Асад свика парламентарни избори на 13 април

Западът няма да признае вота за легитимен
23 фев 2016 07:53,
55
Асад свика парламентарни избори на 13 април
Снимка: БТА

Сирийският президент Башар ал Асад свика днес парламентарни избори на 13 април, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на неговата канцелария.

Съответният указ на държавния глава включва разпределение на местата в парламента по провинции.

Сирия гласува за последно на парламентарни избори през 2012 г. - след избухването на кръвопролитния конфликт в страната, който продължава.

По конституция 250-членният еднокамарен парламент се обновява на всеки четири години.

Съобщението за произвеждането на изборите бе направено на фона на договореното споразумение за прекратяване на огъня в Сирия, което е предвидено да влезе в сила на 27 февруари.

Сирийският президент не контролира големи части от територията на страната.
Легитимността на изборите няма да бъде призната от Запада и подкрепяната от него сирийска опозиция, които настояват Асад да се оттегли от власт.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
До ОФ преди 8 години
А за териториялната цялост на РФ изказа ли гаранции?Териториалната цялост на Турция не е застрашена, че да я гарантира някой.Гаранция е самата Турция.Това което гарантира МИДРФ е, че Кюрдистан няма да има, но го казва смекчено за да не колабират неколцината кюрдолюби тук.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той дали ще е жив до тогава
37
2
 
4
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
Кюрди има и в Турция, но МИД РФ и дума не обели за някакви гаранции, относно териториалната цялост на тази държава.
36
2
 
3
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
Асад свика парламентарни избори на 13 април. Браво, Асад! Гениален ход с коня. Нищо по-демократично от полагащи се на всеки 4 години редовни парламентарни избори човечеството не е измислило.Не ви ли прави впечатление, че Асад свика парламентарни избори веднага след като вчера Путин разказа пред целия свят, че се е разбрал с Пиндостан за условията на прекратяването на бойните действия в Сирия, а МИД РФ заяви, че при уважение на правата на кюрдите, гарантира териториалната цялост на Сирия и Ирак.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кюрдите как и къде ще гласуват? Кога са насрочени техните избори? Имат ли вече конституция? Какво ще е държавното им устройство?Крал, шейх или барон ще имат?Кого всъщност представлява посолството им ?
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Asad go izpolzvat kato koko6ka,kato svır6i rabotata i 6te go zakolyat
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа, колега, не така, не си прав. Привърженици на Бокаса са карантияджиите от "умерената опозиция". Да си имаме уважението.
32
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 40Дообре Умнико връщаме се назад във времето до кога обаче е въпроса? Римската Империя? Египтяните? Древна Елада? или не дай да се върнем до "битката" между Хомо Сапиенс и Неандерталците.
31
4
 
9
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Асад има горда осанка, и ненапразно. Народът ще потвърди това именно на изборите. Всичко друго няма абсолютно никакво значение.
30
9
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Защо не вземат направо да направят референдум за присъединяване към Русия? Путин и Думата веднага ще го одобрят. А русофилите ще се *** от радост.
29
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Демократичният"Запад никога не признава нещо,което не му изнася,още повече ако е честно и почтено.
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКОТО СА ЛЕГИТИМНИ ИЗБОРИТЕ В СИРИЯ ТОЛКОВА СА ЛЕГИТИМНИ И ИЗБОРИТЕ В КРИМ ДОНБАС ЛУГАНСК И РУСИЯ!!!!БЕЗ СОРА ЗА КОНТРОЛ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРИ В РУСИЯ НЯМА ДА ИМА ЧЕСТНИ!!!!!
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кой друг диктатор може да е взаимствал това предложение за избори по време на война? Ама разбира се...от ***. Гласуване на референдум под дулото на оръжията.
26
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умилително е да четеш как русофилите говорят за честност, законност и международно право. Все едно привърженик на Бокаса да говори за вегетарианство.
25
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-честни ще са изборите в района на базата на руските военнопрестъпници Хмеймим. Там Асад със сигурност ще надмине резултатите на бодигарда си Жужи.
24
3
 
14
 
! Отговори
papi преди 8 години
от написаното запада май-не е за демокрация,иска избори ама както на тях им се иска,и са валидни ама ако не е Асад,аз това по като изнудване ми звучи,тия не им увря главата ,че само в САЩ трябва да поставят условия
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво значи диктатор,преди сащ да разпали войната в Сирия тя беше мирна страна и добре подредена със закони който се изпълняваха и добра работна заплата , След налагането на измислената американска демокрация страната е в руини и стотици хиляди загинали а европа засипана от бежанци / ами честно да ви кажа предпочитам диктатор тогава да ме управлява от колкото някой продажен капиталист , няма смисъл да давам примери сами виждате какво е в света
22
5
 
20
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До OdysseusСпоред теб не трябва да има избори в неумиротворена страна нали така? Значи ИРАК, Афганистан, Либия, Сирия, Украйна, Мали и дори Египет са в момента с нелигитимни правителства. Ама те са били управлявани от ДИКТАТОРИ които КОЛЯТ И БЕСЯТ... Добре да почнем Кувейт, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Йордания и прочие Всички те СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ДИКТАТОРИ които КОЛЯТ И БЕСЯТ в разрез с ХАРТАТА на ПРАВАТА на ЧОВЕКА Що не ги заклеймиш тях? Що САЩ и сие им е СЪЮЗНИК и им ПРОДАВА ОРЪЖИЕ?
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОдисейКакто и да се титуловаш си ми ясен. Ти си на неправилното място и в неправилното време. Винаги си от външната страна на презерватива, метафорично казано, без да визирам сексуалните ти предпочитания.
20
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано умре дотогава тоя из.род!