Гръцките фермери твърди: Връщаме се на барикадите

Не се рабраха с премиера Алексис Ципрас
Обновена: 22 фев 2016 20:14 | 22 фев 2016 20:09, Александър Попов
32
Гръцките фермери твърди: Връщаме се на барикадите
Снимка: Булфото

Гръцкият премиер Алексис Ципрас и представителите на някои организации на протестиращите фермери не успяха днес да постигнат непосредствено решение на продължаващата вече месец блокада на магистралите на страната, предаде Асошиейтед прес.

Фермерите протестират срещу пенсионни реформи, планирани от воденото от левицата коалиционно правителство на Ципрас в рамките на ангажиментите му към международните кредитори. Те блокират пътища и магистрали в цялата страна, включително няколко гранични пункта с България и Турция.

Още по темата

След срещата фермерите заявиха, че ще предадат предложенията на Ципрас на протестиращите, които са паркирали тракторите си по няколко основни магистрали. Те не казаха какви са предложенията и не дадоха времева рамка за обсъждането им.

Групата, която се срещна с Ципрас, също така не представляваше всички протестиращи фермери.

Само една от четирите големи групи на протестиращите фермери се съгласи да присъства на днешните преговори, а останалите групи настояха на исканията си пенсионната реформа да бъде отменена.

"Ние ще се върнем на блокадите, за да решим как ще продължи нашата борба", заяви фермерът Вангелис Папагианулис.

Малко е вероятно обаче Ципрас да направи съществени отстъпки по плановете си за реформи, отбелязва агенцията.

Премиерът каза на земеделците, че страната не може да изработи проект на политика в тази сфера без да вземе предвид техните предложения и позиции.

"Същевременно обаче вие трябва да вземете предвид цялостния проблем, пред който е изправена страната, и фискалните условия", каза Ципрас.

Той подчерта, че проблемите, пред които е изправена Гърция, са "свързани с факта, че огромна катастрофа за националното богатство е станала в периода от 2010 до 2015 година."

"Гръцкият БВП спадна от 245 милиарда евро през 2010 г. до 175 милиарда евро през 2015 година, това е голям ужас", каза Ципрас.

Премиерът заяви, че е открит за диалог, но предупреди земеделците: "Ако не върнем националното богатство, не можем да говорим нито за приходи, нито за пенсии, нито за излизане от кризата", каза Ципрас на днешната среща във вила "Максимос".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Да се включа и аз по темата за замърсеността на плодовете и зеленчуци. Вероятно някои знаят, но и аз да го кажа, че съществува система за ранно предупреждение в ЕС, където се публикуват всички случаи на замърсяване на храните с каквото и да е - с химия ( пестициди ) с патогени и прочее. Та,да ви кажа че гръцки продукт не е регистриран в системата за последните две години, докато Турция се появява всяка седмица. Проверете сами на RASFF.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега съгрешихме стъклата, следвашия път ще трошим фермерски глави
24
19
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е: преди 8 години
ТУРСКАТА СТОКА Е СУПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕРРРРР....!!РЕДОВНО СИ КУПУВАМ ИНСТРУМЕНТИТЕ НА РТР!!ПО-ЕВТИНИ .....И СЪЩОТО КАЧЕСТВО , КАТО НА НЕМСКИТЕ !ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И ХРАНИТЕ ОТ ТУРЦИЯ СА ЧУДЕСНИ !!!СЛАДКИТЕ НЕЩА --СЪЩО!!!!
23
9
 
9
 
! Отговори
Биджи преди 8 години
До за 21...Турските са с най-високо съдържание, след тях в класацията са българските, а гръцките са на последно място, дори са много под допустимите максимални стойности. Радвай се, че ще бойкотираш гръцки зеленчуци и ще храниш децата си с отрови. Патриот.
22
3
 
8
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Българи, не се предавайте!!!Желая Ви успех!!!
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАБРАНЕТЕ ВНОСА НА ГРЪЦКИ СТОКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
11
 
9
 
! Отговори
за 21... преди 8 години
Мразя руснаци ...АМА И НА ВИЗАНТИЙЦИТЕ НЕМА ДА ИМ СЕ ДАМ..!!!ЕДНА ВЪЗБРАНА НА ГРЪЦКИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ , ПОРАДИ "ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА НИТРАТИ И ПЕСТИЦИДИ"....за 2-3-месеца ------ШЕ ИМ ОХЛАДИ МЕРАЦИТЕ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ ПАК!КАТО НЕМА ГРЪЦКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ......ШЕ ЯДЕМЕ И ТУРСКИ ...ХА,ХА,ХАААААААА...??!!АКО ПЪК НЕ ИСКАТЕ -----ЯЖТЕ КРАСТАВИЦАТА НА ПУТИН!!!
19
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ...И КАТО СЕ ВЪРНАТ върви си в родната руска *** знаем че завиждаш но това е положението ПУТИН ви забрани да ядете домати нищо може да ги заместите мечо ако
18
2
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Ами , ако и ние направиме стачка за дъмпинг на Българските домати през лятото от Гърция...??!!!!МОЖЕ И НИЕ ДА ПОРЕЖЕМЕ ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ!!!!ТЪКМО ШЕ ВДИГНЕМЕ ЦЕНИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ!!ОТ БАБХ---ВИНАГИ МОЖЕ ДА НАМЕРЯТ ПРИЧИНА ЗА ---ЗАБРАНА НА ВНОСА ОТ ГЪРЦИЯ!!Затваряме границите за вноса на гърцките зеленчуци /БАШ ПРЕЗ СЕЗОНА ИМ/...и......ТОЛКОВА ....!Да се жалят тогава и те в Брюксел!!!
17
6
 
8
 
! Отговори
...И КАТО СЕ ВЪРНАТ преди 8 години
...КВООООООО.....??!!!А, може ли и ние да им затвориме границите от 15.06----до 15.07.......А...????????????????Хем ше си напълниме нашето Черноморие и курортите на Турция!!!.....А И НА БЪЛГАРСКИТЕ ДОМАТИ ШЕ ИМ СЕ КАЧИ ЦЕНАТА...ХА,ХА,ХААААААААААААА
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не се рабраха с премиера..." пълни нещастници, що не се научите дапишете?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека затварят бе,нека затварят,на първи май до 30 август ние ще я затворим та да им изгният ягодите,доматите с молци,дините,пъпеша,после и гроздето,нека да гният по полята и да видите те тогава как ще лазят когато а на зор.Знаете ли те как лазят като нямат пазар? Портокал на 0,15 цента килото сме товарели.Нека тази жътва бъде за българският производител
14
3
 
3
 
! Отговори
укипедиа преди 8 години
В развитието на охлокрацията интересите на държавата остават на заден план. Основната цел е запазването на властта посредством действията на демагозите, който чрез ораторско майсторство контролират народа, печелят подкрепата му. Метода на комуникация, а също и неинформираността са основния ключ към запазването на привидната демокрация и реално съществъващата охлокрация. Фактически демосът упражнява властта си чрез посредничеството на демагозите, които стават могъщи вследствие на съсредоточената върховна власт в народа. Чрез лъжливи обещания оказват влияние върху мнението на народа и успяват да
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гръцките фермери твърди:" абе неграмотници от днес.бг, не сте ли чували за съгласуване по род и число?Кога ще си назначите грамотни хора?
12
1
 
2
 
! Отговори
укипедиа преди 8 години
Основният въпрос е: Как да предпазим демокрацията от охлокрация? Може би укрепването на властта на правителството би поставило необходимите граници на охлокрацията. Но докъде трябва да имат власт управляващите, така че да не нарушат правата на гражданите? Основен принцип на демокрацията е наличието на сила, която да се противопостави на тълпата, но въпросът е да се знае в какви граници това е възможно без да се превърне в тиранична форма на управление.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
набий руснака и нещата ще се оправят
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ана РАБОТА кога ще ходите бе мързели
9
0
 
0
 
! Отговори
Контрапротестър преди 8 години
Каналите за бусовете с мигранти се затварят и изниква нуждата от контрапротестъри да се привлече повече внимание.
8
5
 
8
 
! Отговори
до7 преди 8 години
Каква демокрация в Гърция това е охлокрация(власт на тъпата).Има разлика между демокрация и охлокрация и то много голяма .Те не са едно и също.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХХХТия ти изнасят урок по демокрация - като всяко нещо и то си има цена!