Нахлуващите мигранти в Унгария се увеличават

Само за един уикенд са задържани толкова, колкото за януари
22 фев 2016 16:37, Боряна Павлова
9
Нахлуващите мигранти в Унгария се увеличават
Снимка: архив Reuters

Броят на мигрантите, влезли нелегално от Сърбия и Хърватия в Унгария, е нараснал рязко през последните дни, въпреки телените заграждения, които Будапеща издигна по границите си с двете балкански държави, предаде Франс прес.

Агенцията обяснява тази тенденция с въведените миналата седмица от Австрия дневни квоти за прием на мигранти.

От петък до неделя унгарските власти са задържали над 500 незаконни мигранти, преодолели оградите от бодлива тел и влезли в Унгария. За сравнение през целия месец януари арестуваните бяха 550.

Сред задържаните през уикенда незаконни мигранти, доста са от страни от Северна Африка, Косово и Пакистан, но имало и мигранти от Шри Ланка и Хаити, които за разлика от сирийските бежанци имат малки шансове да получат убежище в ЕС.

Будапеща успя да намали потока на мигранти, преминаващи през територията й, като затвори през есента с телена ограда границите си със Сърбия и Хърватия. Това пренасочи потока от мигранти към Словения.

Преди Будапеща да издигне тези заграждения, около 300 000 мигранти преминаха през Унгария на път за Западна Европа. Пикът беше на 23 септември, когато за един ден минаха 10 046 мигранти.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
Споко. Само в Нигерия живеят 180 милиона. Има за всички, не се карайте.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгарците уж бягаха зад Желязната завеса, събаряха Желязната завеса 56 година, а сега не пускат никого. Западната пропаганда ги канеше и лъжеше, както сега Запада лъже и лъжеше Близкия Изток и Северна Африка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и пингвини
5
0
 
10
 
! Отговори
Nord преди 2 години
И до колко милиона ще пуснат, ако на година влизат 1-1.5милиона, за 5-6 години като се прибави и високата раждаемост сред тях какво ли ще е ...
4
0
 
26
 
! Отговори
Цветанка преди 2 години
Норвежецът Брейвик незабавно да бъде пуснат от затвора,той знае какво да предприеме!.....
3
0
 
25
 
! Отговори
Хлебарова преди 2 години
Кат църни хлебарки са! Трябва Райт за да бъдат спрени.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kato zastreliat 1000 i vsichko shte spre
1
2
 
31
 
! Отговори
Така ли бе преди 2 години
Щом като американците преди 70 години хвърлиха атомни бомби за да спрат войната, и наистина я спряха, за що сега да няма стрелба на месо, за да може тези пълчища да бъдат спрени?!