Арестуват за корупция изборния гуру на Дилма Русеф

Сантана и съпругата му са обвинени, че са получили незаконно $3 млн. от офшорни фирми
23 фев 2016 09:00, Елка Василева
2
Арестуват за корупция изборния гуру на Дилма Русеф
Дилма Русеф. Снимка: архив, Reuters

Бразилската полиция нареди да бъде арестуван експертът по политически пиар Жоао Сантана, който помогна на президента Дилма Русеф да бъде избрана и преизбрана на поста, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Сантана и съпругата му Моника Моура бяха обвинени, че са получили незаконно 3 милиона долара от офшорни фирми, контролирани от Odebrecht - голяма строителна компания, разследвана за връзки с държавния петролен гигант Petrobras.

Президентът на Odebrecht Марсело Одебрехт е задържан от юни по обвинения в корупция и пране на пари.

Заповедите за арест срещу изборния гуру на Дилма Русеф и неговата съпруга бяха издадени в хода на започналото преди две години разследване за корупция в Petrobras - афера, в която бяха замесени десетки високопоставени политици и бизнес лидери.

Арестът на Сантана е пореден удар за бразилския президент, отбелязва АП. Русеф се бори срещу опитите да бъде отстранена от поста заради обвинения, че правителството е използвало пари от държавни банки, за да запълва дупки в бюджета. Тя е обвинена също в незаконно финансиране на кампанията за преизбирането й през 2014 г.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Дилма Русев отвреме навреме все с нещо ви пречи. От Дилма можете само да се учите. Или не ви е по възможностите може би!
1
0
 
3
 
! Отговори
излъган преди 8 години
В първия момент прочетох :"Сатана и съпругата му" хахах викам си , точно на място