод за спечелване на "джобни" за малки харчове.То, ако се обмисли правилно и въведе и у нас, доходите може да се окажат съвсем не малки.
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В коя Индия? Онази която изпрати представителна част на парада в Москва ли?
2
3
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
много правилно на деца които учат тел.трябва да се забранеи повечето от времето си прекрват с тел.контакти.и най важното че не искат да учат.в у-щето им е неинтересно.
1
1
 
23
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Трябват им много реформи за да стигнат Саудитска Арабия!