От Москва: Сега Анкара е с терористите!

Турция отново стояла на страната на злото като през 1877-1878 г.
Обновена: 24 фев 2016 23:48 | 24 фев 2016 22:31, Камелия Цветанова
427
От Москва: Сега Анкара е с терористите!
Руският президент Владимир Путин. Снимка: Reuters, архив

Турция отново, както през 1877 – 1878 г., стои на страната на злото. Това заяви председателят на Държавната дума Сергей Наришкин при откриването на изложба с гравюри и фотографии, посветена на 138-годишнината от освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Изложбата е подредена в долната камара на руския парламент.

"Както е известно, историята се повтаря и днес в глобалното противопоставяне между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка Турция отново е на страната на злото, на страната на тези нови варвари на XXI век – международните терористи. А Русия, като в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено, както е преди, доброто ще победи злото“, заяви Наришкин.

Той напомни, че след Руско-турската война от 1877 – 1878 г. е настъпило възстановяването на българската държавност и пълното освобождаване на българския народ от османски гнет.

"Тази изложба, представена днес в Държавната дума, отдава почит към паметта на руските войници и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали с общия враг“, добави той.

"Благодарни сме на българския народ за грижовното отношение към падналите воини на руската армия. Улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали“, отбеляза Наришкин.

"Отношенията ни с България, културните, духовните връзки, родството ни са по-силни от всякакви опити за разединяване на народите ни и на страните ни“, подчерта председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия е с хизбула пкк и хамас бе терорист до терориста руския пряк наследник на коминтерна
16
14
 
9
 
! Отговори
католик преди 8 години
По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
15
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря ви, Братя! Винаги ще помним и винаги ще сме благодарни! Благословени да сте, силни, здрави и непобедими!
14
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санстефанския мирен Договор казва друго , че има споразумение между Русия и Османска Империя но не и някакво измислено освобождение , Русия манипулира както си иска България
13
2
 
33
 
! Отговори
до ястреба преди 8 години
"Руското "освобождение" на България им струваше на българите 89,640,000 златни лева"Когато молиш чужда страна да пожертва синовете си за твоята Свобода, най-малкото, което можеш да направиш е да я компенсираш с каквото можеш за загубите й. Тези неща са непонятни за кривоглавата ти османска тиква, която се е главозамаяла от отминалата слава на една бивша ислямска империя, изградена от кръвта и страданията на поробените от нея народи.
12
5
 
31
 
! Отговори
боц преди 8 години
Няма да питам какво е мнението за тази изложба на Борисов и неговите министърчета, защото те още не са се консултирали с Кери и нямат мнение.А моето е:Дано Русия пребъде и дано имаме по-умни управници, за да я има и България!!!
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕ НАРОДА ВИНАГИ Е БИЛ С РУСИЯ,ТОВА ЧЕ ИМА НЯКАКЪВ ПРОЦЕНТ ЕВРОКРАВАРООРИЕНТИРАНИ НАС БОЛШИНСТВОТО НЕ НИ БЪРКА,ЗНАЯТ КЪДЕ Е ТЕРМИНАЛ 2 МОЖЕ БИ ТАМ ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ ЩАСТЛИВИ.А ОНИЯ С МАЙЧИНИЯ ЕЗИК СКОРО ЩЕ ЗАГОВОРЯТ НА ЧИСТ РУСКИ.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръвта вода не става! Ние сме славяни и винаги ще си останем такива! Жалко само, че не сме разединени и не се подрепяме повече! Благодаря ви, братя!
9
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
rubli ne do klateni kogato minimalnata vi zaplata stane 600 evro kakto v Turciq togava pishete,che ste veliki
8
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дълбок поклон!Вечна слава на героите!Обичам те,Русия!
7
5
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забележете- в Русия отбелязват годишнината от Освобождението на България, а у нас атлантическите *** се дупят на Турция и лаят срещу Русия...
6
7
 
50
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
ИЗМИНАЛО ВРЕМЕ, НО НЯМА ЗАБРАВАЗА РУСКИТЕ ВОИНИ ГОРДИ ДЕДИ,ЗА ТЯХНАТА ХРАБРОСТ И ДОБЛЕСТ И СЛАВА,ЗА ТЕХНИТЕ ВНУЦИ С ИСКРЯЩИ ЗВЕЗДИ. И НЯМА ПО-СИЛНО, ПО-СВИДНО БОГАТСТВО И НЯМА ПО-ВЕРЕН, ПО-БАЩИНСКИ ЩИТ ОТ БЪЛГАРО-РУСКО СЛАВЯНСКОТО БРАТСТВО, ИЗЛЯНО ОТ ОГЪН И КРЪВ И ГРАНИТ
5
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее славянската дружба!
4
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Бул.хар истан демокрадически тоже!
3
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво !
2
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПоклонИ децата ми ще помнят!
1
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е. Туркия ке падне 2016