Почина най-възрастният от братята Кастро

Рамон Кастро Рус издъхнал на 91 години в Хавана
24 фев 2016 08:16, Петя Славова
4
Почина най-възрастният от братята Кастро
Снимка: БТА
На 91 години в Хавана почина най-възрастният от братя Кастро - Рамон Кастро Рус, съобщи снощи кубинската телевизия, цитирана от ТАСС.
 
За разлика от Фидел и Раул, по-големият им брат така и не проявил особен интерес към политиката и в младостта си се посветил на обучението по агрономия преди да поеме управлението на семейното стопанство в Биран, провинция Олгин, пише БТА.
 
Той не последвал братята си и в партизанската борба срещу диктатора Фулхенсио Батиста, която през 1959 г. ги довежда на власт. Рамон обаче сътрудничи на "Движение 26 юли", в което отговарял за снабдяването с оръжие и провизии на революционерите.
 
След победата на революцията той участва в разработването на селскостопански реформи и по-специално в областта на животновъдството. Впоследствие заема високи постове в министерството на земеделието и в министерството на захарта.
 
Рамон, когото кубинците наричат със симпатия "Монго", така и не облича военна униформа, но заради бялата му брада в последните години го бъркали с бащата на Кубинската революция. "Не приличам на Фидел, той прилича на мен, понеже аз съм по-старият", често се шегувал Рамон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Баба ми е на 93 /навършени/, да е жива и здрава и с нищо не са я помпали! Въпрос на характер е, почти никога не съм я виждал да се ядосва, а се е "сцепила" от бачкане...
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Тъпо изказване! На 80 и кусур години ясно е какво ги чака. Няма безсмъртни. Друго е интересното - как разните му властимащи доживяват тези години. Справка - английската кралица. С нещо здраво ги помпат.
1
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаирлия да е, дано повлече крак и за останалите от шайката!