Южна Корея се страхува от севернокорейски тероризъм

Сеул се готви за отпор на масови кибератаки от Пхенян
22 фев 2016 20:50,
15
Южна Корея се страхува от севернокорейски тероризъм
Снимка: Reuters, архив

Южна Корея трябва да гарантира сигурността на гражданите си с оглед терористичната заплаха от страна на Северна Корея, заяви днес южнокорейската президентка Пак Гън Хе на среща със свои съветници, предаде ТАСС.

"Трябва да сме готови да дадем отпор на всякакви севернокорейски провокации", подчерта тя.

По думите й лидерът на КНДР Ким Чен Ун "е заповядал на подчинените си да насочат усилия към подготовка на терористични атентати и кибератаки" срещу Юга, съобщи южнокорейската агенция Йонхап. Президентката не уточни откъде идва информацията и от какви атентати се опасява Южна Корея.

По-рано правителствената комисия по сигурността съобщи, че Сеул очаква масови кибератаки от страна на Севера срещу южнокорейски ведомства през март-април т. г.

Практически всички контакти между Севера и Юга напоследък са спрени след неотдавнашния ядрен опит и изстрелването на ракета носител, осъществени от Пхенян. Спря да работи и съвместният Кесонски промишлен комплекс, разположен на територията на Северна Корея. Зедно с Вашингтон Сеул активизира военната си дейност за свеждане до мининум на "севернокорейската заплаха".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ким сун преди 8 години
ТРябва да има страх и уважение един към за да не се забравяме.Хора сме все пак.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименда наемат хора? Нали и пари нямат!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малии СТРАХ!Който се стрхува от мечки - не ходи в гората!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо, да не ги правят те кибер атаките? То е ясно, че нямат капацитета за такова нещо. Но нищо не им пречи да наемат хора, които могат да го направят...
6
0
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Аз четох в уважаващо себе си западно списание,че техните основни оръдия на труда са тесла и дървено рало.Сега направо ужас кибератаки.Дали тази информация е от уважаваща себе си западна агенция се запитвам аз
5
1
 
8
 
! Отговори
Белгерин преди 8 години
Само да Ви помоля колеги, преди да се смеем на Северна Корея, да се замислим, че те изстрелват спътници, имат около 60 активни подводници, имат си собствени програми за разработка на ядрено оръжие, а ние Българите внасяме доматите и картофите си от Полша :)
4
2
 
17
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Кибератаки ли нали тия мряха от глад и ток нямат пък сега кибератаки . Май ще излезе ,че не са толкова изостанали след като правят опити с ядрено оръжие ,изстрелват ракети направени от тях, а сега съседите им се страхуват от кибератаки . С други думи не ядат доматите с колците.
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сигурност "бедните" пенсионери в Северна Корея не ровят в контейнерите за остатъци от храна както българските евроатлантически пенсионери които като платят тока и парното и от пенсията не остава за храна.
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас! Комунизъм = тероризъм. Добре, че братята американци ни освободиха от комунизма и ни донесоха евероатлантизма и демокрацията и сега турската братска натовска армия ни пази от кремълската комунистическа заплаха а ние си караме новите 15 годишни западни коли и банани си имаме да си лапваме банани и можем да ходим да берем ягоди в Англия и всичко това севернокорейците го нямат а ние живеем щастливо при евроатлантизма.
1
7
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Какви кибератаки ?Южна Корея е високотехнологична държава.Как така ще се страхува от изостаналата и гладуваща Северна Корея ?