Поредна победа за Тръмп – покори и Невада

Милиардерът спечели първичните избори с 44% от гласовете
24 фев 2016 16:14,
19
Поредна победа за Тръмп – покори и Невада
Снимка: БТА

Кандидатът за президентската номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп спечели убедително първичните избори в щата Невада. Данните от вота показват, че милиардерът е получил 44% от гласовете. Втори остана сенаторът от Тексас Тед Круз с 23%, а колегата му от Флорида Марко Рубио зае третото място с 22 на сто подкрепа.

След Ню Хемпшир и Южна Каролина, това е третата победа за Тръмп, който според мнозина ще успее да се пребори за номинацията на партията си за следващ президент на САЩ.

"Обичам Невада. Страхотни сте. Не съм очаквал, че ще спечеля подкрепата на толкова много хора. Това е страхотно. Сега трябва да се подготвим да завладеем останалата част от страната", заяви Тръмп.

Това бе първият първичен вот за републиканските кандидати в западната част на страната - важна част от изборния цикъл, тъй като в Невада около 40% от 3-милионното население е от латиноамерикански произход.

Въпреки че Тръмп спечели, той не е харесван много от испаноговорящите заради антиимигрантската си риторика.

В щатското управление на Невада доминират републиканците, но сред гласоподавателите има повече демократи.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Тръмп! Ще гласувам за него със сигурност. Надяваме се Хитлери да стигне най-много до дъното.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп ще е новия президент,ако спечели републиканския избор,а Хилари е с твърде обременено минало и няма да е проблем за него да я победи.
10
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Браво Тръмп , напред към победата!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименС този шут Хилъри даже не и е нужно и да се напъва кой знае колко.------------------------------------------------Отдавна се знае, че Хитлъри я точат за президент....
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
краварите читавите си ги застрелват, та не знам как да тълкувам новината!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дано да спечели , поне ще има световен мир надявам се , поне така казваше че желае мир с Русия и не одобрява намесата на сащ в азия УСПЕХ МУ ПОЖЕЛАВАМ
6
11
 
3
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 8 години
Заглавието е некоректно, това са първични избори, т.е. Тръмп е покорил републиканците в Невада, а не всички избиратели в щата. Между другото, при достигане на Тръмп до истинските избори, победата на Хилъри (ако тя е кандидатът на демократите) ще е по-убедителна поне според настоящите изследвания.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКТО ПИСАХ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ТРЪМП ЩЕ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА АМЕРИКА. САМО ТОЙ И ПУТИН ЩЕ СПАСЯТ СВЕТА ОТ ЛИКВИДИРАНЕ! ВСИЧКИ ДРУГИ СА МЕКИ КИТКИ ДО ПОИСКВАНЕ!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не пишете за постиженията на Хилъри? След равен резултат между нея и Сандърс, победителят беше определен с помощта на тесте карти.
3
11
 
3
 
! Отговори
онз преди 8 години
тва е като болен -президент. би било вариант, ако не му беше отредена от другарите друга роля. така че и тоя, ще полае малко и на балотажа геройски ще а)изгуби б) катастрофира с целия си щаб.
2
7
 
8
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Чувствителниявтория? айде обратно в даскалото, другарью
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Обонго каза че нямало как да го изберат Тръмп... Ама избраха си тъмен президент и му дадоха нобелова награда за мир по време на война :)Все пак нали УСА е страната на неограничените възножности!