От Москва: Сега Анкара е с терористите!

Турция отново стояла на страната на злото като през 1877-1878 г.
Обновена: 24 фев 2016 23:48 | 24 фев 2016 22:31, Камелия Цветанова
427
От Москва: Сега Анкара е с терористите!
Руският президент Владимир Путин. Снимка: Reuters, архив

Турция отново, както през 1877 – 1878 г., стои на страната на злото. Това заяви председателят на Държавната дума Сергей Наришкин при откриването на изложба с гравюри и фотографии, посветена на 138-годишнината от освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Изложбата е подредена в долната камара на руския парламент.

"Както е известно, историята се повтаря и днес в глобалното противопоставяне между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка Турция отново е на страната на злото, на страната на тези нови варвари на XXI век – международните терористи. А Русия, като в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено, както е преди, доброто ще победи злото“, заяви Наришкин.

Той напомни, че след Руско-турската война от 1877 – 1878 г. е настъпило възстановяването на българската държавност и пълното освобождаване на българския народ от османски гнет.

"Тази изложба, представена днес в Държавната дума, отдава почит към паметта на руските войници и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали с общия враг“, добави той.

"Благодарни сме на българския народ за грижовното отношение към падналите воини на руската армия. Улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали“, отбеляза Наришкин.

"Отношенията ни с България, културните, духовните връзки, родството ни са по-силни от всякакви опити за разединяване на народите ни и на страните ни“, подчерта председателят на Държавната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всички пишещи против Русия са турски ***.Не им се връзвайте.Българите винаги ще бъдат благодарни на Русия,че ни освободи от омразното турско робство.
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кирилТи откри Америка Добро утро
195
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХъмДа те третират като задунайска робската губерния добри чувства ли са, братски чувства, и братски цени, най скъпите горива в ЕС, те и с украинците бяха с добри чувства и с турците бяха с добри чувства, даже президента лили Путин заяви пред ердоган че му е писнало от нас българите
194
10
 
4
 
! Отговори
кирил преди 8 години
русия скоро ще е фалирала държава разпадаща се на 10-15 нови държави както стана със ссср
193
4
 
11
 
! Отговори
Хъм преди 8 години
Народа на Русия винаги е имал добри чувства към българския и обратно. Както знаем, във всяко стадо си има по един Анонимен русофоб.
192
0
 
6
 
! Отговори
до 316 преди 8 години
Неблагодарнико, не заслужаваш свободата. Дребна душа, която преди време мълчеше като мишле,. Ако нещата се променят пак ще мълчи като риба.
191
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще ни лъжете с това освобождение? Както ни лъгахте в руските гимназии колко е изгнил запада така и за "освобождението" след 500 години, кой би нарекъл това освобождение? Русия и турците са воювали десет пъти кажи речи но нас са ни освободили? СЛЕД 500 ГОДИНИ само луд или руски агент би нарекъл една от десетте рускотурски войни "освобождение" виждате ли ние ви "освободихме" само че след 500 години въпреки че редовно воюваме с турците но за вас изчакаме 500 години да ви "освободиме"...
190
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХъмРуснаците проливаха кръвта си тук но не и за нас а за Босфора и мераците им да го контролират, ако беше за нас къв го дървиха 500 години бе будал.а ?
189
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за лицемерие? Ало москвичи ако не ме лъже паметта наскоро се целуваха уста в уста ердоган и Лили Путин и си строиха джамии в москва и то най голямата джамия и се кълняха в рускотурските братски връзки даже им беше омръзнало от тези българи, забравихте ли
188
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив,България я има благодарение на Сащ и Европа, ако зависеше от Русия щяхме да сме само Задунайска губерния, не случайно бяхме окупирани няколко години и не случайно руските генерали се опитваха да вземат властта. Само руснаците имат поговорка: "курица не птица и Болгария не заграница".
187
3
 
31
 
! Отговори
Хъм преди 8 години
Неблагодарниците щяха да превъзнасят всякакъв друг народ, ако ни беше освободил, но никой друг освен руснаците не го направи. Това е положението. Каквото и да говорят някакви русофоби другите страни гледаха отстрани, а руснаците проливаха кръвта си тук в България.
186
4
 
3
 
! Отговори
До 308 преди 8 години
Докато се ограмотяваш исторически само от филми и художествена литература всичките ти коментари ще будят само смях.
185
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Империя на Злото има и това е Турция! Такава е и новата им покровителка - САЩ, както и старата им - Англия!
184
5
 
40
 
! Отговори
яяяяяяя преди 8 години
МАЙ НЯКОИ ХОРА НЕ СА ГЛЕДАЛИ "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО" КАТО ВИ ХАРЕСВАТ ТУРЦИТЕ ОТИВАЙТЕ В ТУРЦИЯ .... ТУК МОЖЕМ И БЕЗ ВАС !!! ЕНИЧЕРИ
183
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 140Много непристойно се изрази! Заври си ти каквото искаш, но да е по-обемисто в изходящия отвор на алиментарния канал. За теб може да е измислица, за мен е истина, че е имало корави мъже, не само дамски органи като теб и на тях се дължи това, че сме оцеляли като народ. Благодарността е израз на благородство, неблагодарността - гну.сна черта на низки хорица.
182
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кенеди и Истината!!!Няма смисъл да се опитваш да отвориш очите на плявата.Ако вземат да се осъзнаят че заради пари и влияние се създават конфликти,хуманитарни кризи,геноциди и се пробутват пропаганди като връщането на казармата да създаваме убийци борещи се за световната олигархия може и да не са съгласни с политиците и медиите.Само ще добавя че Асад е може би най-"хуманитарния" от всички лидери в близкия изток(в Саудитска Арабия- най- големия приятел на америка, всяка сряда обезглавяват)
181
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не "сега", а от край време!
180
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин ще остане в историята, като най-големия убиец на сирийски жени и деца с руски бомбище дойде ден да си получи заслуженото наказание
179
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз видях как руснаците завладяха България през 1944 година от ЧАРЛС ЛАНИУС Селяни, които допреди часове развяваха червени знамена и крещяха приветствия, сега протестираха, когато съветските войници им грабеха прасета, ***, коне и си присвояваха храната и фуража им. След няколко злополучни случая обаче селяните разбраха, че е най-добре да оставят войниците да вземат каквото си искат. extremecentrepoint/archives/11476
178
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за путин изходите са три- да се гръмне или да бъде съден от международен съд.междувременно неговите олигарси могат да го разболеят и приберат в някоя психо болница. за русия бъдещето в най добрият случай е разпад без социална революция и гражданска война както през 1917, нещо като разпада на ссср