Съд: Родителите са отговорни и за големите си деца!

Отговорността да се грижат за децата си не зависела от тяхната възраст
23 фев 2016 17:30,
14
Съд: Родителите са отговорни и за големите си деца!
Снимка: Flikr

Родителите не могат да искат порасналите им деца да им плащат, ако все още живеят под един покрив. Това реши белгийски съд, сезиран от майката на 27-годишен мъж.

Мъжът отказвал да дава пари за общите семейни разходи, което принудило 53-годишната му майка да потърси справедливост от съда.

Майката искала порасналия ѝ син да внася по 250 евро към семейния бюджет, но той отказвал. Главата на семейството живее с трите си деца край Кортрик, недалеч от Брюж. Две от децата давали пари всеки месец, но не и подсъдимият.

Според съдията обаче родителската отговорност да се грижат за децата не зависи от тяхната възраст. На теория това важи само докато наследниците намерят работа, но на практика кризата в ЕС остави много пораснали деца при родителите им, тъй като те не могат да си позволят разходите за жилище.

Магистратът отсъдил още и че синът трябва да напусне родителски дом 8-дневен срок. С това обаче не се съгласила съжителката. Тя зави пред медиите, че няма да остави детето си без подслон. Тя не искала да го изгони, а само да го накара да допринася за покриване на общите разходи.

В Белгия е обичайна практика младежите да живеят с родителите си до завършване на образованието си. В повечето случаи децата предлагат да помагат финансово на семейството си, докато живеят вкъщи, но това не е задължително.

Експерти, цитирани от белгийските медии, смятат, че месечна вноска между 225 и 375 евро е „честна сделка“, която е по силите на младите и покрива повечето им разходи у дома. Те препоръчват на гражданите да сключват лични договори с децата си за договорената помежду им суми, за да се предпазят от резил като този, гледан в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: родителибелгиядеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки уважаващ себе си човек подпомага семейството си.
8
2
 
14
 
! Отговори
Тери преди 8 години
В много западни държави е нещо нормално децата да плащат за това че живеят в къщи .Всяко едно домакинство има разходи - ток,газ,вода,застраховки ,храна и т.н.По този начин децата се учат че вече са големи и имат отговорности .А ния в България възпитаваме едни огромни егоисти , чакат всичко на мама и тати .
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не плаща МАРШ НА УЛИЦАТА хаймани такива.
6
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"С това обаче не се съгласила съжителката." Съжителката или тъжителката?
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас е обратно: "Всеки четвърти млад - мързелив, нито учи, нито работи" и живее в панелката наследена от баба си и дядо си !
4
7
 
3
 
! Отговори
истината преди 8 години
Родителите алкохолици, огън да ги гори във АДА!
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ползвайте презервативи, защото у нас когато детето тегли кредит родителите го погасяват когато то /"детето" 'щото е некадърно/ емигрира.
2
4
 
28
 
! Отговори
Aнонимен преди 8 години
хахахахахахахаххахахахахах :):):):):):):):) после ми говорете че западноевропейците били нормалнихахахахахахахахахахахахах
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв е животът, мислете много преди да правите деца ;)